Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Minimálbérre van bejelentve,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Minimálbérre van bejelentve, feketén sokkal többet kap, gyerektartás ez esetben?

Figyelt kérdés

Megegyeztünk hogy havi 60.000et fizet majd, ezt egy megállapodás keretében tanúkkal aláírva rögzítettük. A Minimálbér 40%-a kb 30.000.

A bíróság melyiket fogja figyelembe venni, a megállapodásunkat vagy ami ténylegesen a fizetéséből levonható?

Magyarán számít valamit a megállapodásunk?

2013. jan. 12. 21:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
64%

Egyetértek!! Szerintem is elég csúnya hozzáállás ez.

Kedves Kérdező! Egyezzetek meg hivatalosan 30 ezer forintban, a többit pedig intézzétek el a bíróságon kívül. Nem kell ezt mások orrára kötni, nem volna szép, hogy eddig nem tetted, most meg hirtelen "eszedbe jutott". Ha több pénzt szeretnél, kérd az Apától, hogy még 10 vagy 20 ezer forintot csapjon hozzá az összeghez és rendben vagytok. Ha nem megy bele, akkor majd elgondolkodsz a továbbiakon.

2013. jan. 15. 08:52
 12/21 sysyqueen ***** válasza:
a hivatalokban és mindenhol máshol csak az számít ami papíron van és ami után adóztál... a többi annyira mellékes hogy egyébként titkolni kéne...
2013. jan. 15. 10:47
 13/21 anonim ***** válasza:
Ha megegyeztetek 60 ezerben, akkor valószínű a bíró majd ezt jóváhagyja. Tökéletesen tisztában vannak ők is a fekete munkával, nekik is az az érdekük, hogy minél jobban érvényesítsék a gyerekek jogait, így nyilván egy családjogi perben előbbre való, hogy a gyermek életszínvonala, mint hogy azt fírtassák, hogy honnan van a pénz.
2013. jan. 15. 12:13
 14/21 anonim ***** válasza:
Miért csúnya hozzáállás? Ha valaki ezt használja ki arra, hogy 200 ezreket kap zsebbe, de papíron minimálbéres, így a gyereknek csak odavág 15-20 ezret, aztán röhög a markába, hogy milyen jól jár, akkor jó, hogy már zavarja az anyukát a válás után, hogy ő meg szenvedjen a gyerekkel, meg ne tudja neki megvenni, ami kell, míg apuka meg él mint Marci Hevesen a fekete pénzből.
2013. jan. 15. 12:38
 15/21 anonim ***** válasza:

a bíróság nem fog megállapítani 60.000 ft-ot csak a 40%ot.

Szerintem beszéljétek meg az apukával, hogy ha megtudjátok a bíróságon kívül. Szerintem ha ennyit ígért gondolom nem fog szemétkedni, hogy a bíróság kevesebbet mondott, mert az ő gyerekei is és nem akar kiszúrni velük.

2013. jan. 15. 12:46
 16/21 anonim ***** válasza:

Szerintem a minimálbér 40%-a is túl sok, ha úgy nézik, hogy csak az van neki, mert az már a saját megélhetését is veszélyeztetné. Ki a fene tud megélni 40-50 ezer forintból? Ezért van a sok 10-20 ezret fizet a férjem de nem is annyit keres, de a bíróság csak ennyit ítélt meg.

Viszont, a megállapodásoknak pont az lenne a lényege, hogy a bíró nem írja felül, hanem örül neki, hogy nem kell azzal is húzni az időt, csak megkérdezi, hogy jó ez így? jó! Akkor jó.

2013. jan. 15. 12:52
 17/21 A kérdező kommentje:

Egyikőtök azt írja hogy csak a bejelentett fizu számít, másikotok meg hogy a bíró annak örül ha le van papírozva és azt ítéli meg.

Van itt konkrétan jogász, ügyvéd vagy aki hasonló helyzetben volt és konkrét tapasztalata van?

Egyébként szerintem ez a köpök dolog függ attól, milyen csúnya a válás, ki a sértett fél és az mennyire kezeli intelligensen a szitut. Mint írtam, leültünk és megbeszéltük, megnyugtatóbb lenne ha a bíróság jóváhagyná amit leírtunk, de ha csak 30 lesz és azon felül ad, annak is örülök, kérdés hogy az új barátnő (mert hogy már is van) mikor kezdi el rágni a fülét hogy az a plusz 30.000 neki is jól jönne. Ezért lenne jó lefixálni.

Az meg hogy a 40% is sok... két gyereket is sokba kerül felnevelni egyedül, nőként (a mi fizunk ugye mindig sokkal kevesebb ugyanabban a beosztásban is).

2013. jan. 15. 16:42
 18/21 sysyqueen ***** válasza:
kedves kérdező ha már alapból benne vagy ebben nyakig mért nem kérdezed ezt meg a bíróságon az ügyvédedtől? eddig nekem bármi hivatalosat kellett intézni a bejelentett összeg amiből adóztam... csak az számított..
2013. jan. 16. 20:53
 19/21 anonim ***** válasza:

"Miért csúnya hozzáállás?"

Végül is megdöglött a tehenem dögöljön meg a másé is.

2013. jan. 17. 00:33
 20/21 A kérdező kommentje:

Kedves Sysyqueen!

Ügyvédem kérte ezt a megállapodást de nem tudom hogy próbálkozik egy ilyennel vagy biztosan tudja hogy el fogják fogadni, ezért szeretnék több véleményt több helyről. Nyilván nála nem kérdezhetek rá hogy hazardírozik vagy tud valamit.

2013. jan. 17. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!