Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Félek, mert rohmosan romlik a kapcsolatunk a párommal a közös gyerekünk "betegsége" miatt. Mi tegyek?
Én is megkérdezem: orvos diagnosztizálta a hiperaktivitást?
Amennyiben igen, milyen kezelést javasolt, és miért nem alkalmazzátok?
AMennyiben nem: vidd el orvoshoz a kicsit, lehet, hogy tényleg ez a baja.
Személyes vélemény: azért nézz már magadba egy kicsit, mert te is hibás vagy sokmindenben. Egy 3 éves gyereknek semmi szín alatt nem kellene pl. 11-ig ébren lennie! Ahogy valaki írta: 6-7-8 legkésőbb ágyba. A leírásodból az tűnik ki, hogy a gyerek nem "csak" hiperaktív, hanem el is kényeztetted, és ezt a betegségére fogod.
na, most már érthető. az orvosproblémáról annyit, hogy mi is külföldön élünk, de én gyűjtöttem a környéken magyar orvosokat. megtalálható mindenféle. lehet, hogy valamennyit menni kell érte, de vannak. mondjuk ha a Fülöp-szigeteken éltek, nehezen találsz magyar orvost, de mi itt németországban találunk.
amit én problémának érzek:
-a gyerek nem mozog eleget:
játszótérre kéne vinni, ahol mászhat, eshet-kelhet, nem
Külföldön éltek, és az orvos nem érti, hogy mit mondasz neki. Ha te nem beszéled azt a nyelvet, ahol éltek, akkor vigyél magaddal tolmácsot és mondd el az orvosnak, hogy milyen, szerinted nem egészséges viselkedést mutat a lányod. Nem kell őneki értenie azt amit a lányod mond, elég, ha megfigyeli a mozgását, viselkedését, arcjátékát, stb.
Persze, ha te lennél beteg, ugy-e megtalálnád a módját, hogy megértesd magadat az orvossal? Ne haragudj, de ez csak kifogás, hogy miért nem viszed orvoshoz!
17es vagyok, véletlen elküldtem. folytatom:
-na, játszótér. a séta semmit nem ér.
-írasd be sportra, heti minimum 3x. tök mindegy, mi az
ami fontos lenne, de szerintem hiányzik: hogy a sajátjai között legyen. valószínű amiért külföldön éltek te is visszahúzódsz, nem jártok társaságba, de ez a gyerekednek sem tesz ám jót. benyomások, emberek, zsivaj is kell neki, ráadásul kis barátok is, akikkel játszhat. egy ekkora gyereknek sokszor kevés az anyuka egész nap
-legyél vele határozottabb. soha ne ordíts, de határozott legyél. amit nem lehet azt nem és kész. te vagy a felnőtt
-hallgassatok sok zenét, arra táncolhat is, fejleszti a figyelmét.
-és ami még nagyon fontos: általában beválik: legyen egy kis székje, sámlija, szőnyege, ahogy tetszik, és adj neki kikapcsolási időt. ha nem viselkedik megfelelően, küldd oda 4-5 percre, hogy tessék elgondolkozni. nincs apelláta. oda kell mennie, és nem szabad addig hozzá szólni.
hidd el, ezek jó módszerek
Amit leírtál az csupán egy aktív 3 éves.
A keresztfiam szinte ugyan ezeket csinálja.
Este ha nem akar aludni akkor ő is pisilni kell kakilni kell aztán egy nagy fenét kell... :) Csak nem akar aludni.
Neveld meg és fáraszd le. Nincs kis pajtása akivel szaladgálhatnának?
Mikor kezdődtek ezek a "problémák"?
Lehet, hogy a kislányt a költözés, a környezetváltozás zavarta meg.
Lehet hogy este azért próbálkozik, mert fél egyedül. Éjszakai fény van neki? Esetleg az új szoba megrémíti?
Én nem mondanám, hogy hiperaktív a gyerkőc. Inkább csak eleven és kissé rosszcsont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!