Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartás 4 órás munkából? Hogyan?
9
Azért hidd el bicskanyitogató a kérdésed. Felvet egy csomó kérdést. Jogi választ is kaptál, de szerintem erről nem sokan tudunk. Én is úgy tudom, hogy 50% osztódik három vagy több gyerek felett a gyerekek között (de ezt is csak hallomásból), de lehet ennyi pénznél tényleg kevesebb jár. Szóval számíts egy 10 körülire, aztán max még kevesebb lesz. Nyilván volt jogod szülni ennek a pasinak, csak akkor most érd be ennyivel. Eddig sem hiszem hogy többel hozzájárult a gyerekek neveléséhez. Hisz maradt 25 ezer forint a gyerektartás után, ezt kb. megette.
Szgény édesapa a 4 órás fizetéséből miután elküldi a 3 gyerektartást miből fog megélni?
Had ne sajnáljam.
És azon ki merenget el, hogy az édesanya a két gyerekére eső kb. 12.000.-ft ből hogyan tartja fenn Őket!
Egyszerűen hihetetlen, hogy milyen ostoba, kicsinyes emberek vannak itt.
Egyébként a fizetés 50 %-át elosszák 3-al, és megkapják az egy gyermekre jutó gyerektartás összegét.
Az apuka meg menjen el 8 órás munkahelyre dolgozni!
Nem a kérdezőnek válaszolok, hiszen nem kért véleményt, hanem az előttem szólónak.
Mi az, hogy 10-14 ezerből (vagy valami ilyesmi) hogyan tartsa el egy anya a gyerekét?
Bocsánat és tisztelet a kivételnek, de sok nő azt hiszi, hogy a gyerektartás arra való, hogy abból nevelje fel a gyereket és panaszkodik, hogy most ennyi pénzből (amit apu küld) hogy iskolázzam, ruházzam, etessem, táboroztassam sportoltassam...stb a gyereket?
Nem , kedves anyuka! Ezt a pénzt nem azért küldi az apuka, hogy abból tartsd el a gyereket(sok esetben abból akarnak megélni az anyukák a gyerekkel). A gyereket és magadat neked kell eltartani a saját keresetedből. A gyerektartással csak hozzájárul a gyerekre fordított kiadásokhoz.
Elnézést, de sajnos vannak anyukák, akik kicsit másként gondolkodnak és szájbarágósan kell fogalmazni.
15:20-as! aki gyermekét egyedül neveli, akár apa, akár anya az nagyon is tisztában van azzal, hogy a gyermeket nem lehet a gyermektartásból eltartani. És azzal is tisztában van, hogy akivel a gyermek él, annak vannak nagyobb költségei, ahogy az is igaz, hogy annak a szülőnek adatik meg, hogy napi szinten lássa gyermeke fejlődését, gesztusait, s megtehesse hogy a nap 24 órában bármikor magához ölelhesse a gyermekét. /ezt pénzben nem lehet kifejezni és nem lehet "megvenni" /
Gyermektartás, családi pótlék, másik szülő fizetése: igen meg lehet élni, rengetegen élnek így, nem könnyű, de megoldható.
Én egy szóval sem írtam azt, hogy az apa feladata, hogy gyermekét egyedül fenntartsa, ő utalja a gyermektartást, viszont ez kötelessége, és ezért hadne kelljen egyetlen anyának se hálát rebegnie egy apának, mert havi szinten hozzájárul gyermeke életéhez. És továbbra is kicsinyes embernek tartom azokat, akik azt gondolják a nőkröl összességében, hogy a céljuk az apa lehúzkodása, miközben senki nem ecseteli azt a munkát amit a gyermekét egyedül nevelő szülő tesz meg nap, mint nap a gyermekéért. Ja! és a nők ezért hálát sem várnak, elég a gyerek mosolya!
Na!Pár nap csuszással ugyan, de csak reagált a tisztelt hozzászóló a megjegyzésemhez, bár nem kértem. Csak a tisztánlátás kedvéért :"És azon ki merenget el, hogy az édesanya a két gyerekére eső kb. 12.000.-ft ből hogyan tartja fenn Őket!"
Erre jegyeztem meg, hogy nagyon el van tévedve az, aki azt hiszi, hogy a gyerektartásból KELL fenntartani a (jelen esetben) két gyereket. Legközelebb érthetőbben kell fogalmazni és akkor nincs ilyen reagálás sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!