Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Félek, mert rohmosan romlik a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Félek, mert rohmosan romlik a kapcsolatunk a párommal a közös gyerekünk "betegsége" miatt. Mi tegyek?

Figyelt kérdés
Sajnos hiperaktív a kislányunk,és eléggé felörli az idegrendszerünket.Ő rá próbáljuk az összes türelmünket megtartani,viszont egymással már nem nagyon marad meg a türelem.Sokat veszekszünk,és egymást hibáztatjuk,de főleg engem tart hibásnak a férjem ,amiért ilyen kezelhetetlen a gyerekünk.Sajnos a párom sokszor elveszti az önuralmát és elkezd káromkodni a gyerek előtt,mert nem bírja elviselni,hogy ezerszer elmond a kicsinek valamit és a gyerek nem figyel rá,és persze nem is fogad szót.Én meg kezdem azt érezni,ő már megbánta hogy gyereke lett és ez miatt teljesen ki vagyok.Mostanában mikor kettesben vagyunk már csak panaszkodni tud a gyerekre,már nem szeretkezünk,és azt hajtogatja ,hogy a gyerekünk fogja "kinyírni a családi életünket",ő miatta fogunk lehet szétmenni,mert idegileg kikészülünk.Már egyik nagymama se akar vigyázni a kicsinkre,mert mondván nem bírnak vele.Az oviba még nincsen hely,nem vették fel,így én vagyok vele itthon,és ezért is kapom a folytonos beszólásokat a férjemtől,hogy neki kell ellátnia egyedül a családot,és mikor fáradtan hazajön és pihenne nincs egy nyugodt otthona mert éjjel 11-ig is ribilliózik a gyerek.Én teljesen ki vagyok,mert sajnálom a páromat is,hiszen neki hajnali 4-kor kell kelnie és sosem tudja kipihenni magát,de hát mit tudok tenni???Félek egyszer besokall és elhagy minket.
2013. jan. 14. 11:07
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
75%

De könyörgöm, hogy lehetsz annyira flelőtlen, hogy az erős gyanúd ellenére, hogy a lányod egy igenis súlyos rendellenességben szenved, le sem szarod, nem viszed orvoshoz, hanem otthon próbálod a saját belátásod szerint kezelni?! Szerinted ez vezet valahova?! GOndolom látod, hogy nem.

Nem tudom, melyik országban éltek, én Németországban élek kisvárosban, és kapásból fel tudnék sorolni 3 magyar orvost is a környéken. TELE VAN európa magyar orvosokkal. Ha pedig nem találsz, akkor ahogy valaki javasolta: vigyél tolmácsot, vagy fordíts te vagy a férjed. Ha külföldön dolgoztál/dolgozik nyilván értitek a nyelvet és képesek vagytok tolmácsolni basszus.

Ha meg 8 után még 4 óra mire a gyereket ágyba harcolod, akkor küldd el korábban aludni.

És ahogy valaki írta: SPORTRA kell beíratni, nem a játszótéren nyalni a seggét.

Arról meg már inkább nem is beszélek, hogy azzal NEM segítesz a gyerek fejlődésében, hogy mindent megkap, amit kikövetel, mindenféle viselkedést megengedhet magának. A gyerek sem hülye, tisztában van vele, hogy ha csinálja a hisztit, akkor 11-ig fennmaradhat, mert annyi eszed nincs, hogy rácsukod az ajtót, akkor is, ha hisztizik. Elknéyeztetted, és ez csak ront a helyzeten.

2013. jan. 14. 12:25
 22/39 anonim ***** válasza:
92%
Ne haragudj, de tragikus, hogy ezt a gyereket még csak nem is látta eddig szakember, hanem magadtól diagnosztizálod "hiperaktívnak". Ezernyi más probléma lehet még a gyerekkel. Viszont az a napnál is világosabb, hogy kezelésre van szüksége. Nem hiszem el, hogy ne találnál magyarul is beszélő szakembert.
2013. jan. 14. 12:31
 23/39 anonim ***** válasza:
89%

:D Ez a gyerek nem hiperaktív csak neveletlen.Én is ilyen korban össze-vissza szaladgáltam és nem figyeltem és este mindig csinálnom kellett valamit,mire hideg vízzel jól megmost anyám a fejem és hopp eltűnt a hiperaktivitás:O Vidd úszni csinálj vele minden féle programot és ha hisztizik tessék a sarokba küldeni és nem figyelni rá, ha odamegy hozzád újra a sarokba küldeni hajthatatlanul aztán a végén elmagyarázni miért küldted a sarokba.Imádom amikor a plázában a gyerek a földhöz veri magát szülő meg oda se bagózik, mert még csak 2 éves:S vagy egy példa:

volt egy gyerek amelyik nem vett levegőt ha nem kapta meg amit akart végül el is ájult párszor persze a szülők jaj m i lesz? nagybácsi párszor lekevert pár pofont amikor ezt csinálta és jéééé már nem csinált ilyet soha többet:P

2013. jan. 14. 12:39
 24/39 anonim ***** válasza:
91%

1. leülsz és napirendet írsz a gyereknek és magadnak

2. kőkeményen betartod ezt (itt inkább a sorrend és a következetesség számít nem az h pontosan mi mikor van)

3. 3 év alatt nem feltétlen tudják megállapítani a hiperaktivitást

4. amit írtak a nyugtató színekkel az jó

5. határozott hangnem de nem kell kiabálni

6. ha valamit mondasz azt tartsd is be vagyis a tetteinek legyen következménye, ha rossz akkor bünti ha jó akkor dicséret, próbáld meg sokkal többet dicsérni bármi amit helyesen és jól csinál az dicséretet érdemel (nem ajándékot, csokit, cukrot, csak ölelést, puszi, szavakat)

hmm nekem inkább egy elkényeztetett az átlagnál hisztisebb gyereknek tűnik akinek az anyukája gyengébb mint a gyerek

túlkép a gyerek nevel téged és nem fordítva

bocsi de amit leírtál abból ezt veszem ki

mind a 3 gyerekem nagyon aktív nem tudnak/tudtak nyugton ülni annyi idősen

nagyon sokat számít a rendszeresség és a határozottság

ha borult valami miatt a megszokott rendszer akkor ők is borultak hisztisek akaratosak lettek kiabáltak verekedtek -- legalábbis ennyi idősen ez jellemző volt

2013. jan. 14. 12:52
 25/39 A kérdező kommentje:
Elég sok lemínősítő válaszokat kaptam,amiből köszönöm de nem kérek.Kapok eleget a férjemtől nem hiányzik még a másik idegen látatlan kritizálása.Én szeretném megoldani a helyzetet,de ha ilyeneket olvasok még ettől az internettől is elmegy a kedvem.Az orvoshoz még eddig azért nem vittem mert nemrég készült el a gyerek egészségbiztosítási kártyája.Elég lassan és komplikáltan,de sikerült és végre kipostázták a kártyát.Nekem nincsen biztosításom mert nem dolgozom.Mindenesetre ha majd a férjem hamarább jön haza,elvisszük orvoshoz a gyereket,mert nekem nincsen jogsim,és a nyelvet is csak makogom.Olyan helyen dolgoztam ahol elég volt a kevés nyelvtudás is,mert csak csomagolni kellett.Igazából azt gondoltam itt lesz olyan ember aki volt már hasonló helyzetben és segítséget kapok,nem pedig ilyen lehordó szavakat.Mi hiában élünk külföldön,sok pénzünkbe került a kiköltözés a kiutazás,és nehezen találtunk munkát is a páromnak.Sok sok pénz ment el,és a sportra való beíratkozásra nincs keretünk.Örülünk ha sikerül valahogy megélnünk.Ezért próbálok itthon egymagam megoldani ezt a problémát.Ha volna sok pénzem akkor elvinném a legjobb orvoshoz,kezelésekre is futná,de így elég nehéz sajnos.Szóval aki kritizál annak biztosan nincsen anyagi problémája.
2013. jan. 14. 13:11
 26/39 anonim ***** válasza:
70%
A férjedtől sem véletlenül kapsz leminősítést. Az írásodból látszik, hogy semmit nem teszel az ügy érdekében. Sem orvos nem látta, sem sportolni nem viszed. az hogy otthon teregettek...hát mit mondjak. Ha meg lefeküdt a gyerek, akkor onnantól nincs ugrálás és kész.
2013. jan. 14. 13:21
 27/39 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező te hány éves vagy??

Valamiért úgy érzem elég fiatal vagy.

Mindent támadásnak veszel, mert hogy nem vagytok gazdagok stb...

De gondolom azért a gyereknek egy labdája csak van??

És bizony ha nincs más neked kell rohangászni vele, hogy elfáradjon.

Azért csodálkozom, hogy a kicsi lánnyal ki mertetek úgy menni, hogy te nem beszéled a nyelvet, elég bátor vagy, mert hogyan fogod oviba adni a gyereket és később iskolába??? ugyanis ha te nem beszéled a nyelvet a gyerek sem fogja mert nincs aki megtanítsa neki és így eléggé nehéz lesz boldogulnia.

Így meg pláne, hogy küszködsz a nevelésével.

2013. jan. 14. 13:40
 28/39 anonim ***** válasza:
91%

"Elég sok lemínősítő válaszokat kaptam,amiből köszönöm de nem kérek.Kapok eleget a férjemtől nem hiányzik még a másik idegen látatlan kritizálása.Én szeretném megoldani a helyzetet,de ha ilyeneket olvasok még ettől az internettől is elmegy a kedvem."

Nézd kérdező, én megértem, hogy szar a kedved, és hogy a férjed lehetne ennél jóval kedvesebb és megértőbb valamint segítőkészebb is, de ideje lenne szembenézni vele, hogy ha ennyien mondják, hogy valamit nem jól csinálsz, akkor lehet, hogy valamit tényleg nem jól csinálsz. Tudom, hogy siránkozni és varázsütésre megoldást várni sokkal egyszerűbb, de ilyen nincs. Ha egyszer az is a megoldás része lehet, hogy észre kell venned, hogy bizony te is elrontottál dolgokat a gyerek nevelésében, elkényeztetted, hagytad elkanászodni és "hatalmat" szerezni feletted, akkor hiába dugod a homokba a fejedet és sajnálod magad, hogy téged szidnak elegen. Itt nem a szidáson van a lényeg, hanem hogy a hibáid beismerése IS vezethet ahhoz, hogy a helyzet javuljon!

Természetesen lehet, hogy a gyermeked tényleg hiperaktív és ez esetben különösen nehéz dolgod van, de mindent erre fogni és hátat fordítani a probléma egy részének nem megoldás!

"Sok sok pénz ment el,és a sportra való beíratkozásra nincs keretünk."

Akkor menj el vele uszodába heti 3x, az nem kerül sokba. Vagy nyáron kisgyerekeknek való helyre kosarazni, tollasozni, focizni, ping pongozni az semmibe sem kerül.

"Ezért próbálok itthon egymagam megoldani ezt a problémát.Ha volna sok pénzem akkor elvinném a legjobb orvoshoz,kezelésekre is futná,de így elég nehéz sajnos.Szóval aki kritizál annak biztosan nincsen anyagi problémája."

A gyereken való segítés vágya nem anyagi kérdés kellene hogy legyen, hanem prioritás. Ha félek, hogy a gyerekemnek valami rendellenessége van, akkor inkább eszek kenyeret vízzel egy hónapig, de elviszem szakemberhez, mielőtt rosszabbra fordul.

2013. jan. 14. 13:42
 29/39 anonim ***** válasza:
88%

Kedves Kérdező!

Az én gyermekem is ilyen eleven volt. TSMT tornát végeztetek vele. Rengeteget használ. Lehet figyelem zavara, hiperaktivitása. Ezt az okozza, (nagyon röviden)hogy a kintről jövő ingereket nem tudja jól integrálni. Minden zavarja, nem ura önmagának. Erre hatnak pozitívan a szenzomotoros tornák. Ha külföldön éltek nem biztos, hogy találtok TSMT-t, de Ayres terápiát biztosan.

A korai életszakaszban a mozgásaktivitás befolyásolja a teljes organikus fejlődést. Éppen ezért, ha a mozgásfejlődés bármelyik szakasza kimarad, vagy nem gyakorlódik be eléggé, akkor az ehhez kapcsolódó érzékelő és irányító központok sem fejlődnek megfelelően.

Az idegrendszer szervezi a mozgás koordinálását. A mozgás segítségével hatunk az idegrendszer fejlődésére, ezzel pedig segítjük a tanulást. A mozgásfejlődés szoros kapcsolatban áll az idegrendszer érésével, a gyermek mozgásának és észlelésének fejlődése egy-egy életszakaszban a központi idegrendszer egy-egy meghatározott területének irányítása alatt áll. Egy három éves gyermek legjobban szenzomotoros tornával fejleszthető.

Amíg nem találsz ilyen szakembert hintáztasd sokat, egyensúlyát fejlesztsd, (mászókák, hinták, egyensúlyozás...) A neten sok ilyen irányú információt találsz.

Ne foglalkozz mások ítélkezéseivel.

Sok sikert.

S még valami: A hiper gyermekeknél nagyon fontos a következetesség. HA valami nem, akkor az nem marad, akkor is, ha összedől a világ.

Szerintem nem orvos kéne először, hanem a nevelési tanácsadó külföldi (ahol laksz, annak az országnak) megfelelője. Ott felmérné az orvos, gyógypedagógus, és pszichológus)

Mindig az anyákat okolják, még akkor is, ha az apa génje a hibás. :(

Ez egy társadalmi jelenség. Abból a korból maradt ránk, amikor még az is a mi hibánk volt, hogy fiú vagy lány született, pedig azt is az apa kromoszómája határozza meg (XX vagy XY) Nekünk csak XX van.

Légy a férjeddel megértő, hallgasd meg a panasz áradatát.

Vegyetek egy trambulint, amin ugrálhat a gyermeked, tanítsd meg minél hamarabb kétkerekűn biciklizni, esetleg előtte rollerozni, csupa -csupa egyensúlyfejlesztő dologra.

S vidd el szenzomotoros (integrációs)tornára. Csodákat művel, ha lelkiismeretesen végzitek a gyakorlatokat. Olvass utána a neten.

2013. jan. 14. 13:53
 30/39 anonim ***** válasza:
80%

"Mindig az anyákat okolják, még akkor is, ha az apa génje a hibás. :(

Ez egy társadalmi jelenség. Abból a korból maradt ránk, amikor még az is a mi hibánk volt, hogy fiú vagy lány született, pedig azt is az apa kromoszómája határozza meg (XX vagy XY) Nekünk csak XX van. "

Te milyen szinten vagy feminista?

Senki nem a génjei miatt hibáztatja a kérdezőt vagy a férjét. Sőt, mégcsak nem is a hibáztatáson van a lényeg, hanem azon, hogy mindent megenged a gyereknek. Ez talán az apja hibája? Ő van otthon vele?

2013. jan. 14. 14:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!