Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti elválnátok, ha anyagiakban nem tudnátok egyetérteni?
10 éve vagyunk házasok, van két gyerek. Túl vagyunk már a nagy szerelmen,veszekedéseken, viharokon, kibéküléseken, stb. Egy dologban nagyon nem tudunk megegyezni, és ez engem felőröl: a pénz.
Ő azt szeretné, ha én egyáltalán nem, vagy alig dolgoznék, inkább itthon "álljak rendelkezésre" (gyerekezzek, főzzek, stb.), viszont ő ehhez nem keres ám eleget! Gyakran a számláinkat sem tudjuk tisztességesen fizetni. Nemhogy olyan dolgokat vegyünk, amire mondjuk vágynék (gyereknek bicikli, magamnak egynél több cipő, lakásfelújítás, stb.)
Abban a pillanatban, hogy rendesen fizető álláshoz jutnék, rögtön bojkottálja, addig tesz keresztbe, míg elmegy a kedvem tőle vagy kirúgnak miatta. De ettől persze az anyagi gondjaink nem oldódnak meg. Nem érti meg, hogy nekem ez így nem elég.
Beszélgetéseken túlvagyunk. Én legszívesebben mennék. Ő azt mondja szeret és ne menjek.
Mit tegyek?
"Abban a pillanatban, hogy rendesen fizető álláshoz jutnék, rögtön bojkottálja, addig tesz keresztbe, míg elmegy a kedvem tőle vagy kirúgnak miatta."
na ez az amiért azt mondom, hogy menj. Mert mondhatja, hogy jobban szeretné ha nem dolgoznál, stb, de az, hogy keresztbe tesz neked, nem támogat, az már nem családi egység.
Miért hiszed, hogy ha elválsz, akkor neked nem lesznek anyagi gondjaid? Ahhoz nagyon jól fizető munkahelyet kellene találnod!
Vond be őt a kiadások intézésébe. Hó elején készíts kimutatást a fizetni valókról. A maradékot osszátok be együtt. Vásárolni is együtt menjetek. Akkor rájön, hogy mire elég az ő keresete.
Nem válnék el, hiszen nem viccből házasodtam volna meg. Ez nem az a probléma, amire nem lehetne megoldást találni. Ha nem megy most, akkor napoljátok el egy kicsit, hátha később jön egy jó ötlet.
24N
Nem hiszem, hogy jobban élnénk, ha elválnánk, de nem is kéne minden hónapban könyörögnöm, hogy fizesse már be a villanyt, mert higgye el lekapcsolják, vagy adjon pénzt haza ha enni akar mert én is pénzből veszem az ételt, vagy ugyan vásároljon már be rendesen ha azt akarja, hogy itthon is legyenek dolgok. Minden hónapban szélmalomharc.
Mikor meg végre kilátásban egy munka, addig terrorizál, hogy fúj ezért a pénzért nem érdemes "felrúgni a családot", én vagyok a családromboló aki majd a gyerekeit fogja elhanyagolni a szar kis fizetéséért, stb. És nem kíván (ilyenkor!) aktívan résztvenni a gyerekek reggeli/délutáni hozása-vivésében azt oldjam meg én a munka mellett egyedül hiszen én vagyok az anyjuk. Így mondjuk nem könnyű munkát találni/megtartani, pláne még ha betegek is a gyerekek....Amúgy ha nem kötelező, akkor persze nem gond neki a közös munka velük, csak ha arról van szó, hogy én is dolgoznék. Pedig állítólag nem féltékeny.
Már olyan ideges vagyok rá, hogy csupa-csupa rosszat gondolok rá és állandóan haragszom. Tényleg csicskának érzem magam mellette. A rosszul fizetett fajtából.
Azt hiszem az lesz, hogy a háta mögött fogok ezentúl munkát keresni, ha lesz valami úgy is viselkedem,mintha egyedülálló anya lennék, hiszen most is kb annyira számíthatok rá, így nem ér akkora pofára esés, ha megint kersztbe akarna tenni.
Csak ebből mindenképpen a házasság megromlása lesz (van).
Szoktam vele beszélgetni erről, de olyan, mintha egy hül.ével beszélgetnék: akkor menjek el dolgozni, ha 1.olyn közel van hogy én tudom hozni-vinni a gyerekeket, 2. max 9-15-ig tart a munka, 3. bőven 100e fölött van a fizetés.
Szerintetek?????
Nem tudom mit kéne neki mondanom már a beszélgetések során, hogy végre visszabillenjen már a realitásba :-(
Már arra is gondoltam, hogy hagyom hadd ne fizesse be a számlákat, majd amikor tényleg kikapcsolják a villnyat, akkor összeszedem a gyerekeket és otthagyom őt a sötétben...
Most van munkahelyed, vagy hogy van? Írtad, hogy mennyi a fizu, ezért kérdezem. Ha most ez lehetőség, akkor el ne szalaszd. Ne érdekeljen, hogy mit hisztizik, mert később tuti meg fogod bánni. Ha nem dolgozol és nem is tudtok félretenni, akkor mi lesz idős korodban? Ki tart el? Köztudott, hogy a nők átlag életkora 7-8 évvel több, mint a férfiaké, gondolj a távolabbi jövődre is!
Te magad írtad le, hogy a legszívesebben mennél. Ha megvan a munkahely és az anyagiak, akkor itt a lehetőség. Ne szalaszd el, mert ha újra keresztbe tesz, akkor sokáig tarthat olyan pozíciót szerezned, hogy újra meglegyen ez a választásod. Ez az ember képtelen örülni a sikerednek, inkább addig fúrja, amíg el nem veszíted...
Most alkalmi bedolgozásból (neki kényelmes időpontokban) van havi 25-30e forint bevételem. Lett volna egy 200e nettós lehetőség, és megfúrta. Verem a fejem a falba. Most kinéz egy félállás havi 50e-ért, csak azért nincs ellene kifogása, mert a gyerek sulija mellett van.
Már amúgy magamból is elegem van :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!