Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit csináljak ha a volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak ha a volt férjem megfenyegetett hogy elrabolja a gyerekemet?

Figyelt kérdés

Több mint egy éve nem fizet gyerektartást, ettől függetlenül láthatta volna a fiamat, de mégcsak nem is jelentkezett érte telefonon sem, nemhogy személyesen. persze én kerestem, mikor jön, de azt mondta nincs pénze utazásra sem-mivel elköltözött vidékre.

most meg, hogy megkaptam az államtól a megelőlegezést, azzal fenyegetett meg hogy elrabolja a gyereket.

ha kiviszi külföldre, akkor mit csinálok??

bíróság szerint nálam van elhelyezve a gyerek.

nagyon félek, jelentsem fel a rendőrségen?

azt mondja úgyis letagadja, és mivel rejtett számról hívott, hogy bizonyítom, hogy ő volt az???

2012. dec. 14. 09:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
79%

Először is, gondolom "gyerekünket" és "fiunkat" a helyes kifejezés. Azért neki is joga van hozzá, hogy a sajátjának nevezze, és lássa.

Az "elrabolás" ott kezdődik, ha a láthatás után nem viszi vissza az előírt időben, nem pedig akkor, ha láthatásra viszi, ergo azt nem teheted meg, hogy nem adod oda a gyereket.

A rendőrségen nem nagyon látom, mit jelenthetnél be, egyelőre, elmondásod szerint, még láthatásra sem vitte el, nem hogy elrabolta volna...

Megértem a félelmedet, de nem tudsz most mit tenni, és nem is kell. Nagyon kicsi esély van arra, hogy ténylegesen elvinné, nem is olyanok a körülményei abból, amit elmondtál. Nyilván csak dühös volt, és olyat mondott, amivel tudta, hogy megfélemlít.

2012. dec. 14. 10:11
 12/23 anonim ***** válasza:
3%
Írd ki gyakori kérdésekre..
2012. dec. 14. 10:35
 13/23 anonim ***** válasza:
81%

egyrészt fizikai, másrészt jogi lehetetlenség, hogy elrabolja. miért kell felülni minden üres fenyegetésnek ész nélkül?

a rejtett számokat meg nem kell felvenni. ha mégis, akkor megkéred, h kijelzett számról hívjon, aztán beszélgethettek. ennyi.

2012. dec. 14. 11:52
 14/23 A kérdező kommentje:

azok után, hogy nem látogatta másfél évig, most meg felhív, nincs joga lehet hogy van gyerekének hívni, de de már nem az övé. egy ilyen apa dögöljön meg. úgy döntöttem, tényleg csak fenyegetőzött, átgondoltam, nem megyek rendőrségre még.

akinek meg nincs gyerek, és nem ijed meg egy ilyen kijelentés után, az ne írjon. az nem érti meg ezt a helyzetet és kész.

az tud jó választ írni, aki imádja a gyerekét, és meg akarja óvni a sérelmektől.

mivel már másfél éve nem látta, most akkkor mi lenne ha megjelenne és elvinné a gyerek szemszögéből??? mintha mi se történt volna???? hát rohadtul nem.

nem értené, eddig miért nem, most meg miért jött az apja.

és akkor az ő lelke sérülne.

aki nem ezt mondja, hogy a gyerek lelke ettől nem sérül, menjen el és kérdezzen meg orvost.

mert igenis sérül, még ha tudatalatt is.

ennyi. úgy hogy nem gyerekünk, hanem a gyerekem.

mert az az apa, aki látni akarja a gyerekét, az éjjeé nappal telefonál vagy levelet küld, még ha nincs is pénze utazni, vagy legalább megpróbál 1 hónapban egyszer elutazni a gyerekéhez meglátogatni.

de aki se telefon, semmi, annak már a gyerekem nem a gyereke.

ennyi.

2012. dec. 14. 12:01
 15/23 anonim ***** válasza:
80%

Tévedsz, kedves kérdező, jogilag, és biológiailag az apja.

Bár ez is érdekes, a gyerek csak a tiéd, de a pénze kéne azért....

2012. dec. 14. 13:03
 16/23 anonim ***** válasza:
46%
Na micsoda okoskák vannak itt! "a pénze azért kéne" - igen,mert azt gyerektartásnak hívják,és az anyuka csak a gyámhatóság engedélyével mondhat le róla! Ha már otthagyta őket annyit igazán megtehet,h elutalja azt a 10-20ezret!
2012. dec. 14. 13:49
 17/23 anonim ***** válasza:
83%

"Na micsoda okoskák vannak itt! "a pénze azért kéne" - igen,mert azt gyerektartásnak hívják,és az anyuka csak a gyámhatóság engedélyével mondhat le róla! Ha már otthagyta őket annyit igazán megtehet,h elutalja azt a 10-20ezret!"

Olvass vissza, anyuka azt írja "a gyerek csak az enyém, az én gyerekem, és nem a miénk". Ennek fényében szerinted korrekt dolog pénzért kardoskodni, ha kisajátította a gyereket?

2012. dec. 14. 13:59
 18/23 anonim ***** válasza:
93%

Micsoda indulatok :)

Nos, ha csak az anyukáé a gyerek, akkor tartsa el egyedül.

Ha viszont anyuka elismeri, hogy ugyanúgy apja az apuka, mint anyja az anyuka, innetől van tárgyalási alap.

Valóban nem túl szép apuka részéről, hogy nem látogatja a gyerekét, de még ha anyagi szűkösségben él, legalább 1-2 telefonra biztosan van pénze.

Tanulság: ha már apuka úgy sem fizet és nem is látogatja a gyereket, érdemesebb apukát békénhagyni örökre, mert egyetlen fenyegetéssel sok álmatlan éjszakát okozhat és jobb is, ha egy ilyen embert elfelejt a család.

2012. dec. 14. 14:13
 19/23 anonim ***** válasza:
49%
A szóhasználat nem éppen megfelelő,de tegyük már a szívünkre a kezünket,az az apa,aki nek fontos a gyereke,az látogatja,de legalább felhívja! Ennek fényében meg tudom érteni a szóhasználatot! A gyerektartást pedig akkor is kell fizetni,ha rá se néz a gyerekre! Ez nem választható opció! Ha nem fizet,az állam megelőlegezi,de az apán behajtja! Ennyi! Egyébiránt ami jár,az jár!
2012. dec. 14. 14:17
 20/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszát annak aki azt írta nem kellett volna megkúratnom magam az első jöttmenttel.

hát ez szép egy olyantól, aki nem ismeri a körülményeket, csak magát minősíti le, ezért be is jelentem a válaszát a moderátoroknak.

És az apának meg kötelessége van akkor is fizetni, ha én elköltöznék mondjuk a Maldív-szigetekre.

Igen, akkor is kötelessége van fizetni!

Aki nem hiszi, kérdezzen meg egy ügyvédet!

És házasságkötésünk után szültem, 24 évesen, szóval nem az első jöttment. (nem is a sokadik, szám szerint második.)

2012. dec. 14. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!