Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Félek, mert rohmosan romlik a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Félek, mert rohmosan romlik a kapcsolatunk a párommal a közös gyerekünk "betegsége" miatt. Mi tegyek?

Figyelt kérdés
Sajnos hiperaktív a kislányunk,és eléggé felörli az idegrendszerünket.Ő rá próbáljuk az összes türelmünket megtartani,viszont egymással már nem nagyon marad meg a türelem.Sokat veszekszünk,és egymást hibáztatjuk,de főleg engem tart hibásnak a férjem ,amiért ilyen kezelhetetlen a gyerekünk.Sajnos a párom sokszor elveszti az önuralmát és elkezd káromkodni a gyerek előtt,mert nem bírja elviselni,hogy ezerszer elmond a kicsinek valamit és a gyerek nem figyel rá,és persze nem is fogad szót.Én meg kezdem azt érezni,ő már megbánta hogy gyereke lett és ez miatt teljesen ki vagyok.Mostanában mikor kettesben vagyunk már csak panaszkodni tud a gyerekre,már nem szeretkezünk,és azt hajtogatja ,hogy a gyerekünk fogja "kinyírni a családi életünket",ő miatta fogunk lehet szétmenni,mert idegileg kikészülünk.Már egyik nagymama se akar vigyázni a kicsinkre,mert mondván nem bírnak vele.Az oviba még nincsen hely,nem vették fel,így én vagyok vele itthon,és ezért is kapom a folytonos beszólásokat a férjemtől,hogy neki kell ellátnia egyedül a családot,és mikor fáradtan hazajön és pihenne nincs egy nyugodt otthona mert éjjel 11-ig is ribilliózik a gyerek.Én teljesen ki vagyok,mert sajnálom a páromat is,hiszen neki hajnali 4-kor kell kelnie és sosem tudja kipihenni magát,de hát mit tudok tenni???Félek egyszer besokall és elhagy minket.
2013. jan. 14. 11:07
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
51%

Én nagyon feminista vagyok

De te nem a kérdező kérdésére válaszoltál.

S honnan tudod, hogy mindent rosszul csinál?

Tanácsot kért nem megszégyenítést.

Nem mindenki tanulja évekig, a pszichológiát.

2013. jan. 14. 14:25
 32/39 anonim ***** válasza:
71%

Az nem kerül pénzbe, hogy fogod a gyermekedet, beöltöztök annak megfelelően, hogy minden nap rendszeresen egy kicsit fussatok, vagy gyalogoljatok, vagy ha van és lehet, akkor kerékpározzatok, hasonló sportokat végezzetek.

Másrészt, ha most 3 éves, mikor, hova fog bekerülni, ha bekerül ovodába, és hány éves korában fog iskolába menni?

Akkorra hogyan fogja tudni megtanulni azt a nyelvet, ahol most éltek annyira, hogy az oviban, és a suliban értse majd, miről van szó? És te miből, hogyan tanulod most a nyelvet, hogy jobban tudj boldogulni, és hogy majd a gyermekednek is tudj segíteni?

2013. jan. 14. 14:39
 33/39 anonim ***** válasza:
78%

"Tanácsot kért nem megszégyenítést."

Adtam tanácsot: vigye orvoshoz és sportolni. Erre ő csak besértődött, hogy ugyan nincs pénz ilyesmire.

2013. jan. 14. 14:46
 34/39 anonim ***** válasza:
61%
nem hiperaktív a gyerek, hanem neveletlen. te cseszted el a nevelését.
2013. jan. 14. 14:59
 35/39 anonim ***** válasza:
63%

sajnálom h ezt gondolod

DE a legtöbb "hiper" gyerek egyszerűen neveletlen és elkényeztetett, de ez jó indok h nem anyuka a hibás

sok anya rámondja a gyerekére mert nem a sarokban üldögél hanem aktívan játszik a gyerek

magyarán divatbetegség lett

ha az orvos is rámondja h hiper akkor az más esett

2013. jan. 14. 16:48
 36/39 A kérdező kommentje:
Ki állítj,hogy én mindent megengedek a gyerekemnek?Ismer az a valaki engem?Pont ,hogy nem engedem meg neki.Olyankor jön a hiszti és a kitörései.Sarokba állításkor rendesen fizikai fájdalmakat él át,teljesen elvörösödik megfeszítí az egész testét és úgy ordít mint akit nyúznak,pedig csak 3percet kell ott állnia.Általában van napirendünk,csak olyankor borul amikor valami közbejön.Este is mindíg minden sorrend szerint halad,de hiába.Gyerekek társaságában inkább egyedül játszik,és irígy a játékaira.Nem vagyok fiatal,inkább tapasztalatlan a gyereknevelés területén.Az én szüleim a hugomat elkényeztették és én ezt a példát láttam csak.Velem se nagyon foglalkoztak elég silány és unalmas gyerekkorom volt.A hugomra is általában nekem kellett vigyáznom ahelyett,hogy a velem korabeliekkel játszhattam volna.A bátyám nevelőintézetben landolt,a nővérem meg hamar elköltözött mert nem bírta az otthoni légkört.Valószínű én ez miatt nem tudom milyen az amikor jól nevelnek egy gyereket,de mentségemre mondom én igyekszem és következetes vagyok.Biztos kell a közösség is neki,és igaz az is,hogy én kevés vagyok neki,jobb lenne ha vele egykorú gyerekekkel játszhatna.Remélem ez a folyamat ami vele történik nem hiperaktivitás,mert én tényleg nehezen bírok vele.A nevelési tanácsadó jó ötlet,reménykedem találunk itt kint szakembert.Pszihológusra pedig nekünk is szükségünk lesz,mert teljesen elveszítettük az irányítást.Én belátom hogy nem csinálom jól,de nem tudom milyen az amikor jól csinálom.Köszönöm a segítő tanácsokat,és az együttérző szavakat.:)
2013. jan. 14. 16:58
 37/39 anonim ***** válasza:
87%

mióta laktok kint ?

mi változott a gyerek életében az elmúlt évben?

a gyerekek sok esetben így vezetik le az otthoni feszültséget

vagyis fordítva kell csinálni

előbb magatokat tedd rendben és a gyerek ha megérzi a nyugisabb légkört akkor lenyugszik

pl vigye el apuka a játszóra jobban figyeljen a gyerekre

ne veszekedjen veled

szal párterápia majd ha gyerek viselkedése nem változik akkor akkor orvos neki

2013. jan. 14. 18:19
 38/39 anonim ***** válasza:
84%

Nem hiszem hogy baj lenne a kicsivel vagy a nevelésével itt 2 stresszben élő felnöttről van szó akik a gyerekre vetititik ki a gondjaikat.

Fontos hogy magatokba nézetek ti nem tudjátok a rátok nehezedő stresszt kezelni.

Ti mozogjatok többet, citromfű tea, magnézium, levendula fürdő... ez segitene megnyugodni a nap végén.

Fektetéskor meg az ingerszegény környezet a fontos

mikor inni kér, pisilni kell te tudod hogy nincs baja tehát nem is reagálsz ilyenkor bemész hozzá 1 simogatás jó éjszakát és kimész, ha a kicsi megy ki kézenfogva szó nélkül visszafektetitek, ha eleget ismétlitek megtanulja hogy nem történik semi érdekes nem fog anyit kelni.

2013. jan. 14. 20:56
 39/39 anonim ***** válasza:
65%

Jajj, én ugyanígy voltam vele, aztán a kezebe vettem az irányítást. Nekünk is majdnem ráment a házasságunk, és abban az időben én is sértésnek vettem, ha valaki engem kritizált a gyerek viselkedése miatt. Végül elgondolkodtam és taktikát váltottam. FOGLAKOZÁSOKAT, közös játékokat vezettem be. A nap végén, mire apa hazajött, a gyermekem örömmel szaladt elé, mutatva az aznapi alkotásainkat. Én sem vettem észre, hogy nem foglalkozom a gyermekemmel eleget. (Mert az, hogy egész nap törökülésben ültem mellette, esetleg tologattam kicsit a kisautót, negyedannyira nem volt hatékony, mint 20 perc székalagutas Őrjöngés, vagy egy jó kis temperás festés, kézlenyomat készítés... :) )

Kezdetnek próbálkozz ebből. Nagyon jó kis blog. A címlap első bekezdése nagggggyyyon igaz!!!

[link]

2013. jan. 15. 16:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!