Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A helyemben válnátok vagy még tűrnétek?
Először is döntési helyzetbe állítanám a férjemet : vagy én vagy el lehet menni! Túl sokat tűrtél! Mi a garancia arra,hogy hiába tűrsz,de mégis sikerül meggyőznie annak a nőnek és elhagy egyszer? Szerintem jó esélyed van arra,hogy téged választana a végén (ha annyira imádná a másik nőt,akkor rég elhagyott volna érte...nem kicsik a gyerekeitek).
Az anyagi dolgok : a felesége vagy,mindennek a fele a tiéd. Legyél okos és gyűjts össze minden iratot(pl bankszámlakivonat,stb),írd össze,hogy milyen közös tárgyaitok vannak.Tartásdíj ígyis-úgyis jár neked és a lakásotok, közös vagyon fele-akármit is szeretne a drága szeretője!A gyerekeidet abból a pénzből már támogatni tudod.Szerintem ők sem szeretnék,hogy feláldozd magad miattuk,nem kisgyerekek!(mellesleg megjegyzem ,hogy létezik ösztöndíj és speciális támogatások -elég csinos összegeket lehet kapni,ha tényleg jól tanul valaki!)
Előzőnek egyben igaza van:
Ahogy elváltok azonnal leesik a családban az egy főre jutó jövedelem és a gyerekeid szociális ösztöndíjra jogosultak lesznek. Meg nálunk van valami egyszeri szociális segély is, váratlan dolgokra, azt tudom, hogy egy új testvér születésénél lehet igényelni pl, ha ez megrázza a családot anyagilag, de van még egy csomó eset.
Nálunk am a szociális ösztöndíj olyan 20000 körül szokott lenni (BME)
remélem ezzel segítettem valamennyit, a többibe nem mernék így 19 éves fejjel beleszólni.
Sajnos az ilyen segélyekkel, illetve kérelmekkel, végzésekkel abszolút nem vagyok tisztában, ahogy azzal sem, hogy mikre lennénk jogosultak, hogyha elválnánk. Tudom, hogy a férjem szíve szerint bármiben támogatná a gyerekeit egy esetleges válás után is, hisz imádja őket, viszont a nő ezt nem hagyná ez több mint biztos! (Neki is van 3, őket kéne eltartania)
Igazából nehéz ezt megfogalmazni, de nem haragszom a férjemre. Az utóbbi pár hónapban volt időm már végig gondolni mindent. Rengeteg jele volt annak hogy mi zajlik a hátam mögött még sem vettem észre. Hibáztam én is, sok mindent elrontottunk így közösen, tehát valahol megértem, de még is elkeserít és mérhetetlenül nagy fájdalommal tölt el az, hogy képes volt ennyi év után így hátba döfni, és nem inkább megbeszéltük hogy mi siklott félre a házasságunkban. Lassan kezdem feladni, és ilyenkor úgy érzem azonnal döntés elé állítom, aztán még is megtorpanok és eszembe jut, hogy "node ezek után hogyan tovább?"
Elvált anyukák és apukák, akik magukra maradtak a gyerekekkel! Ti hogyan léptetek túl ezen? Hogyan indítottátok újra az életeteket, hogyan tudtatok megélni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!