Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha a Bíróság ideiglenesen az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a Bíróság ideiglenesen az egyik félnél helyezte el a gyermekeket, akkor a kétheti láthatás már jár e? illetve annak az utazási költségeit a 170-km re elköltözött félnek kell e fizetnie?

Figyelt kérdés
2013. febr. 21. 11:48
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Az hogy neki kell megoldani,fizetni az szó szerint azt jelenti hogy pl péntek délután 6-órára ide kell hoznia vagy nekem kell utazgatnom értük ?
2013. febr. 21. 22:04
 12/21 A kérdező kommentje:
Fontos lenne a kérdésemre a pontos válasz!
2013. febr. 22. 07:30
 13/21 A kérdező kommentje:
Volt feleségem ezt biztos nem fogja lenyelni. Így is mindent megtesz ellenem.
2013. febr. 22. 07:54
 14/21 anonim ***** válasza:
5%
Neked kell utazni, mert a gyereket a saját lakásánál "kell" átadni, de a költsegeket NEKI kell kifizetnie (a te utiköltséged meg a gyereké)
2013. febr. 22. 08:21
 15/21 A kérdező kommentje:

mondjuk vonattal elmegyek értük oda vissza amikor elhozom őket két napra

én jegyem 7500 8000

két gyermek jegye 3500-4000

én jegyem visszavitelnél 7500-8000

két gyermek jegye vissza 3500-4000

egy hétvégén 22000-24000 ezer forint között van

na ettől padlót fog fogni,és nem hiszem belemegy....

kocsival 2x 380km 760km

7-literes fogyasztás kb 50liter

50x420 22000

autópályadíj

kb ugyan annyi csak gyorsabb

ez minden 2. hétvégén vagyis minimum havi 45-50 ezer

2013. febr. 22. 08:46
 16/21 anonim ***** válasza:
57%

nem hiszem h még ezt is teljesen ki kell majd fizetnie

nálunk a költségek felezését határozta meg a bíróság

mi úgy oldottuk meg h egyik hétvégén én viszem a gyerekeket el hozzá majd vissza a másik hétvégén ö jön el értük és hozza vissza

tehát kp nem megy senkinek sem utazásra

próbáld meg azt h te értük mész és elhozod hozzád

ö meg értük megy

hát itt a gyerekeket sajnálom csak minden 2ik héten ennyit utazni ......

2013. febr. 22. 09:23
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
A gyerek lakhelyét csak mindkét szülő közös döntésével lehet megváltoztatni, még akkor is, ha a bíróság a gyereket az egyik szülőnél helyezte el! Szóval eleve nem viheti el a hozzájárulásod nélkül a gyerekeket 170 km-re.
2013. febr. 22. 15:21
 18/21 anonim válasza:
Mivel együtt vettétek fel a hitelt, vagyis amikor még közös háztartásban éltetek, ezért igen a fele tartozást a volt feleségednek kell fizetni. Megjegyzem persze ha közösen költöttétek el csak akkor.
2013. febr. 27. 18:08
 19/21 anonim ***** válasza:

Azt már leírták többen, hogy a házasság egy vagyonközösség, azaz minden vagyon és ugyanígy a költségek is közösek. Ha a házasság alatt hitelt vettél fel, és a hitelkérelemnél bevallottad, hogy házas vagy (erre mindig rékérdeznek a komolyabb bankok), akkor csak úgy tudsz szerződni, hogy a házastársnak is alá kell írnia a szerződést, és ezzel ő is egyetemleges adóstárs lesz automatikusan. Azaz teljesen mindegy, kinek a nevén van, közös tartozás lesz. Ha azonban 1 néven vetted fel a hitelt, akkor a feleséged érvelhet azzal. hogy ő erről nem is tudott és te a háta mögött (őt kvázi letagadva) vetted fel a hitelt. A bank nem tudja lenyomozni, hogy valaki egyedülálló-e vagy házas.

Az autó más téma, ha csak nem kötöttetek vagyonmegosztási szerződést, vagy a feleséged nem tudja igazolni, hogy az autót ajándékba kapta (pl. szüleitől), akkor az közös vagyon. Azt, hogy mit vitt el a közös lakásból értéktárgyat, a bíróságon neked kell tudni bizonyítani, ha szerinted többet vitt el, mint az jogos lett volna.

A láthatás témába sajnos nem tudok beleszólni. AKiket én ismerek, ott az anyuka nem száll be az apa utazási költégeibe, amikor viszi/hozza a gyerekeket, bár ők nem is 170 km-re laknak egymástól.

2013. febr. 27. 21:56
 20/21 A kérdező kommentje:
Ma jártam a bíróságon Panasznapon. Megkérdeztem és igen létezik hogy a láthatás költségeinek MINIMUM a felét az elköltözött fél állja! Be kell adni kérelmet a többi papírral
2013. márc. 1. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!