Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyerektartás 4 órás munkából?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyerektartás 4 órás munkából? Hogyan?

Figyelt kérdés
Férjem 4 órában dolgozik,válófélben vagyunk van 2 közös gyerekünk. Férjem előző kapcsolatából van egy lánya,az ex 15.000 ft-ot kér a páromtól. 4 órában nagyon max 40.000 ft-ot keres. Az én két gyerekemmel mi lesz,rájuk hogy és mennyi tartásdíjat kapok ?
2013. jan. 25. 09:10
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
83%
Teljen mindegy, hogy az exe mennyit kér. Majd a bíróság állapítja meg, hogy mindhárom gyerekre mennyi jár, sokra ne számíts, általában a fizetés 20%-át állapítják megy gyerekenként, de az összes gyerektartás max a fizetése 50%-áig terjedhet. Eszerint kb 20 ezer Ft-on osztozkodhat 3 gyerek...Az, hogy a férjed meg tud-e a maradékból, nem releváns, köteles a gyerektartást a saját tartása hátrányára is fizetni. Következő életében meg majd jobban meggondolja, hogy hány gyereket potyogtat mindenfelé, és hányat tud ténylegesen is tartani.
2013. jan. 25. 09:19
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

úgy tudom, hogy a fizetésének az 50 %-a tiltható le maximálisan. És ez osztódik annyival, ahány gyerekről kell gondoskodnia!

Esetetekben 50% : 3 az 16,6 % / gyerek

Tehát nektek van 2 gyerek, akkor 16,6 X 2 Ezt ítélhetik meg neked!

2013. jan. 25. 09:21
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Az exnek lecsökkent 6-7ezerre,te a 2 gyerekre 13-14-et kapsz.
2013. jan. 25. 09:24
 4/22 anonim ***** válasza:
42%

"köteles a gyerektartást a saját tartása hátrányára is fizetni"

Egyáltalán nem. Ha valaki pl. munkanélküli? Amikor otthon lakott akkor sem volt jövedelme, vagy kapott max. 20 ezer munkanélküli segélyt.

Ha meg már nem ott lakik akkor a föld alól is teremtse elő azt a pénzt amit eddig sem tudott?

Nagyon sokan TÉVESEN azt hiszik, hogy amíg együtt élt a család, mondjuk 2 felnőtt, 1 gyerek, és megéltek nettó 150 ezerből (tehát 50 ezer/fő, bár kicsit elferdített a hasonlat). Akkor ha mondjuk az apuka ki lesz dobva, de ugyanúgy megkeresi a 75-öt, akkor abból adjon 30 ezer gyerektartást, meg még fizesse a ruhákat, tanszereket, osztálykirándulást, és érdekes módon pont ekkor kell a gyereknek külön óra, matekból, meg angolból, meg most kell beíratni belettra, stb.

Azért ha valaki a semmiből esetleg albérletbe kényszerülve kezdi az életét újra, akár 40-50 évesen, érdekes lehet 30-40 ezerből megélni.

Miért mindig az az elsődleges, hogy ki mennyi gyerektartást kap? Arra pl. nem gondoltál, hogy ha a férjed 40 ezret keres, és elváltok, valahová elköltözik, akkor abból még meg sem tud élni, nemhogy 20-30 ezreket szét osztogasson?

2013. jan. 25. 09:33
 5/22 A kérdező kommentje:
Nem tartottam volna helyesnek azt hogy az ex megkapja 15.000 ft és nekem meg majd a maradék 5000 ft-ból (ha 20.000 ft-ról beszélünk ) kell nevelnem a két gyerekre,ezért tettem fel a kérdést. Azon kívül,hogy elválunk közös megegyezéssel semmi problémám nincs a férjemmel nem működött a dolog,ennyi,amit nagyon sajnálok,de nem tudok mit tenni ellene.
2013. jan. 25. 09:39
 6/22 anonim ***** válasza:
39%

4.esnél a pont, végre egy értelmes válaaz.

Van a gyerektartásnak egy minimális összege. Viszont van egy minimális összeg is, amitől vonnak gyerektartást. A férjed ezt nem éri el. Gondolom az ex közös megegyezéssel kéri a 15 ezret és nem a bíróság hagyta jóvá.

Semmit nem fogsz kapni. A férjed meg egy hülye, itt is van gyerek, ott is kettő, de semmire nem vitte az életben. Akkor minek? Te meg szültél neki? Komolyan mondom a nők a legrozzantabb embertől hamarabb akarnak gyereket, mint attól, aki el is tudná tartani.

2013. jan. 25. 09:40
 7/22 anonim ***** válasza:
84%
Én valahogy nem tudom sajnálni szegény pasit. Keres 40 ezret és van három gyereke. Komolyan nem értem az embereket. De néha már azt hiszem én nem gondolkodok jól. Mi 200-at keresünk a párommal együtt, és fogalmunk sincs vállaljunk e gyereket, hogyan fogjuk felnevelni egy albérletben, amikor a fele már elmegy a bérleti díjra és a rezsire. 100 maradna hármunkra, de ebből sem tudom hogyan lehet majd iskoláztatni egy gyereket.
2013. jan. 25. 09:46
 8/22 anonim ***** válasza:
84%

9-33-as! Ne vitatkozz a törvénnyel!

69/A. §108 (1) A szülő a saját szükséges tartásának rovására is köteles megosztani kiskorú gyermekével azt, ami közös eltartásukra rendelkezésre áll. Ez a szabály nem irányadó, ha a gyermek tartása vagyonának jövedelméből kitelik, vagy a gyermeknek tartásra kötelezhető más egyenesági rokona van.

2013. jan. 25. 09:48
 9/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,de sajnos nem véleményre voltam kíváncsi. Egyes emberek a mocskolódáson kívül semmire nem valók itt,ne haragudjatok! Kértem,hogy azok akik értenek ehhez adjanak valami választ! NEM VÉLEMÉNYRE VAGYOK KÍVÁNCSI! Különben meg azért mert volt neki egy gyereke azért ne szüljek neki én sem ? Na ez meg már hagy legyen az dolgom ... Komolyan mondom olyan értelmes dolgokat tudtok írni!
2013. jan. 25. 09:49
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
9-40! miért írod, hogy semmit sem fog kapni? A többiek szépem levették, hogy 20.000 2/3-át kapod, kérdező, azaz 14.000 ft körül a 2 gyerekre.
2013. jan. 25. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!