Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Megitélheti a biróság a volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megitélheti a biróság a volt feleségemnek gyerektartás emelését?

Figyelt kérdés
12000ft-ot fizetek jelenleg a fizetésem 90-120ezer között mozog, attól függően, mennyi a túlórám. Egy saját és egy nevelt lányom van az új családomban. Ha a lányom, aki 8 éves nálunk van, mindig csak vásárolni akar, persze olyan dolgokat, amiket otthon nem kap meg. 21eer forintos csizma télen, most adidas iskolatáska és adidas sportcipő potom 23000 forintért. Persze megveszem neki, de ha igy kiszámolom, elégnek kell, hogy legyen a havi 12000 forint. Persze a blokkokat mindig megőrzöm, mert az exem képes hazudni mindenkinek, hogy nem törődöm a lányommal. Ki mellett dönthet a biróság? Ki védi meg az apákat a pénzéhes exektől?
2009. aug. 24. 08:46
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
70%

1. 12 ezer gyerektartásra kevés, a fizetés 20 %-át szokták 1 gyerek esetén megítélni. Tehát az exed emelést fog kapni, ha kér.

2. Ugye azt eddig sem gondoltad, hogy a 12 ezerből fel lehet nevelni a gyereked? Akárcsak az iskolára, tanszerekre, menzára elég? Mitől pénzéhes az exed? Mert a gyerekre szeretne költeni?

3. Az, hogy te milyen ajándékokat veszel a gyerekednek, magánügy. Ha megveszed neki a 20 ezres csizmát, akkor utána ne sírj, hgy drága volt. Akkor mond meg neki, hogy édes lányom, erre nem telik , válasz egy olcsóbbat. (Otthon pont azért nem kapja meg, mert a 12 ezerből nem jut már rá.)

2009. aug. 24. 08:56
 2/47 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen ha kér megkapja az emelést!

Ez független szerintem attól,hogy te mit veszel meg neki.

2009. aug. 24. 09:00
 3/47 anonim ***** válasza:
97%

Egy lényeges dologra azért nem figyeltek a válaszolók:

"Egy saját és egy nevelt lányom van az új családomban."

Amennyiben jól értem, akkor három gyermek van, ebből kettő a tiéd. A harmadik hivatalosan a nevelt lányod? Mert ha igen, akkor ott is lehetnek "apai jogaid és kötelezettségeid", így viszont reális a 12e Ft 90e Ft-os jövedelemhez. Mert több gyerek esetén a bér 50%-a az ami tiltható, így 45e Ft / 3 = 15e Ft jut egy gyerekre. (Tehát egy minimális mértékű emelést azért megítélhet a bíróság, mivel a 90e Ft az az "alja" a bérednek, a túlórádtól függően.) Szerintem olyan 15-18e Ft-ra emel a bíróság, HA a nevelt gyermeked hivatalosan is a nevelt gyermeked. Ha nem, akkor viszont nem fogja figyelembe venni a bíróság, akkor reális, ha 25e Ft körüli összegre emelik a gyerektartást.

2009. aug. 24. 09:11
 4/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a kioktatást, de a lányom sokkal többet kap tőlem, mint az anyjától. Igyekszem törődni vele, kap tőlem zsebpénzt is, amit az anyja mindig elvesz tőle, persze nem rá költi, hanem az új férjének szült gyerekre. Teljes elnyomásban él a lányom otthon, használt ruhákba járatják, olyanokba, amiket én soha nem adnék rá férfi léttemre. Adnék én sokkal több pénzt is, de inkább ráköltöm, mert igy tudom, hogy ezt már nem tudják elvenni tőle. Nem a pénzt sajnálom, hanem azt, hogy idegenek költik a pénzemet olyanra, hogy sör és cigaretta. A gyerekem meg nem ismeri a pizzát.
2009. aug. 24. 09:28
 5/47 A kérdező kommentje:
A másik lényeges dolog, hogy amikor nem kerestem egy fillért sem, akkor is fizettem a gyerektartást, sőt, amikor 80ezer forintért dolgoztam napi 16 órákat, akkor is kifizettem a 12000, pedig nem járt volna annyi, mert a fizetésem 20 százaléka nem ennyi.
2009. aug. 24. 09:55
 6/47 anonim ***** válasza:
50%

Akkor nekem már csak 1 kérdésem lenne hozzád.

Miért is nem nálatok él a lányod,és fizet a feleséged neked 12000-et???????????????

Ha annyira rossz az exed ahogy beállítod,annyira pénzéhes,nem a lányodra költi amit odaadsz(bár ezt nem tudom honnan tudod,vele mész mikor a másik gyerekének vásárol,és látod,hogy az az a pénz amit te adtál???)

nem törődik vele,el van nyomva,akkor gondolom örömmel költözne hozzátok.

Egyébként a nevelt gyereked nem számít bele az általad fizetett gyerektartásba,mert utána az apjának kell fizetni.Neked 2 gyereked van,utánuk jár a fizetésed 20-25%-a gyerekenként!!!

A fizetés max 50%-át vihetik el tartásdíjra.

Egyébként a gyerek eltartásán kívül amiket az együtt élő szülő vesz még,azt sem szokta hangoztatni,követelni az árát vagy az orrod alá dugja,hogy azokat is fizesd ki?

Mert az csak h.lye szöveg,hogy nem költ rá ezt te is tudod.

De a megoldás,neveljétek ti a gyerekedet az új pároddal.

2009. aug. 24. 10:11
 7/47 anonim ***** válasza:
76%

Utolsó kommentedre reagálva,ha te nem dolgozol akkor talán a gyerekednek nem kell ennie élnie?Ezt az anyja is megteheti,ha nem dolgozik akkor nem gondoskodik róla?Csak mert mintha valami dicsőségről beszélnél,mert kifizettél nyamvadt 12 ezret,ami semmi egy gyerekre.Akkor nem is kötelességed talán gondoskodni róla???Nem tudom milyen tévhitben élnek egyes emberek.Nem a saját véredről beszélsz?Nagyon szeretheted a gyerekedet.

Szerintem tartsd el te úgy,hogy az anyja fizet 12 ezret!!!

2009. aug. 24. 10:15
 8/47 A kérdező kommentje:
Hidd el, ha nálam lakhatna, nem tartanék igényt szaros gyerektartásra, mert képes vagyok ellátni és gondoskodni róla. Te biztosan meg vagy keseredve, végre valakit mocskolhatsz, de a háttérről lila gőzöd sincsen. Mindent amit tudok, a kislányom sir el nekem, nem beszélve arról, hogy a saját anyja is ellene van az exemnek.
2009. aug. 24. 10:20
 9/47 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, számolj már egy kicsit.

Nekem 3 gyerekem van, igaz már egy kicsit idősebbek, de havonta kb. 50 ezret költünk rájuk.

Ebben nincs benne a kaja otthon, a lakás rezsije, ez csak az iskola, a menza, a ruhák, az edzés...

És (bár nekünk telne rá) az én gyerekem nem kap simán 23 ezres sportcipőt, pedig tizenéves.

Tehát nem hiszem, hogy a 12 ezerből az anya cigit és sört vesz. mert a 12 ezer elmegy csak az iskolára. És akkor a gyerek még nem evett, és nem volt ruhája.

Számolj már egy kicsit!

(Ha pedig annyira elégedetlen vagy akkor indíts gyerekelhelyezésit, ha megnyered, akkor a feleséged fizet 12 ezret neked és abból te tartod el a lányodat. Egyszerű)

2009. aug. 24. 10:26
 10/47 anonim ***** válasza:
100%

én előző

*50 ezret fejenként

2009. aug. 24. 10:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!