Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Beperelt a volt nejem, mert nem fizetem a gyt-t. Van esélyem nyerni?
Vállalkozóként dolgozóm,hála istennek mindig van munka itthon és,gyakran külföldön.
Eddig mindig úgy fizettem a gyt-t,h ha vége tért egy munka akkor fizettem ki visszamenőleg,kamatostul.
Most felkapta a vizet,h ő nekik nem adok semmit az embereimnek meg adok fizezést. Ha nekik adok pénzt az embereimet nem tudom fizezni,nem jönnek dolgozni nem lesz pénz az elvállalt munkából.
2 hónapja utaltam neki közel 1 milliót,elötte fél évig nem fizettem igaz. Most január végén lesz kéaz az elvállalt munka,akkor fozetnek ki. Akkor tudok én is fizetni.
Eddig jó volt ez így, most egy elvált barätnője hergeli ellenem
A gyereknek nem mondhatja azt, hogy 2 hónapig ne egyél, várd ki, míg apa utal, ilyen szempontból igaza van. Ha nagyon rá van szorulva anyagilag a lóvéra, utólag hiába kap 1 millát. Ez olyan, mikor a halálom után találják fel a rák ellenszerét, sokra nem megyek vele. Persze ez nagyon kisarkított példa.
Neked meg olyan szempontból van igazad, hogy meg kell tervezni a dolgokat, csak akkor lesz lóvéd, ha előbb a munkásokat fizeted ki, utána jutsz pénzhez, amit utalni tudsz az asszonynak.
Úgyhogy passz, amíg nem ismerünk minden részletet.
Amúgy eléggé bűzlik a dolog, hogy milliókat utalgatsz, azért meghallgatnám az asszony verzióját is. Pedig én általában a férfinak szoktam igazat adni.:D
Azért az egy millióból csak tud félretenni pár hónapig amíg nincs gyerektartás fizetve.
Menjetek bíróságra és azt fizesd amit megítélnek, nem kell milliót utólag havi 20-25 ezret aztán kész.
Ha ő így, akkor te is mondhatod, hogy amit 2 hónappal ezelőtt utaltál, a közel egymillió ft, az nem csak a visszamenőleges 6 hó, hanem előre is 6 hó = 12 hó, és még így számolva is nagyon szép pénz. Hiszen amit a bíróság megitél havi 20 ezer, az 12 hóra számolva is csak 240 ezer ft, úgyhogy nyugodtan állítsd csak azt, hogy te ezzel már a következő 6 hót is fizetted.
Legközelebb pedig akár csekken, akár utalással fizetsz, a közlemény rovatba írd bele azt is, hogy melyik időszakra szóló gyerektartás összege.
11-es na azért hülyeséget se beszéljünk....
Nyilván nem az 1 millát kapta először az asszony. Ha a kérdező mindig így fizetett (úgy értelmezem ez nála a tendencia), akkor nyilván több havit utalt, amit be kellene osztani. Azért ha 1 milliót fizet fél évnyi gyerektartás fejében, abból illene anyukának félreraknia és szó sem lehetne itt arról, hogy nem tud várni a következő utalás megérkezéséig, mert nincs mit enni adnia a gyereknek. Vagy esetleg a saját életét is ezzel akarná megoldani, akkor lehet, hogy valóban nem elég neki ez a pénz....
Nem mindig tudtam egy milliót adni,volt mikor csak 80 ezert ugy h volt 2-3 hónap elmaradás. Ahogy jöttek be munnkák....
Most kezd felfutni nálam is a szekér,volt olyan évem igaz h semmit nem tudtam fizetni,mert épp h a lakást tudtam fizetni. De nem csinált problémát ebből volt nejem,ő is dolgozik amugy,akkor épp szerencsére nem volt szükség a pénzre. Tavaly pl 2-3 havonta utaltam neki a 2-300 ezer ft. Ha jobban segítek neki és a gyereknek is.
nem is értem miért halgatott a barátnőjére és jelentett fel.
Csak azt hajtogatja h ha munkásoknak ki tudom fizetni a heti 50 ezert,akkor neki miért nem tudok minden hónapban adni pénzt gyerektartásra....
Rossz, hogy minden anyukát egy kalap alá vesznek. Sajnos az én volt férjem is volt, hogy nem fizetett fél évig, ezután kaptunk 70 ezret. Mondhatom, nagyon ki voltunk segítve, mikor a gyerek kórházban töltött heteket egy bakteriális fertőzés miatt, a gyógyszereket meg úgy tudtam megvenni a 80 ezres fizetésemből, hogy egy nap egy zsemlét ettem. Mindegy, túléltük és nem is ide tartozik.
Szerintem kompromisszumot kéne kötnötök, mert az írásodból egyértelmű, hogy te nem az a kategória vagy, mint a gyerekem apja, akit az se érdekelne, ha a gyerek éhen halna. Ha volt olyan év, amikor nem fizettél, akkor sajnos ezen változtatni kéne, hiszen nagyon sok elmaradást okoztál ezzel a volt párodnak. Nem ellened beszélek, hidd el, csak ha reálisan nézzük, fél-1 évig segítség nélkül egyedül eltartani egy gyereket nehéz dolog, főleg ha beüt valami nagyobb kiadás, neadjisten betegség.
Remélem, sikerül megegyeznetek és nem durvulnak el a dolgok.
Azt nem írtad, hogy mennyi a hivatalosa megállapított összeg, amit fizetned kéne.
(Amúgy csak a bírótól függ, hogy ha például utalsz egy nagyobb összeget, akkor azt tartásdíj fizetésnek veszi vagy ajándéknak...)
Jó, hogy most egy nagy összeget utaltál át, de gondolj bele, ha több hónapig nem fizetsz, majd utána átutalsz egybe 80 ezer forintot, az az összeg a kasszából hiányozni fog, ételt, ruhát, gyógyszert nem 4 havonta kell venni, ha minden hónapban.
Mindenképp meg kellene próbálnod összehozni, hogy havonta akkor kisebb összeget, de rendszeresen át tudj utalni, ezen felül természetesen ajándékként még adhatsz, amikor lehetőséged van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!