Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Apám miért nem hagy végre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Apám miért nem hagy végre békén minket? Teljesen ki akarja semmizni a családot és anyut kikészíteni idegileg? Mit lehetne tenni, hogy ha már nem tud velünk normális lenni, akkor legalább lépjen ki?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok, félig albérletben, egyrészt anyagiak miatt, másrészt azért, mert anyut nem merem magára hagyni. Van egy öcsém is, akit apám csúnyán elkényeztetett, nem tudom, neki van-e még visszaút, de nem is ez most a lényeg. Néhány éves voltam, amikor anyu rajtakapta apám munkahelyén apámat, hogy a titkárnőjével viszonya van. Az a nő meghalt, akkor sok pénz tűnt el, nem tudni, hova. Apám sose viselkedett velünk igazán se jó apaként se jó férjként, anyu tájékozatlanságát kihasználva sokáig közös számlán voltak, amiről folyamatosan tűntek el pénzek, anyu aztán saját számlát nyitott, utána már legalább maradt a családnak is, hogy haladtunk. Apám egyre jobb munkahelyi pozícióba került, mostanra anyu pedagógusi fizetésének a többszörösét keresi, anyu pedagógusi munkáját lenézi. Mindig provokálja a veszekedést, engem bántott fizikailag és idegileg is, anyut szintén, bár őt nem tudom, mennyire, egyedül öcsémet majmolja. Mostanában is észrevettük, hogy tűnnek el pénzek nem tudjuk, hova, és folyamatosan telefonálgatnak lakásra apámat keresve nők (vagy csak 1, nem tudom pontosan, mert nem mutatkozik be). Én ingázok az albérlet és a szüleim között, nincs messze, és minimálisra próbálom a költségeimet csökkenteni, anyu segít étellel, gyógyszerrel, ha ilyen kell, ami kizárólag az én költségem, azt én állom munkából. De apám viselkedése aggaszt. Anyut egyszer már bezavarta, akkor orvosi kezelésre volt szüksége, mostanában megint próbálkozik. Kimondani sose fogja. Az ilyent hogy lehet leállítani vagy elzavarni végleg, hogy ne használjon ki minket? Engem nem érdekel, ha nője van vagy rosszakarója, csak ne hazudozzon, ne lopjon a családtól és anyut ne bántalmazza idegileg minden nap.
2009. szept. 8. 22:07
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%
Talán az lenne a legjobb,ha anyukád elválna tőle,nem?Sajnos az ilyen helyzetek nem javulnak már...
2009. szept. 8. 22:13
 2/34 anonim ***** válasza:

Hajjh, micsoda tönkrement életek vannak. :( (általában sajnos ez a jellemzőbb, mint a "normális családi élet", tudom, ez nem vígasztal Téged).

Figyelj, ezt anyukádnak és apukádnak kell megoldania, vagyis dűlőre jutniuk egymással. Amig ez nem történik meg, addig Te sem tudsz semmit tenni. Ha anyukád elhatározza magát, és külön költözik, vagy elválik, akkor segíthetsz neki a továbbiakban, de amig ők együtt vannak, addig attól tartok, semmi változás nem lesz várható.

2009. szept. 8. 22:15
 3/34 A kérdező kommentje:
Az a baj a válással, hogy apám anyut többször is befenyítette már anyagilag, hogy kisemmizi, anyunak nincsenek tartalékai, apám meg kéri, hogy fizesse ki, másképp nem hagyja el a lakást. Anyuban mondjuk egyre erősebb az elhatározás, hogy válik, csak nem tudom, van-e benne erő már, hogy meg is lépje. Persze akkor fogom látni, ha már itt a papír, de én nem tudok ebben neki segíteni, mert én is éppenhogy keresek valamennyi pénzt, öcsém nem dolgozik, anyu meg hát a pedagógusi fizetés (27 év után 100ezer), apámnak meg ezekkel szemben a havi 3-400ezer NETTÓ.
2009. szept. 8. 22:28
 4/34 anonim ***** válasza:

Az én szüleim is ennyit keresnek.Apu nem ad semmit nekem még a közös háztartás alatt se. Anyu egyszer döntött beadta,lakást eladták azóta sikerült elválni.Azóta jobb,mégha apu 1 éve fel se hivott.

Ennél csak jobb lehet!

2009. szept. 8. 22:33
 5/34 anonim ***** válasza:
100%
És ha anyukád költözne, és ő kérné, hogy fizesse ki apukád a lakásból? Akkor kapna valamennyit, és máris nem állna üres kézzel az új élete előtt.
2009. szept. 8. 22:34
 6/34 A kérdező kommentje:

Ahhoz, hogy apám adjon, kőkeményen perelni kéne, mert sajnos sok ismerőse van olyan helyeken, ahol anyut simán beállítaná úgy, hogy anyu ne kapjon semmit :-(

Anyu mikor orvosokhoz került apám miatt, akkor az orvosok apámat fel akarták jelenteni, mert látták, mit csinál, valamiért mégse tették, szerintem abban is apám protekciós keze volt.

2009. szept. 8. 22:39
 7/34 anonim ***** válasza:

Ú, de durva. Nem irigyellek. Nincs olyan barát vagy ismerős, aki tudna segíteni nektek? Mert így ahogy leírtad, nem túl rózsás a helyzetetek.

Én ilyenkor örülök, hogy a szüleim elváltak. Nekem is sok ismerősöm panaszkodik az apjára. Mi történik a pasikkal? Megőrülnek? Nem értem, miért ilyen az apád.

2009. szept. 8. 22:53
 8/34 A kérdező kommentje:
Nem tudom, van-e, akinek van lehetősége vagy ismeretsége. Aki jogban jártas lehetne, az még kezdő, fiatal, igazából már mindenfelé nézelődök lehetőség után, persze a saját tennivalóim mellett, és anyut támogatom, amiben tudom, csak ne legyen túl késő, de azért bizakodok. Aki esetleg átélt hasonlót, hogy oldódott meg végül? Mennyi idő után?
2009. szept. 8. 22:59
 9/34 anonim ***** válasza:

A 2. vagyok meg a 4. újra. :)

Figyelj, még egy eszembe jutott (látom, hogy nagyon kétségbe vagy esve, próbálok agyalni, én mit tennék...)

Szóval, mi lenne, ha hitelt vennétek fel Te meg az anyukád, és kifizetnétek apukádat a lakásból. Így Te visszaköltözhetnél az albérletből az anyukádhoz, és az a pénz menne a hiteltörlesztésre.

2009. szept. 8. 23:19
 10/34 A kérdező kommentje:

Anyu 50 éves, a pedagógusi fizetése maradt annyi, amennyi, úgy, hogy még plusz terhet is raktak rá, én meg olyan régóta még nem dolgozom (és ez is labilis még), hogy a hitel megoldás legyen. Anyu fél a hiteltől, nem olyan az egészségi állapota se, mert cukorból gyógyult, meg van, amire gyógyszert szed. Ha lenne elég tartaléka, de még annyit se tudott félretenni, hogy öcsémet vagy engem segítsen az önálló életben.

Ha anyu elhatározza magát, kihez tudunk fordulni, hogy apám ne élhessen vissza a protekcióival? Hol fognak hallgatni ránk is? Szerintem már kezd erőre kapni, ha apám nem fenyíti be megint, meg fogja lépni. Csak én ettől akarom megóvni, hogy apám miatt ne kerüljön csődbe. Nem tudom, apámnak hogy van pofája azt kérni, hogy fizesse ki anyu őt, amikor ő egyedül több, mint a dupláját keresi, mint mi többiek egyáltalán. Közös lakás, oké, de ez így akkor se fair, hogy ő nagyban hozzájárul anyu idegi állapotának a romlásához, meg úgy egyáltalán.

2009. szept. 8. 23:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!