Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tönkretesz a férjem múltja....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tönkretesz a férjem múltja. Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
A férjem 24 éves korában megismerkedett egy lánnyal, aki 3 hónap után bejelentette, hogy terhes és nem veteti el. A párom vállalta a babát, de a nővel nem szeretett volna együtt élni. Azóta sok-sok év eltelt. Megismerkedtünk, feleségül vett. A gyerek anyja tönkreteszi az életünket. Már jóformán csak rendőrségre és bíróságra járunk. Mindenért feljelent. Hivatalból eljárást indítanak, majd lezárják, miután kiderül, hogy nincsen igaza. A gyerektartást folyamatosan felemelteti, mert mi jól élünk. Meddig lehet ezt még bírni?
2009. szept. 13. 23:53
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Megpróbálok információkat szolgáltatni az ügyről. Kezdem az elején.

A férjem, akit még akkor nem ismertem, huszonévesen egy buliban megismerkedett egy lánnyal. Fiatalok voltak és meggondolatlanok. A lány azt állította, hogy szedi rendszeresen a fogamzásgátlót, majd később felkereste a fiút és közölte, hogy terhes.

A fiú vállalta a babát és úgy gondolta, hogy az a tisztességes, ha gondoskodik róluk. Összeköltöztek, de nem működött a dolog. Egyik fél részéről sem volt szerelem. Közben a fiúcska növögetett. A párom havonta 130.000 Ft-ot adott az anyának együttélésük alatt a kiadások fedezésére. Mindketten külön életet éltek, de szinte egy fedél alatt. Az apa ezt megúnta és úgy döntött, hogy fiatal még ahhoz, hogy társ nélkül élje az életét és ha már amúgy is fizet, akkor minek élnek együtt. Az anyuka nem tiltakozott a szétköltözéstől, de voltak elvárásai. Eddig is csak a pénz tartotta őket össze. Az apuka azt mondta, hogy ő szó nélkül adta a pénzt, mert ezzel megvásárolta a nyugalmát.

Az anya kérésére az apa vásárolt nekik Budapesten egy sorházi lakást 29 millió forintért, amit a gyerek nevére íratott, az anya haszonélvező lett. (később ebből is vita volt, mert a nő azt akarta, hogy az ő nevén legyen és ne a gyerekén, de ebbe az apa nem egyezett bele) Az anya kapott egy autót, hogy legyen mivel a gyerkőcöt iskolába hordani. Az autó az apa nevén maradt. Az anya, hogy új életet tudjon kezdeni kért 6 millió Ft-ot. Mivel nem voltak összeházasodva, így nem bíróság állapította meg a vagyonközösség megszüntetését és a gyerek elhelyezését, hanem ők ketten egyeztek meg ebben. A gyerkőc az anyánál marad, az apa minden hétvégén látogathatja és magával viheti az ő házába. A gyermektartásdíjat az anya kérte, hogy 50.000 Ft/hó legyen. Az apa azt mondta, hogy ő mindenbe beleegyezett, csakhogy megszabaduljon ettől a nőtől.

Nyaranta az apa fizette a nyaralásukat, amíg ki nem derült, hogy az anyuka a gyerkőcöt lepasszolta a nagyszülőknek és a pasi pénzén a barátnőjével ment nyaralni a gyerek helyett. Az apa többé nem fizette a nyaralást. Közben eltelt 1 év.

Az apa (nevezzük Zoltánnak) megismerkedett velem. Hétvégenként elhoztuk a gyerkőcöt és mi azt gondoltuk, hogy nagyon jó a kapcsolat közöttünk. Sokat kirándultunk, meséltem neki. Több időt töltött velem, mint az apjával. Közben az anyuka megtudta, hogy komolyra fordult a kapcsolatunk a gyerek apjával (összeköltöztünk) és úgy döntött, hogy az apa többé nem láthatja a fiát. Bírósági végzéssel és rendőri kísérettel mentünk minden hétvégén a gyerekért, mert a Gyámhivatal rendőrségi jegyzőkönyvet kért arról, hogy mi valóban keressük a gyerekkel a kapcsolatot. Elsőként az volt az anya kívánsága, hogy én ne menjek a gyerekért és hogy az apa csak nála láthassa. Amikor nem mentem a bíróságon azt mondta, hogy én nem is törődök a gyerekkel, mert nem megyek soha érte. Arra hivatkozott, hogy azért nem adja oda az apának a fiát, mert fél az apa új kapcsolatától, vagyis tőlem. Erre engem elküldtek igazságügyi pszichológushoz, aki megállapította, hogy jó a kapcsolatom a gyerekkel. Ezt a szakvéleményt az anya és az ügyvédje nem fogadták el és újat kértek, arra hivatkozva, hogy én is pszichológiából diplomáztam és megzavartam az orvost. :-) Nevetséges, de a bíróság elfogadta. Ennek ellenére az anyát kötelezték, hogy adja oda láthatásra a gyereket. Nem tette. Arra hivatkozva, hogy csak akkor adja oda, ha én azokon a hétvégéken hazaköltözöm a saját lakásomba. Erre már aztán én is berágtam, de még mindig nem tettünk semmit.

Az újabb pszichológiai vélemény azonos volt az elsővel. Erre az anya kitalálta, hogy nem is tőlem fél a gyerek, hanem az apjától. Így a támadás nagyobb lehetett. Kiderült, hogy készülünk összeházasodni és ekkor az anya végleg úgy döntött, hogy az apa nem láthatja a gyereket, ha már őt gyerekestől nem vette feleségül.

A férjem bírói végzéssel, rendőrökkel és tanúkkal ment ekkor már minden második hétvégén a gyerekért, de nem nyitottak ajtót. Közben telt az idő. Nyáron 1 hónapig a gyerkőcnek az apjánál kellett volna lenni, de már augusztus eleje volt és az anya nem adta oda. Ekkor derült ki, hogy a nagyszülők nevelik a gyereket, mert az anya a munkájára hivatkozva náluk hagyja. (egy irodán dolgozik, ahol néha valóban este is bent kell maradni)A férjem táviratot küldött az anyának, mert a telefonszámaikat lecserélték és velünk nem kívánták megosztani, hogy hétvégén megy a gyerekért a nagyszülőkhöz és elhozza augusztus végéig. A nagyszülők pénteken délután átadták a gyereket, de a lányuk nem szólt a táviratról, mert ő éppen nyaralt valahol. Vasárnap a nagyszülők rendőri kísérettel megjelentek nálunk és a munkahelyemen, hogy elloptuk a gyereket, mert délután 3-ig nem vittük vissza. Ebből aztán megint nagy cirkusz lett, végülis a gyerek maradt nálunk. Amikor az anya hazaérkezett minden este felhívta a gyereket és arról kérdezgette, "hogy milyen nálunk, hogy anya mennyire egyedül van nélküled, biztosan félsz egyedül a szobádban" (a gyerek 9 évesen vagy az anyjával vagy a nagymamával aludt)addig mondogatta ezt, míg a gyerek mindig sírva jött el a telefontól. Alig bírtuk megvigasztalni. A nagyszülők hozzánk jártak ordítozni, hogy a férjem tönkretette a lányukat, mert a lányuknak nem adott semmit, csak a gyereknek a házat. Az fájt nekik, hogy nem a lányuk nevére íratta.

Évekig nem láthatta a férjem a gyereket, hiába van bírósági végzés a kezében. Továbbra is 50 ezer ft gyerektartást fizetünk egy olyan gyerekre, akiről semmit nem tudunk. A bíróságon a napokban meghallgatták a gyereket, de azt mondta, hogy nem szeretné az apjával tartani a kapcsolatot. De ettől még durvábbakat is mondott. Az apja adott neki egy telefont, hogy tudják tartani a kapcsolatot, de a gyerek otthagyta a bíróságon, mivel ő nem szeretné, hogy az apja keresse.

A különköltözésük óta eltelt 7 év. Azóta a férjem anyagi körülményei megváltoztak. Az egyik cége tönkrement. Kértük a bíróságot, hogy állapítsák meg a gyerektartás összegét, mert 50 ezret már nehezen tudunk fizetni. 3 éve építkeztünk és mivel én házastárs vagyok és jól keresek, így házastársi közös vagyonnak számít minden. Tehát én most azért dolgozom, hogy eltartsak egy nőt és egy olyan gyereket, aki látni sem akar minket. Fogalma nincs, hogy miért, mert ezt megindokolni nem tudta, azt meg ugye nem mondhatta, hogy anya akarja így. És még itt nincs vége. Szóval szívunk rendesen.

Az egyik hozzászólónak: A férjem többször is kereste az anyát, hogy beszéljék meg a dolgokat, de mindig ráfáztunk. Pld. Megbeszélték, hogy elmegy hozzájuk és tisztázzák a dolgot. A férjem odament és még aznap este feljelentette a nő őt, hogy ottjárt és zaklatta őket. A szomszédok igazolták, hogy tényleg ott volt. Nekünk senki sem hitte el, hogy ő hívott oda.

Mindent hirtelen nem tudtam leírni, de igyekeztem felvázolni a történetet. A durvább részeket megírom, ha valakit érdekel. Bőven lehet tanulni belőle.

2009. szept. 14. 15:26
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
mipért nem perlitek el a gyereket? az ilyen nőkkel nem szabad úgy viselkedni mint egy kezesbárány, keményen kell.
2009. szept. 14. 15:30
 23/34 anonim ***** válasza:
100%
A férjedet és az összes ilyen férfit gondnokság alá kéne helyezni esküszöm... Pereljétek már el a gyereket mire vártok? Hogy fogtok máshogy megzsabadulni a nőtől? Már régen a sokszorosát kifizette annak ami járna..
2009. szept. 14. 15:32
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Tanulság? Húzz óvszert.
2009. szept. 14. 15:33
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
csak pár kérdésem lenne: akkor most látja az apa a gyerekét vagy sem? mióta? mennyi ideig? és miért nem kér orvoszszakértőt az apa, hogy a gyerek miért nem akarja látni? és bíróság által kirendelt személy jelenlétében miért ne láthatná? ilyen is van.
2009. szept. 14. 15:41
 26/34 anonim ***** válasza:
94%
Hát én nem tudom. Ez az egyik fél álláspontja. De mint tudjuk "minden szentnek maga fele hajlik a keze". Kíváncsi lennék, hogy az anya hogyan írná le ezt a sztorit. Akkor lehetne igazán megítélni ezt az ügyet, ha mind a két fél álláspontját ismernénk.
2009. szept. 14. 18:59
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

18:59-as: itt aki kérdez valamit, az nem fogja az összes ismeröst felkérni, hogy a különféle oldalakról irja le a saját verzióját! Itt a kérdezö elmondott valamit és arra kiváncsi, hogy ki hogy látja ezt a helyzetet. Gondolod, hogy az ex idejön és leirja, hogy ö hogy látja?

Ha ráismer magára meg a körülményekre, jogában van a saját látószögéböl elmesélni mindent, de most nem erröl van szó.

Ha te teszel fel egy kérdést, te is csak a saját oldaladról tudsz mesélni. Nem tudom, miért akadékoskodsz.

2009. szept. 14. 19:33
 28/34 anonim ***** válasza:
94%
Az akadékoskodás hogy mindkét fél vallomása alapján szeretnék állást foglalni? Vagy talán a bíróságok is úgy döntsenek hogy szarnak a másik félre, csak azzal törődnek amit az egyik mondott? Éppen ezért az ezen és hasonló oldalon közölt hasonló problémák mind-mind hiteltelenek, hiszen a másiknak esélye sincsen megvédeni az álláspontját. A vádoló álláspontját elfogadják, a vádlott bűnös. Van akkor ennek értelme?
2009. szept. 14. 19:56
 29/34 A kérdező kommentje:

Én nem azt mondtam, hogy a gyerek anyja bűnös. Csak tanácsot kértem. Tudom azt is, hogy a férjemnek kellene a sarkára állni, de ő már belefáradt ebbe az egészbe.

A gyereket nem pereli el, mert a gyerkőc időközben 14 éves lett és nem is szándékozna jönni. 9 évesen látta utoljára az apját és persze nem olyan régen a bíróság folyosóján.

2009. szept. 14. 21:02
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
19:56-es: mégegyszer: itt véleményt kért valaki - és nem biróság vagyunk. Ott természetesen más a helyzet, itt anonym a kérdezö, ott nem, itt csak egy oldalt hallunk, ott nem. A kérdezö természetesen olyan válaszokat kap, amelyek a kerdés alapján jogosnak tünnek, de mivel a válaszoknak nincs JOGI jelentösége, ezért nem kell a másik felet is meghallgatni - mellékesen hogy vennéd rá, hogy mesélje el a saját nézetét?
2009. szept. 14. 21:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!