Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férj-feleség külön élnek. Feleségnek születik gyermeke új párjától. Gyerek a férj nevére lett anyakönyvezve. Mi a véleményetek?
A feleség is hibázott. Ha látta, hogy a férj nem cselekszik, akkor neki kellett volna intézkedni. Gondolom nem a világ végére költözött. Vagy felkeresni egy szakértőt, hogyan tudja elintézni a válást, a kicsi nevével a dolgokat.
Mindkét fél hülyén viselkedik, és ahogy látom már megint a közös gyereken csapódik... Nem értem hogy mi lesz az emberekkel váláskor? Megőrülnek? Én is váltam, egyáltalán nem mondanám, hogy barátian, de a gyerek érdekében mindketten vagyunk annyira értelmesek, hogy normálisan viselkedünk. Közben annak örülünk hogy mi már nem vagyunk egy pár, de a gyerekünknek a szülei vagyunk.
Az a véleményem hogy két erősen gyenge gondolkodású, érted buta ember marakodik olyan dolgokon amit könnyedén, vita nélkül is megoldhatnának.
Kezdjük azzal hogy elválni az asszony is eltud. bemegy a konzulátushoz és elkér minden olyan formanyomtatványt ami kell a válóperhez. Ott a jegyző előtt aláírja a válóperi papírokat, és a levelet a konzulátuson hitelesítik. Majd elpostázzák ahhoz a bírósághoz akik foglalkoznak a válóperrel. A férj megkapja az időpontot, ahova bemegy, az asszony távollétében egy ügyvéd képviseli majd. Lám el is váltak.
Azt hogy a gyermek a férj nevén van ez így törvényes. Mindig is így volt. Ha nincsenek elválva akkor automatikusan a férjet jelölik apának. Ebben az esetben is igénylést kell beadni ahol a biológiai apa vállalja a gyermek apaságát, és a férj lemond a gyerekről.
Amivel a feleség fenyegetőzik hogy válás után kérhet gyerektartást az tényleg röhej.. Ekkor kérdeztem magamtól hogy ez a nő tényleg ennyire buta vagy csak megjátssza?? Mert ha elkezdené a gyerektartás levonását szorgalmazni a férj tényleg beperelhetné, és hamar kiderülne nem ő a gyerek apja, és nem csak az eddig fizetett tartásdíjat kéne visszafizetnie az asszonynak, hanem a büntetést is.
Komolyan nem tud két ember normálisan elválni?? Csak a gyereket sajnálom mert ő issza meg a levél 2 felnőtt ember hülyesége miatt.
a férjnnek lekell mondani a apai jogairól (a kusza hazai gyámsági törvények miatt) ezt a feleség nem tehetimeg mivel nem ő az apa.
nagyjából minden mást meg csinálhatna.
gyerektartásra az extől nenagyon számitson.
Marha intelligensen intézik ám, gratulálok.
A férj nagyon nem tud fenyegetőzni, hogy vegyék le a gyereket a nevéről, azt neki kell intézni. Amúgy anyukának ha annyira fontos volt a válás és látta, hogy a hasa gömbölyödik, a férj meg nem intéz semmit, akkor miért nem lépett ő? Amúgy szerintem ő jobban megszívhatja, mert mivel a férj nevén van a gyerek, feljelentheti a gyámhatóságon, hogy az engedélye nélkül lett külföldre vitetve a gyerek, hozzák szépen vissza. Persze fizethet gyerektartást, de lehet, hogy megéri neki az a pár ezer Ft ha az asszonnyal kitol és köröztetik őt meg a gyereket, és ha legközelebb átlépi a határt, a rendőrség várja őket a reptéren. Volt már ilyen.... Szóval szerintem mind a kettő hibás, de a ki tud a másiknak jobban alátenni játékot a férj nyerheti meg.
4:"Az új pasinak egyszerűen egy apasági nyilatkozatot kellett volna tennie és ennyi. A feleség nem tud mit intézni.
"
Ez nem így megy, ha az anya házasságban él, automatikusan a férj nevére anyakönyvezik a gyereket, akkor is ha ott az apajelölt aki állítja hogy az övé, a feleség, hogy igen, a másik az apa, és a férj, aki mondja hogy nem ő az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!