Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Küteles vagyok e odaadni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Küteles vagyok e odaadni a gyermekemet?

Figyelt kérdés
a férjemmel külön mentünk de nem szeretném ha elvinné a gyerekemet hozzánk nem jöhet.a másik nagyszülőket a gyermek nem is ismeri milye jogai vannak ilyenkor egy apűnak és nekem is?
2009. aug. 31. 03:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%
Attól függ, hogy mekkora a gyerek. Ha még nincs 3 éves, akkor nem viheti el. De ha már idősebb, akkor bárhová elviheti láthatási időben, nem szólhatsz bele.
2009. aug. 31. 05:54
 2/16 anonim ***** válasza:
77%
Én utána jártam a dolognak, nekem azt mondták, hogy nem viheti el bárhová. Jogom van tudni, hogy hová viszi, és ha nekem nem felelő pl. veszélyezteti a gyereket, megtilthatom neki, persze előtt be kell jelentenem a gyámhatóságnál vagy a családsegítőnél. Kicsit hosszadalmas de meg éri, nekem jók a tapasztalataim, a gyerek érdekeit nézik.
2009. aug. 31. 06:46
 3/16 anonim ***** válasza:
85%

Ha kicsi (3 év alatt), akkor nem vagy köteles odaadni, de köteles vagy biztosítani nálatok a láthatást, tehát be kell engedned. Ha már nagyobb, nem kell beengedned, de oda kell adjad.

De hiszen a gyerek apjáról van szó, nem is értem, miért ne mehetne el vele... (persze nem a kocsmába..)

2009. aug. 31. 07:59
 4/16 anonim ***** válasza:
84%

Magát a láthatást nem tilthatod meg, legfeljebb a hatóságok, ha valami olyat követett el az apuka, amivel veszélyeztette a gyermek életét. De te, mint anyuka, puszta önszorgalomból ilyet nem tehetsz. Ha a gyerkőc fiatalabb, mint három év, akkor neked kell biztosítani a láthatást, általában a lakásotokban. Tehát be kell engedned, ilyen esetben. Ha nagyobb a gyerek, akkor bárhová elviheti, de jogod van tudni, hogy hova. A nagyszülőknek is megvannak a láthatási jogai, hiába nem tartjátok a kapcsolatot. Ha jól tudom, egy nagyszülőnek hivatalosan a szülőre eső láthatási idő felét KELL biztosítani. Tehát, joga van találkozni a gyerekkel. Ha nem engeded, sajnos, ebből bírósági ügy is lehet.

Tapasztalatból mondom, mivel az unokatesómék szülei elváltak és azt a gyermeket, aki az apukához került, az apuka nem engedte hozzánk, "csak úgy" alapon. És sajna, ennek nekünk is utána kellett nézni, mivel kölcsönösen nagy a szeretet a gyerkőccel és szerettünk volna vele találkozni, legalább a szünidőben egy-két napra.

2009. aug. 31. 08:59
 5/16 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudom veszélyeztetett-e a gyerek, ha férjednél van, csak azért mert nem jó viszonyban vagytok már attól még ugyanúgy joga van látni törvényileg is és etikailag is.

Szóval, ha nincs okod aggódni hogy nem búvárkodni viszi a gyereket, akkor neki is ugyanúgy szíve-joga látni, és ezek szerint akarja is. A későbbiekben sem vetne rád jó fényt, ha a gyerek megtudná, hogy te nem akartad hogy elvigye és találkozzanak.

2009. aug. 31. 09:09
 6/16 anonim ***** válasza:
65%
az az ő gyereke is
2009. aug. 31. 10:02
 7/16 anonim válasza:
59%
Ez a dolog ugy mukodik,hogy ha fizet gyerektartast koteles vagy lathatast biztositani neki vagy nalad vagy elengeded viszont ha nem fizeti nem vagy koteles.
2009. aug. 31. 12:55
 8/16 A kérdező kommentje:
a gyermek 3 év alatti és azért kérdezem mert félő.hogy ha nem is a kocsmába de kiviszi az országból van rá lehetősége sajnos- nem gonoszkodom vele de ismerem elég jól és azon túl hogy italozik még drogozik is bár ezt bizonyítani nem tudom tárgyi bizonyítékkal. a nagyszülöknek nem tiltottam semmit de nem is jelentkeznek én köeles vagyok önszántamból odavinni nekik?
2009. aug. 31. 13:25
 9/16 anonim ***** válasza:
70%

Miért szültél egy ilyen embernek gyereket?

Amúgy van rá mód, hogy megakadályozd, hogy elvigye, de az hosszú és költséges.

2009. aug. 31. 14:01
 10/16 anonim ***** válasza:
75%

A nagyszülőkhöz elvinni nem vagy köteles. Ha akarnak láthatást, abíróságon át tudják elintézni, az apa láthatása kárára. De ha nem akarnka, nem intézkednek, ez az ő dolguk. Apának odaadni nem leszel köteles (persze ezt a bíróság dönti el, nem mi!), várhatóan nálatok leszel köteles biztosítani a láthatást és onnan nem viheti el.

DE: ezt bíróság dönti el a gyerekelhelyezési per során.

2009. aug. 31. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!