Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tehetek, ha az exem nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetek, ha az exem nem akar beleegyezni, hogy a közös gyermekünkkel külföldre költözzek?

Figyelt kérdés
Fix állásom lenne, a mostaninál jobb fizetéssel és a munkahelyem fizetné a lakhatást is. Az exem viszont közölte, hogy nem egyezik bele a költözésbe. Nem a gyermekünk érdekeit nézi, ez csak egy bosszú a részéről. Mit lehet tenni ebben az esetben? A gyámhatóságtól tudok erre engedélyt kérni?
2013. febr. 11. 08:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Gyamhivatal, igen. De a gyereknek érdeke az is, hogy a másik szülővel tudja tartani a kapcsolatot es bármennyire is rosszul esik inkább te nem nézed a gyerek érdekeit, mert a jobb körülmények kontra nincs másik szulo helyzetben a gyerek inkább a szülőt igényelne.....
2013. febr. 11. 08:45
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
ha ő nem egyezik bele akkor sajnos nem sok mindent tudsz tenni.. te mit szólnál hozzá, ha fordított eset lenne? és ő akarná elvinni a gyereket? te sem egyeznél bele!
2013. febr. 11. 08:46
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező, szerintem először is gondold át, hogy Te fordított helyzetben mit tennél... és ha ki tudtál találni egy olyan konstrukciót, ahogy te beleegyeznél fordított helyzetben, akkor azzal találd meg az ex párodat.

Végső esetben meg marad a bíróságnál a kapcsolattartás újra szabályozása...

2013. febr. 11. 08:55
 4/19 anonim válasza:
96%
Itt elsősorban az számít, hogy a másik fél (a volt párod) mennyire törődik a gyerekkel. Nem mindegy, hogy azért nem akar elengedni, mert kötődik a gyerekhez (és látni szeretné) vagy azért, hogy egyszerűen kiszúrjon veled és a gyerekkel. Ha az előbbi akkor ahogy írták gondold magad a másik fél helyzetébe, ellenben, ha az utóbbi akkor fordulj a gyámhivatalhoz. Amikor különmentetek gondolom kötöttetek egy szerződést vagy hasonlót, abban mi állt. A volt párodnak milyen jogai vannak a gyerekkel kapcsolatban, egyáltalán kinél van?
2013. febr. 11. 09:21
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Ajánld fel neki, hogy a jövőben gondoskodjon ő a gyerekről, te pedig majd a szabadságod alatt vendégül látod, vagy hazautazol hozzá.

Egyébként mennyi idős a gyerek?

2013. febr. 11. 09:42
 6/19 anonim ***** válasza:

Sajnos ez a törvény. Betarthat neked ezzel. Ha fizeti rendesen a tartásdíjat semmit se tehetsz. Ha esetleg nem akkor se biztos. neki kötelessége a tartásdíj fizetése és joga a láthatás. S engedélye nélkül nem viheted külföldre. Így szól a törvény.

Rajtad már nem segít de elvi kérdésem:

Megoldás lett volna e a kérdezőnek ha terhesen oda megy (ha tudja előre) abba az országba s ott szüli meg a gyereket. Azt nem hinném hogy a jog ez esetben erőszakosan hazaköltöztetheti a gyereket.

Vagy igen?

2013. febr. 11. 09:47
 7/19 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy a gyereknek apára is szüksége van, de nem egy olyanra akinek ő nem kell. Pont a kicsi miatt váltunk el, mert védekezés mellett lettem terhes és nem voltam hajlandó sem elvetetni sem lemondani róla, ő meg még nem akart gyereket.

Az exem azt mondta, mondja, hogy bármikor újrakezdené velem a kicsi nélkül! Én erre nem vagyok hajlandó. Gyerektartást nem fizet, én nem is várom el tőle, mert nem akarta a kicsit. Természetesen hiába lett megítlve láthatás eddig csak 1 alkalomal látta (2 éves lesz), akkor is csak azért, mert összefutottunk az utcán.

2013. febr. 11. 09:58
 8/19 anonim ***** válasza:
90%
Akkor gyamhivatal.
2013. febr. 11. 10:11
 9/19 anonim ***** válasza:

Menj a gyámhatósághoz.

Mivel apuka nem foglalkozik a gyerekkel, te kint jobb életet biztosíthatnál neki, így próbálj meg mindent, ne hagyd hogy elzavarjanak.

Ha a gyámhatóság meg apuka kekeckedik, akkor vesd már fel, hogy hajlandó lenne-e a gyereket ezentúl apuka nevelni napi 24 órában, éjjel tartani a lavórt a hányásnak, sétálni, etetni, a kakis fenekét kitörölni... Na meg miért nem használja ki a láthatást, miért nem törődik a gyerekkel.....

Az én volt férjemben legalább volt annyi gerinc, hogy ha már belátta hogy nem egy élapu, legalább nem tett keresztbe, mert a gyerekek érdekeit nézte. Legutóbb meg már azt mondta, hogy haza ne merjem őket vinni, inkább ő itt meglátogat.

2013. febr. 11. 10:40
 10/19 anonim ***** válasza:

A lényeg hogy te önhatalmulag nem dönthetsz. De ha el tudod érni hogy a biróság megvonja a szülői fegyülelet jogát akkor esélyed van. De én úgy tudom még ekkor is megtilthatja a külföldre utazást. Pontosabban csak az engedélyével viheted ki.

Bár jó kérdés unión belül is így van e ez...

Szabályozva van pontosan mikor kell az engedélye s mikor nem.

2013. febr. 11. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!