Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Félek, mert rohmosan romlik a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Félek, mert rohmosan romlik a kapcsolatunk a párommal a közös gyerekünk "betegsége" miatt. Mi tegyek?

Figyelt kérdés
Sajnos hiperaktív a kislányunk,és eléggé felörli az idegrendszerünket.Ő rá próbáljuk az összes türelmünket megtartani,viszont egymással már nem nagyon marad meg a türelem.Sokat veszekszünk,és egymást hibáztatjuk,de főleg engem tart hibásnak a férjem ,amiért ilyen kezelhetetlen a gyerekünk.Sajnos a párom sokszor elveszti az önuralmát és elkezd káromkodni a gyerek előtt,mert nem bírja elviselni,hogy ezerszer elmond a kicsinek valamit és a gyerek nem figyel rá,és persze nem is fogad szót.Én meg kezdem azt érezni,ő már megbánta hogy gyereke lett és ez miatt teljesen ki vagyok.Mostanában mikor kettesben vagyunk már csak panaszkodni tud a gyerekre,már nem szeretkezünk,és azt hajtogatja ,hogy a gyerekünk fogja "kinyírni a családi életünket",ő miatta fogunk lehet szétmenni,mert idegileg kikészülünk.Már egyik nagymama se akar vigyázni a kicsinkre,mert mondván nem bírnak vele.Az oviba még nincsen hely,nem vették fel,így én vagyok vele itthon,és ezért is kapom a folytonos beszólásokat a férjemtől,hogy neki kell ellátnia egyedül a családot,és mikor fáradtan hazajön és pihenne nincs egy nyugodt otthona mert éjjel 11-ig is ribilliózik a gyerek.Én teljesen ki vagyok,mert sajnálom a páromat is,hiszen neki hajnali 4-kor kell kelnie és sosem tudja kipihenni magát,de hát mit tudok tenni???Félek egyszer besokall és elhagy minket.
2013. jan. 14. 11:07
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
86%
fontos lenne, de nem derül ki, hogy van "kezelve" ez a probléma. első jó kérdéseket tett fel. lejár eleget játszani? sportol valamit, vagy egész nap otthon ülsz vele, nézi a TV-t és este meg a figyelem kell neki?
2013. jan. 14. 11:46
 12/39 anonim ***** válasza:
86%

Én is megkérdezem: orvos diagnosztizálta a hiperaktivitást?

Amennyiben igen, milyen kezelést javasolt, és miért nem alkalmazzátok?

AMennyiben nem: vidd el orvoshoz a kicsit, lehet, hogy tényleg ez a baja.

Személyes vélemény: azért nézz már magadba egy kicsit, mert te is hibás vagy sokmindenben. Egy 3 éves gyereknek semmi szín alatt nem kellene pl. 11-ig ébren lennie! Ahogy valaki írta: 6-7-8 legkésőbb ágyba. A leírásodból az tűnik ki, hogy a gyerek nem "csak" hiperaktív, hanem el is kényeztetted, és ezt a betegségére fogod.

2013. jan. 14. 11:49
 13/39 anonim ***** válasza:
86%
11-es vagyok. miért nem próbálod meg elvinni egy jó kineziológushoz vagy pszichológushoz? nem hiszem el, hogy nincs oka a gyermek viselkedésének.
2013. jan. 14. 11:49
 14/39 anonim ***** válasza:
72%
A pszichiáterek egész jó gyógyszereket írnaka z ilyen fajta betegségre, a ti lányotok nem kapott?
2013. jan. 14. 11:58
 15/39 A kérdező kommentje:
Mi féléve külföldön élünk és itt hiába viszem el pszihológushoz a gyereket nem érti a magyar beszédet.Kirakós játékok,játszóterezés,séták,együtt főzünk,mosunk,teregetünk.3éves múlt a nyáron.Igazán nem lett diagnosztizálva nála,csak amiket a szaklapok írnak erről azok illenek rá szóról szóra.Hangos beszéd megállás nélkül,kitörések ,hisztik,evés közben is jár keze lába.Fáradhatatlan egész nap,és nagyon figyelmetlen.Olyan mintha egy másik kis világban élne.Ha kérdezünk tőle valamit nem tud válaszolni rá,sokszor elkezd halandzsázni,vagy teljesen másról beszélni.Nem tanulja meg az alapvető dolgokat,pl.hogy ha szomjas akkor kérek vizet,hanem követli,hogy adjak neki inni.Este nem hajlandó aludni,többször kell neki pisilni ,persze mindíg csak pár cseppet erőltet ki magából.Volt időszak amikor nem mondott igazat,hogy kakilnia kell,és közben nem kellett.Még régebben mikor a mama vigyázott rá,nagyon agresszívan bánt a mamával,fel akarta lökni,hogy essen el.Visszakiabált neki,ha rászólt valamiért a mama.Aztán a mama azaz anyósom kijelentette,hogy köszöni szépen,de ő nem hajlandó kínlódni a neveletlen gyerekünkkel,és oldjuk meg a vigyázást mással.Nekem ki kellett lépnem a munkahelyemről,ameddig az oviba nem sikerül beíratni.De sajnos a munkahelyemre már nem mehetek vissza,mert az hajnali6-kor kezd és az ovi csak fél8-kor nyit majd és csak olyan minkahelyet találhatok aminek az időbeosztása megfelel.A férjem ez miatt is orrol ránk,hogy a rossz kezelhetlen kislányunk miatt én nem keresek pénzt,és neki egyedül kell megkresnie a hitelrevalót,meg a rezsirevalót....Igazából az én kérdésem az volna,hogy hogyan kezeljem ezt a nehéz helyzetet.Mivel tudnám a férjemet megnyugtatni,ami persze elég nehéz,hiszen én sem vagyok túl nyugodt.De szükségem volna egy két jó tanácsra,hogyan lehet együtt élni ilyen kisgyerekkel,mivel lehet lefárasztani,úgy Istenigazából.Nagyon egyedül maradtam ezzel a feladattal,és úgy érzem képtelen vagyok segíteni magunkon.:(
2013. jan. 14. 11:59
 16/39 A kérdező kommentje:
Az esti lefektetésről annyit írnék,hogy este fél8-kor viszem aludni,mese villanyoltás és utána jön a harcolás ami sokszor bizony éjjel 11-ig is eltart.
2013. jan. 14. 12:05
 17/39 anonim ***** válasza:
88%

na, most már érthető. az orvosproblémáról annyit, hogy mi is külföldön élünk, de én gyűjtöttem a környéken magyar orvosokat. megtalálható mindenféle. lehet, hogy valamennyit menni kell érte, de vannak. mondjuk ha a Fülöp-szigeteken éltek, nehezen találsz magyar orvost, de mi itt németországban találunk.

amit én problémának érzek:

-a gyerek nem mozog eleget:

játszótérre kéne vinni, ahol mászhat, eshet-kelhet, nem

2013. jan. 14. 12:08
 18/39 anonim ***** válasza:
79%

Külföldön éltek, és az orvos nem érti, hogy mit mondasz neki. Ha te nem beszéled azt a nyelvet, ahol éltek, akkor vigyél magaddal tolmácsot és mondd el az orvosnak, hogy milyen, szerinted nem egészséges viselkedést mutat a lányod. Nem kell őneki értenie azt amit a lányod mond, elég, ha megfigyeli a mozgását, viselkedését, arcjátékát, stb.

Persze, ha te lennél beteg, ugy-e megtalálnád a módját, hogy megértesd magadat az orvossal? Ne haragudj, de ez csak kifogás, hogy miért nem viszed orvoshoz!

2013. jan. 14. 12:10
 19/39 anonim ***** válasza:
87%

17es vagyok, véletlen elküldtem. folytatom:

-na, játszótér. a séta semmit nem ér.

-írasd be sportra, heti minimum 3x. tök mindegy, mi az

ami fontos lenne, de szerintem hiányzik: hogy a sajátjai között legyen. valószínű amiért külföldön éltek te is visszahúzódsz, nem jártok társaságba, de ez a gyerekednek sem tesz ám jót. benyomások, emberek, zsivaj is kell neki, ráadásul kis barátok is, akikkel játszhat. egy ekkora gyereknek sokszor kevés az anyuka egész nap

-legyél vele határozottabb. soha ne ordíts, de határozott legyél. amit nem lehet azt nem és kész. te vagy a felnőtt

-hallgassatok sok zenét, arra táncolhat is, fejleszti a figyelmét.

-és ami még nagyon fontos: általában beválik: legyen egy kis székje, sámlija, szőnyege, ahogy tetszik, és adj neki kikapcsolási időt. ha nem viselkedik megfelelően, küldd oda 4-5 percre, hogy tessék elgondolkozni. nincs apelláta. oda kell mennie, és nem szabad addig hozzá szólni.

hidd el, ezek jó módszerek

2013. jan. 14. 12:13
 20/39 anonim ***** válasza:
93%

Amit leírtál az csupán egy aktív 3 éves.

A keresztfiam szinte ugyan ezeket csinálja.

Este ha nem akar aludni akkor ő is pisilni kell kakilni kell aztán egy nagy fenét kell... :) Csak nem akar aludni.

Neveld meg és fáraszd le. Nincs kis pajtása akivel szaladgálhatnának?

Mikor kezdődtek ezek a "problémák"?

Lehet, hogy a kislányt a költözés, a környezetváltozás zavarta meg.

Lehet hogy este azért próbálkozik, mert fél egyedül. Éjszakai fény van neki? Esetleg az új szoba megrémíti?

Én nem mondanám, hogy hiperaktív a gyerkőc. Inkább csak eleven és kissé rosszcsont.

2013. jan. 14. 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!