Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a Bíróság ideiglenesen az egyik félnél helyezte el a gyermekeket, akkor a kétheti láthatás már jár e? illetve annak az utazási költségeit a 170-km re elköltözött félnek kell e fizetnie?
mondjuk vonattal elmegyek értük oda vissza amikor elhozom őket két napra
én jegyem 7500 8000
két gyermek jegye 3500-4000
én jegyem visszavitelnél 7500-8000
két gyermek jegye vissza 3500-4000
egy hétvégén 22000-24000 ezer forint között van
na ettől padlót fog fogni,és nem hiszem belemegy....
kocsival 2x 380km 760km
7-literes fogyasztás kb 50liter
50x420 22000
autópályadíj
kb ugyan annyi csak gyorsabb
ez minden 2. hétvégén vagyis minimum havi 45-50 ezer
nem hiszem h még ezt is teljesen ki kell majd fizetnie
nálunk a költségek felezését határozta meg a bíróság
mi úgy oldottuk meg h egyik hétvégén én viszem a gyerekeket el hozzá majd vissza a másik hétvégén ö jön el értük és hozza vissza
tehát kp nem megy senkinek sem utazásra
próbáld meg azt h te értük mész és elhozod hozzád
ö meg értük megy
hát itt a gyerekeket sajnálom csak minden 2ik héten ennyit utazni ......
Azt már leírták többen, hogy a házasság egy vagyonközösség, azaz minden vagyon és ugyanígy a költségek is közösek. Ha a házasság alatt hitelt vettél fel, és a hitelkérelemnél bevallottad, hogy házas vagy (erre mindig rékérdeznek a komolyabb bankok), akkor csak úgy tudsz szerződni, hogy a házastársnak is alá kell írnia a szerződést, és ezzel ő is egyetemleges adóstárs lesz automatikusan. Azaz teljesen mindegy, kinek a nevén van, közös tartozás lesz. Ha azonban 1 néven vetted fel a hitelt, akkor a feleséged érvelhet azzal. hogy ő erről nem is tudott és te a háta mögött (őt kvázi letagadva) vetted fel a hitelt. A bank nem tudja lenyomozni, hogy valaki egyedülálló-e vagy házas.
Az autó más téma, ha csak nem kötöttetek vagyonmegosztási szerződést, vagy a feleséged nem tudja igazolni, hogy az autót ajándékba kapta (pl. szüleitől), akkor az közös vagyon. Azt, hogy mit vitt el a közös lakásból értéktárgyat, a bíróságon neked kell tudni bizonyítani, ha szerinted többet vitt el, mint az jogos lett volna.
A láthatás témába sajnos nem tudok beleszólni. AKiket én ismerek, ott az anyuka nem száll be az apa utazási költégeibe, amikor viszi/hozza a gyerekeket, bár ők nem is 170 km-re laknak egymástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!