Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Apám miért nem hagy végre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Apám miért nem hagy végre békén minket? Teljesen ki akarja semmizni a családot és anyut kikészíteni idegileg? Mit lehetne tenni, hogy ha már nem tud velünk normális lenni, akkor legalább lépjen ki?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, félig albérletben, egyrészt anyagiak miatt, másrészt azért, mert anyut nem merem magára hagyni. Van egy öcsém is, akit apám csúnyán elkényeztetett, nem tudom, neki van-e még visszaút, de nem is ez most a lényeg. Néhány éves voltam, amikor anyu rajtakapta apám munkahelyén apámat, hogy a titkárnőjével viszonya van. Az a nő meghalt, akkor sok pénz tűnt el, nem tudni, hova. Apám sose viselkedett velünk igazán se jó apaként se jó férjként, anyu tájékozatlanságát kihasználva sokáig közös számlán voltak, amiről folyamatosan tűntek el pénzek, anyu aztán saját számlát nyitott, utána már legalább maradt a családnak is, hogy haladtunk. Apám egyre jobb munkahelyi pozícióba került, mostanra anyu pedagógusi fizetésének a többszörösét keresi, anyu pedagógusi munkáját lenézi. Mindig provokálja a veszekedést, engem bántott fizikailag és idegileg is, anyut szintén, bár őt nem tudom, mennyire, egyedül öcsémet majmolja. Mostanában is észrevettük, hogy tűnnek el pénzek nem tudjuk, hova, és folyamatosan telefonálgatnak lakásra apámat keresve nők (vagy csak 1, nem tudom pontosan, mert nem mutatkozik be). Én ingázok az albérlet és a szüleim között, nincs messze, és minimálisra próbálom a költségeimet csökkenteni, anyu segít étellel, gyógyszerrel, ha ilyen kell, ami kizárólag az én költségem, azt én állom munkából. De apám viselkedése aggaszt. Anyut egyszer már bezavarta, akkor orvosi kezelésre volt szüksége, mostanában megint próbálkozik. Kimondani sose fogja. Az ilyent hogy lehet leállítani vagy elzavarni végleg, hogy ne használjon ki minket? Engem nem érdekel, ha nője van vagy rosszakarója, csak ne hazudozzon, ne lopjon a családtól és anyut ne bántalmazza idegileg minden nap.
2009. szept. 8. 22:07
1 2 3 4
 31/34 anonim válasza:
100%

Nagyon sajnálom, hogy a lepontozott válaszoló ilyen támadóan, szókimondóan fogalmazott, különben talán meghallgattátok volna. Nem ismerem az általa említett könyvet, nem szeretem az életvezetési tanácsokat osztogató sikerkönyvekett, álláspontját onnan szedte-e, nem tudom, de el lehetne gondolkodni azokon, amiket írt. Nem olyan egyszerű a kivezető út, mint írja, de én is arra keresném.

Hűtlenség, gyermekbántalmazás után is együtt élni a 'tettessel', arra utal, hogy, ha ki is szeretne lépni az anya ebből a helyzetből, nem tud, már az is az élete 'szükséges' része lett, s a megszokott életet eldobni, elengedni nem könnyű, sőt, nagyon nehéz. Egy gyerek ebben segíteni nem tud, ha a szülők nem tudnak javítani a helyzeten. Ha az anya képes a válást, az új, nehéz életet választani, akkor neki segíthet, a saját életét akkor is 'el kell kezdenie', legfeljebb lassabban válik le a szülőről. Ha viszont így marad a helyzet, akkor az ő élete is rámegy, nem, vagy nagyon későn lesz saját élete, az is erről fog szólni, a látott minta nagyon erősen 'akarja' másolni önmagát,...

Szavak helyett tettekre kellene váltani, az anyának válni, a lányának kevesebb időt (nem kevesebb figyelmet!) szánni az annyára. Az lenne a legjobb, ha az anya nem túl közeli ismerősök között töltene sok időt, akik előtt a családi helyzet részletei nem ismertek, akik előtt -talán- egy erős, függetlenül nő képét mutatná - azt ugyanis gyakorolni kell, nem megy egyből. A 'tehetetlenségi törvény' még úgy is azon 'munkálkodna', hogy az új élet is a régi sablonok szerint follyon, de talán úgy rögzülhet egy-két 'megjátszott' magatartás annyira, hogy a végeredmény az elmozdulás legyen...

A lánynak, -neked, kérdésfeltevő- szintén azon kellene lenned, hogy minél több új inger érjen, olyan, amely csökkenti ennek a problémának a részarányát az életedben, anyukádat támogatni, neki segíteni úgy tudsz, ha nem veszel el te is az életben. Ha sikerül a válás akkor persze több figyelmet is fordíthatsz anyukádra, de ezt az elejétől fogva csökkentsd, el kell, hogy bírjátok mindketten, kezdj el magaddal is törődni...

Ha nem megy a válás akkor is foglalkozz magaddal, függetlenítsd, foglald el magad más dolgokkal, anyukádtól elfordulnod nem kell, de nem mehetsz te is tönkre benne...

És még két dolog, azután vége:

Az új életre sohasem lehet eléggé felkészülni, nem kell tudni előre minden esetleges problémára a választ. Úgyis más lesz mint az elképzelt, a 'megteszem, ha ezt és ezt biztosan tudom majd'- típusú gondolkodás azt jelenti, hogy nem vagyok képes megtenni. Az új életbe csak beleugrani lehet...

Egy gyönge és egy bizonytalan fizetésből meg lehet élni, ha lesz később némi pénz a közös házból akkor az legalább a már kialakult új életet segíti majd, ha netán nem lenne, akkor is jobb egy anyagilag nehéz, mint egy pszichéssen élhetetlen élet.

2009. szept. 12. 03:22
 32/34 anonim ***** válasza:
55%

14.29:

Persze,hát a legnagyobb hülyeség egy olyan kapcsolatból kilépni,ahol bántalmazzák az embert.Mert ha már egymás képességeit vessézzük ki,akkor nagy baj van a szövegértéseddel.(A helyesírásomról csak annyit,hogy kissé késve vettem be a gyógyszeremet,ennek következményében a cukorszintem nem ott volt,ahol kellett volna.Azt hiszem írni is szép teljesítmény ilyenkor.A többi beírásomban is keresgélhetsz nyugodtan,gépeléskor bizony hibázok).Sose védtem az apát,se az anyát.A kérdező szempontjából a legjobb megoldást vázoltam.Nem hiszem,ha a "jajj de szörnyű neked,de szemét az apád"az nagy segítség lenne most neki.Lehet néha keményebben odamondogattam,de ha csak kicsit elgondolkozik,akkor van esélye változtatni.

És a te tanácsod mi kedves pedagógus?Maradjon anyuka,mert úgyis kevés a fizu,meg még talán ki is rúgják,a kislány meg bolonduljon bele ebbe a helyzetbe?

2009. szept. 12. 17:26
 33/34 anonim ***** válasza:
55%
Még valami:a nyomorék meg a "megnyomorodott" között elég nagy a különbség,illene ismerni a szavak jelentését.
2009. szept. 12. 17:28
 34/34 anonim ***** válasza:
55%

A nevelőnőségről meg csak annyit,hogy sok helyen elfogadják az érettségit is(SOS faluk).Egy átlagos nevelőintézetbe is elég a főiskolai végzettség.

Érdekes a lányom gimijében a nevelőtanárnak "csak"főiskolai végzettsége van.

2009. szept. 12. 17:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!