Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Nem vagyunk összeházasodva,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem vagyunk összeházasodva, de eggyütt élünk, van egy 5éves közös gyerekünk, közös lakcímen vagyunk, külön akarunk meni, de a ház a párom nevén van. Nekem jár valami?

Figyelt kérdés
Mert szerinte nem.
2012. dec. 28. 08:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
hát nem is...különben is, ami házasság előtti vagyon, az nem válik közös vagyonná, igy házasság ill. válás után se kapnál semmit a házból...
2012. dec. 28. 08:22
 2/14 anonim ***** válasza:
59%
jó lenne egy ügyvéddel is beszélni, a gyerek miatt szerintem nem lehet ki az utcára, de nem vagyok otthon a témában
2012. dec. 28. 08:25
 3/14 anonim ***** válasza:
62%

Gyerektartás, és amit bizonyítani tudsz, hogy az 5 év alatt közösen szereztetek. Miért van az Ő nevén?

Mert ha a kapcsolat kezdetén is az ő tulajdona volt, akkor bizony Neked nem jár semmi. Ha azt 5 éven belül közösen vettétek, akkor jár, viszont bizonyítanod kell a közös szerzést. Nem egy "nagyvonalú" ember!

2012. dec. 28. 08:26
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez a parodnak a tulajdona volt, s te bekoltoztel oda, akkor valoban igaza van a parodnak. Ha kozos szerzemeny, vagy kozos felujitas tortent, akkor lehet kovetelni valod vele szemben hivatalosan is.
2012. dec. 28. 08:31
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
A közös lakcím nem jelent semmit. Ha a ház a párod nevén van, tehát ő a tulajdonos, akkor téged nem illet semmi.
2012. dec. 28. 08:53
 6/14 A kérdező kommentje:
Ő vette a házat,de eggyütt néztük ki,eggyütt újítotuk fel,én nagyon sok mindent vettem bele,ezért is érzem úgy,hogy egy kicsit az enyém is.nem kellene a fele,de hogy kapjam a ruháim,és menyjek,ez azért durva.szerintem.
2012. dec. 28. 08:59
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ügyvédként biztosíthatlak, ha a felújítás érdemi volt (nem csak tisztasági festés, vagy ilyesmi) akkor azt a tulajdonjog mértékébe be lehet számítani, azaz tulajdonrészt szerezhetsz. A gyermek elhelyezése szempontjából akár a megosztott ingatlanhasználat is lehetséges. A közös szerzemény pedig közös és megosztandó (ha nem akarnál maradni a házban).
2012. dec. 28. 09:15
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Az együtt néztük ki-vel nem lehet mit kezdeni. :)

Az együtt újítottuk fel ezzel már kellene, hogy kapjál valamennyit, csak ugye ezt bizonyítani kell, ami utólag mindig sokkal nehezebb, más lenne, ha a felújítás után fel lett volna értékeltetve, akkor tudnátok, hogy mennyivel ér utána többet.

2012. dec. 28. 09:22
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem.De adhat. Mert jogilag a párod abszolút for-ban van.
2012. dec. 28. 09:24
 10/14 anonim ***** válasza:
95%
Amit vittél a kapcsolatba az a tiéd. Ha vettél házba egy festményt az a tiéd de a házban tulajdoni részed még akkor sem lenne ha házasok lennétek.
2012. dec. 28. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!