Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Apám miért nem hagy végre békén minket? Teljesen ki akarja semmizni a családot és anyut kikészíteni idegileg? Mit lehetne tenni, hogy ha már nem tud velünk normális lenni, akkor legalább lépjen ki?
Hajjh, micsoda tönkrement életek vannak. :( (általában sajnos ez a jellemzőbb, mint a "normális családi élet", tudom, ez nem vígasztal Téged).
Figyelj, ezt anyukádnak és apukádnak kell megoldania, vagyis dűlőre jutniuk egymással. Amig ez nem történik meg, addig Te sem tudsz semmit tenni. Ha anyukád elhatározza magát, és külön költözik, vagy elválik, akkor segíthetsz neki a továbbiakban, de amig ők együtt vannak, addig attól tartok, semmi változás nem lesz várható.
Az én szüleim is ennyit keresnek.Apu nem ad semmit nekem még a közös háztartás alatt se. Anyu egyszer döntött beadta,lakást eladták azóta sikerült elválni.Azóta jobb,mégha apu 1 éve fel se hivott.
Ennél csak jobb lehet!
Ahhoz, hogy apám adjon, kőkeményen perelni kéne, mert sajnos sok ismerőse van olyan helyeken, ahol anyut simán beállítaná úgy, hogy anyu ne kapjon semmit :-(
Anyu mikor orvosokhoz került apám miatt, akkor az orvosok apámat fel akarták jelenteni, mert látták, mit csinál, valamiért mégse tették, szerintem abban is apám protekciós keze volt.
Ú, de durva. Nem irigyellek. Nincs olyan barát vagy ismerős, aki tudna segíteni nektek? Mert így ahogy leírtad, nem túl rózsás a helyzetetek.
Én ilyenkor örülök, hogy a szüleim elváltak. Nekem is sok ismerősöm panaszkodik az apjára. Mi történik a pasikkal? Megőrülnek? Nem értem, miért ilyen az apád.
A 2. vagyok meg a 4. újra. :)
Figyelj, még egy eszembe jutott (látom, hogy nagyon kétségbe vagy esve, próbálok agyalni, én mit tennék...)
Szóval, mi lenne, ha hitelt vennétek fel Te meg az anyukád, és kifizetnétek apukádat a lakásból. Így Te visszaköltözhetnél az albérletből az anyukádhoz, és az a pénz menne a hiteltörlesztésre.
Anyu 50 éves, a pedagógusi fizetése maradt annyi, amennyi, úgy, hogy még plusz terhet is raktak rá, én meg olyan régóta még nem dolgozom (és ez is labilis még), hogy a hitel megoldás legyen. Anyu fél a hiteltől, nem olyan az egészségi állapota se, mert cukorból gyógyult, meg van, amire gyógyszert szed. Ha lenne elég tartaléka, de még annyit se tudott félretenni, hogy öcsémet vagy engem segítsen az önálló életben.
Ha anyu elhatározza magát, kihez tudunk fordulni, hogy apám ne élhessen vissza a protekcióival? Hol fognak hallgatni ránk is? Szerintem már kezd erőre kapni, ha apám nem fenyíti be megint, meg fogja lépni. Csak én ettől akarom megóvni, hogy apám miatt ne kerüljön csődbe. Nem tudom, apámnak hogy van pofája azt kérni, hogy fizesse ki anyu őt, amikor ő egyedül több, mint a dupláját keresi, mint mi többiek egyáltalán. Közös lakás, oké, de ez így akkor se fair, hogy ő nagyban hozzájárul anyu idegi állapotának a romlásához, meg úgy egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!