Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti válnátok vagy ez még helyrehozható?
Lassan 9 éve leszünk együtt, 4 éve házasok. Van egy 3 éves kislányunk. Az elején miden szépnek indult, elhagytam a volt páromat 6 év után, Ő miatta. A volt kapcsolatom már megromlott... Ő falusi gyerek más felfogással, más családi modellel, én városi lány vagyok. Számára az a természetes ahogy ők éltek, nagy szegénységben, szeretethiányban ( bár állítólag szeretik őt és a testvérét a szüleik) csak olyan típusúak, hogy nem tudják kimutatni. Egyszóval ingerszegény környezetben nőtt fel. Apja ívott, veszedkés, verekedés stb... Nálunk anuykáméknál egy nagyon nyugodtt, csendes, békés családban nőttem fel. Nem nélkülöztünk semmit, de gazdagok sem voltunk. Idén lesznek szüleim 50 éves házasok, késői gyerekek vagyunk testvéremmel. 30-as éveiinmbrn járunk bátyjámmal. Férjem 40 éves lesz idén, több mint 10 év van köztünk.
És mopst ez van: Anyós első perctől kedzve furkálódott, kritizált, pedig próbáltam a kedvében járni.Saját fia megmondta, hogy ő ilyen, nem tudok mit tenni. Állítólag csak "jót" akart nekem. Én nem voltam hajlandó bizonyos dolgokat megtenni amikor náluk vendégeskedtünk, pl. kapálás a kertben, krumpliültetés stb... Hozzá kell tennem, hogy havi 1szer jártunk oda, és ilyesmi dolgokat vártak volna tőlem el. Otthon sem kellett ilyeneket csiniálnom, meg ha már az ember 1szer megy el látogatóba nem ezt akarja csinálni nem? vagy csak én gondolom rosszul? na ezek voltak az előzmények, én próbálkoztam, kitartottam mellette ezek után is. pedig nagyon nehéz volt. AMúgy mindketten diplomás emberek vagyunk, ezt azért írom, mert a későbbeikben fontos lesz hogy tudjátok.
Kapott az akkori, mostani munkahelyén egy kinevezést (kisfőnök lett) attól kezdve elszállt férjem agya. Ronda szája lett, mindenért, piszkált, kritizál. Lenéz, mások előtt is már olyanokat mondd, hogy én szégyenlem magam miatta.Mindenért én vagyok a hibás, ha esetleg ő, akkor sem vallja be még magának sem az igazat. Ütök amikor kihoz a sodromból, vissza üt, de nagyon...Itthon vagyok 3 éve a gyerekkel, ezt ő nem nézni munkának, állítólag csak meresztem a seggel , meg "ba@om el a pénzét). Nincs megértés sem már, sőt szex is csak hébe-hóba 3 havonta 1szer. Most emlegettem a válást neki, de minta nem venne komolyan.Anyós meg a gyerek végett próbál minket együtt tartani. Hozzá kell tennem, hogy nagyon jó anyagi helyzetben élünk, mert férjem jól keres, de mindenért veszekedni kell vele. Ami számára nem fontos, arra sajnálja a pénzt kiadni. Viszon "az én lakásomban lakunk ami tehermentes, anyukáméké, de én fogom megörökölni). Csak egy példa miről beszélek és ez csak egy semmiségen való kiboruása: vigyed a szatyrokat mert fel..lak.... Nemlátod te ..., hogy éppen mit csinálok? ennyire f@sz nem lehetsz, te buta p.. A többi már nem tűr nyomdafestéket. Mit csniáljak? A gyereknek jobb lenne ha külön mennénk, mert mindennek szem/fültanuja... annyi mindenről tudnék még írni, esetleg ha valaki tudna nekem ebben a helyzetbn tanácsot adni megköszönném.(ja és hozzá kell tennem, hogy mondom neki szeretem, és ezt még helyre tudnánk hozni. erre ő neki az a válasza, hogy gyűlöllek baz..eg már mondtam, mit nem lehet ezen érteni??) többek szerint ezt csak bántásból mondja....
Rúgd ki mint macskát eresz alá sz@rni.
Tudod, csak azt lehet megalázni, aki hagyja magát. Mint minden anya te is jót akarsz a kisfiadnak, nem? Szerinted mit él amikor hallja, hogy ordítoztok, látja, hogy verekedtek? Rakd lapátra, menjen a jó édes anyjához kapálni, meg krumplit ültetni!
(Ja, és én is itthon vagyok gyesen, a férjem jóval többet kap mint én, mégsem ilyen alpári p*csfej, mint a te férjed!)
Őszintén..ez már nem helyrehozható.
Mert egy kapcsolat akkor és csak akkor, hozható helyre,ha mindkét fél akarja és fontosnak érzi.Itt pedig Te csak erőlködsz,őt egyáltalán nem érdekli.
Felhozod neki a válást,nem vesz komolyan,nem érdekli,hogy elveszít.
mondom neki szeretem, és ezt még helyre tudnánk hozni. erre ő neki az a válasza, hogy gyűlöllek baz..eg már mondtam, mit nem lehet ezen érteni??
Csak erőlködsz,őt nem érdekli, egy púp vagy a hátán,semmibe se tart(szó szerint),nem tisztel, sőt szándékosan bántani akarja azt az embert aki szereti és a gyermeke anyja.
Most komolyan,hogy lehet szeretni egy embert aki ennyibe semmibe vesz és csak egy kolonc vagy a nyakán.Nekem is volt hasonló barátom még tinikoromba,de gyorsan ki is ábrándultam belőle pár ilyen megszólalás után,aztán lapát.
Elhiszem,hogy komolyan gondoltad a házasságot és a fogadalmat,de egyedül sajnos nem fogod tudni megoldani és mivel ő nem vevő a változásra.
Ő valószínűleg csak az anyja, a gyereke,és az ingyen lakás miatt van még Veled.
Szerintem a gyereked egészséges lelki fejlődése fontosabb,mint egy fogadalom.
Irtad milyen békés családba nőttél fel.
Te nem akarsz olyat a gyerekednek?Hogy boldog gyermekkora legyen és később egészséges gondolkodása? Ne olyan mint a férjednek,aki minden csak nem boldog és kiegyensúlyozott?
Ezen gondolkodj el.És Neked van is esélyed kiszállni,nem úgy mint rengeteg nőnek.
Van egy lakásod, szerető családod.
Ne rontsd el az egész életedet,azzal,hogy mindent eltűrsz!
Bocsi ha durván fogalmaztam néhol,de őszintén sok szerencsét kívánok!
Kedves Kérdező,
Bár nem mai a kérdésed, talán még aktuális. Mindenképp azt javaslom, hogy üljetek le megbeszélni a témát, hiszen nagyon fontos. Ne fenyegetőzz a válással, hanem ész érvekkel próbáld rávenni, hogy üljetek le beszélni, mert a jelen állapot nem tartható tovább. Azonban mindezek előtt azt tedd meg, hogy felteszed magadnak a kérdést: Te mit szeretnél valójában? Mert abban az esetben, ha az válaszod nem lesz, akkor a folytatásról kár beszélni. Férjed részéről szerintem nincs miről beszélni. Ha így beszél Veled a férjed, akkor számára véget ért a kapcsolat. - Szerintem. - Ha tettlegességig fajul a dolog, akkor pláne nincs miről beszélni. Az egymás iránti tisztelet rettenetesen hiányzik a házasságotokból, anélkül pedig nehéz lesz/lenne. A gyerek egyértelműen szenvedője a kapcsolatnak, ezt nem érdemli meg egy gyerek sem.
Szóval azt javaslom, hogy mérlegelés után hozd meg a döntésed, és tegyél meg dolgokat, hogy változtass.
Kíváncsi vagyok, hogy március óta hol tart a dolog..
Ui.: Többször kitérsz a diplomára, mintha ettől több lennél. Én nem vagyok az egyelőre, viszont a helyesírást nem is az egyetemeken tanítják.
Mondd, hogy nem magyar-történelem szakos diplomád van...
#46/46-nak
Sajnos valnak. Sokkal osszetettebb volt problema, mint amit a kerdezo leirt. Mindenki szamara tanulsagos lehet. Nagyon elszurtak, mind a ketten.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__50..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!