Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek min k tunetei a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek min k tunetei a lelki, erzelmi terrornak? Irjatok peldakat is

Figyelt kérdés
kivancsi vagyok mi az a viselkedesi forma,amit hazassagon belul lelki terrornak neveznetek,honnan tudhatja az ember,hogy o is egy aldozat,irjatok peldakat,hogy mi az ami biztosan lelki terrornak szamit
2012. dec. 11. 12:02
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
de nem volt szandekos,akkor nem
2012. dec. 11. 14:16
 12/19 Shaddark ***** válasza:
49%
Csak vicceltem ám...
2012. dec. 11. 14:19
 13/19 anonim ***** válasza:
Párkapcsolaton belüliről nem tudok írni,szerencsére a párom nem ilyen.Viszont családon belül nekem apám volt a főkolompos,egy jelző illik rá igazából:elmebeteg.Mindennel baja van,mindenért hisztizik,mint egy nő és úgy beszél velünk,mintha most rántott volna elő a se.ggéből.Mindenbe beleköt,volt olyan,hogy nem tudtam kimozdulni a nappaliba a szobámból,mert minden baromságért megszólt,hogy pl miért ezt eszem,miért nem szólok neki,miért van félig tele a pohár stb.Az ilyen digó fajta előszeretettel zsarol a szakítással és a válással is,ha tudja,hogy a másik nagyon kötődik hozzá.Érzelmileg teljesen magához láncolja,lehúzza a házastársa önbizalmát,hogy az tényleg azt érezze,hogy nem kell a kutyának sem,így el sem tud szabadulni,sőt,egy idő után már nem is akar.Egyet mindenesetre megtanultam:ha bárki is azzal zsarol,hogyha nem teszem azt,amit ő akar,akkor ennyi volt,otthagy,azt kell neki mondani,hogy menjen.Úgysem fog elhagyni.Az ilyen emberek jobban kötődnek az áldozathoz,mint az áldozat hozzá,szerintem.Még akkor is nehezen lehetne elhajtani az ilyen féreg élősködő embert,ha akarnánk.Csak egy példa a szüleimre.Veszekedtek és apám elkezdte sajnáltatni magát,hogy őt senki sem szereti,ezért elköltözik és mi tartsuk el magunkat úgy,ahogy akarjuk,dögöljünk éhen.Anyám erre vett egy fordulatot,hogy ha annyira akar,akkor menjen.A vége az lett,hogy a fater elkezdett sipákolni,hogy őt nem teheti ki ebből a házból.Ennyi.:D
2012. dec. 11. 15:32
 14/19 anonim ***** válasza:
80%

-A közös gyerekeiteket nem engedi el a te szüleidhez

-A szüleidet állandóan szidja

-Téged is állandóan szid, semmi nem elég jó amit csinálsz:

-rosszul mosogattál el,

-rossz a vacsora amit főztél, inkább látványosan ken magának egy vajaskenyeret mintsem megegye a 3fogásos főztödet

-ismerősöknek azt hazudja hogy sose takarítasz illetve sose főzöl,

este 8-kor jut eszébe hogy mit kivánt volna a boltból de te természetesen olyan ostoba vagy hogy nem vettél

szidja a gyerekeket és a te nevelésedet

-kritizál amiért nem jársz edzőterembe bár pénzed se lenne nemhogy időd

-rossz anyának és feleségnek állít be ha a barátnőiddel elmennél beszélgetni de ha ők jönnének akkor kiutálja őket a viselkedésével

-szexet félúton hisztizve abbahagyja hogy nem jó

-állandó felesleges projectetkkel veszi el a minimális szabadidődet (menj el az obiba megnézni mennyibe kerül ott a csavar)

-ha leülsz otthon akkor lustának állít be

-ha szereted a munkádat de ő szidja és karrierista p..sának állít be akinek minek is a család

Ezek az én férjem - ma már csak lakótársam - terrorjai.

2012. dec. 13. 18:26
 15/19 anonim ***** válasza:
84%
A lelki sanyargatás egy különleges kategória, hiszen nem mérhető objektív, empirikus eszközökkel. Nem használható hozzá szögmérő vagy vonalzó, nem lehet lefényképezni, nem rakható mérlegre. Mindennek a tetejébe még külsérelmi nyomok sincsenek, egy csepp vér sem folyik, egyetlen kék-zöld folt sem csúfítja ábrázatát. Sokkal álnokabb, képmutatóbb fenevad ez. A másikat uraló ember általában teljesen normális életet él: kifelé. Sőt, még tiszteletreméltóbb is lehet az átlagnál. Fontos számára a látszat, mert ez jelenti az alibit abban a merényletben, amit egyébként folyamatosan, és kitartóan követ el hozzátartozója ellen. Ezzel takarózik, ennek oltalmában tökéletesítheti szégyenletes eszközeinek repertoárját: „én tisztességes ember vagyok, felelősségteljes munkával, a családomnak élek, lehet rám számítani - bárki tanúsíthatja. A munkahelyem, a rokonságom, az utca, egyáltalán az egész mikrokörnyezetem koronatanú lehet az ellenem indított rágalomhadjáratban.” Egy jól szervezett (vagy jól manipulált?) organizmus áll szemben a váddal: az otthonra korlátozódó vérszívóval. Ugyan, ki hinné el egy ilyen tisztességesen élő és dolgozó, makulátlannak mutatkozó emberről, hogy ugyanakkor egy házi szörnyeteg is? Azt hiszem, ez az egyik fő jellemzője a lelki terrornak. Az elkövető kétszínű, csalóka skizofrenítása. A kívül áldás, belül átok álszentsége. A kinti világ hűvös diplomatája forró fejű őrjöngővé válhat benti világában. Az „otthon melegében.”
2012. dec. 13. 19:05
 16/19 anonim ***** válasza:
72%

Lelki terror mélyebb okai:

Jónak, sőt, akár irigylésre méltónak látszó családi élet a külvilág szórakoztatására és egy félelmetes, szorongóvá zsugorodott élet belső használatra. A házi pokol karmesterei általában olyan férfiak, akik komoly önértékelési gondokkal küzdenek. Mindenképpen látványos és egyre mélyülő szakadék van az önmaguk elé felállított és a ténylegesen teljesített kép között. Ez okozza frusztráltságukat, se ennek manifesztálódása a másik folyamatos bántása. Vagy azért, mert nem tud mit kezdeni a bensejét feszítő elégedetlenségekkel, és lelke tűzhányójából egyszerűen muszáj kiokádnia hiányérzetei láváját a legközelebb állóra, vagy azért, mert téves oknyomozásának eredményeképp tényleg a feleséget tekinti hivatalos bűnbaknak.

Az önmagával elégedetlenkedő és ezt a dilemmát megoldani nem tudó személyiség csak egyik fajtája az „otthonszörnynek”. Súlyosbíthatja a helyzetet, ha valamilyen pszichés problémával társulva jelenik meg a színen. A pszichológia számos idevágó vizsgálata foglalkozik az ügy lélektani hátterével. „Az önmagukat nehezen kontrolláló, ingerlékeny emberek gyakran követnek el erőszakos tetteket. - A paranoid személyiségzavarosak gyanakvóak, tartózkodóak és gyakran kijönnek a sodrukból, főként valós vagy képzelt megaláztatásuk folytán. - Akik nem érzik magukat biztonságban, kisebbrendűségi komplexusban szenvednek, többnyire csak otthon erőszakoskodnak, nem hidegvérrel, hanem dühből, féltékenységből cselekednek, és általában nagyon megbánják tetteiket.”

2012. dec. 13. 19:11
 17/19 anonim ***** válasza:
80%
15 évig voltam házas, a férjem lelkileg terrorizált. Finoman, de annál biztosabban. Nem mehettem anyámhoz, a barátnőimmel ha találkoztam elvileg nem ellenezte, de ha megtettem lelkileg megbüntetett. Sokáig nem tűnt fel ez, de idővel elfogyott a toleranciám. Megcsaltam. Becsületére legyen mondva, összetört, egy évig próbált visszaszerezni. Végül mégis elmentem. Addigra már kiölt belőlem minden tiszteletet maga iránt.
2012. dec. 13. 19:45
 18/19 anonim ***** válasza:
56%

szia! nem olvastam a válaszokat, szóval nem tudom e írta e már valaki: www.lelkititkaink.hu

asszem ez a cím és itt keress rá. úgy gondold el h az én párom a lelki terror összes változatát műveli velem. a rémes h nem tudok mit tenni, van 2 gyerekünk, de nekem nincs semmim, hogy szabadulhatnék.

2012. dec. 15. 22:46
 19/19 anonim ***** válasza:
10%
A lelki terror egy feminista nők által kitalált fogalom. Valójában ilyen nem létezik, mert van akinél már egy csúnya nézés is annak számít. Jó lenne ezt a fogalmat végkép likvidálni. Ha valakinek nem tetszik a másik viselkedése házasságon belül, akkor mondja meg neki ember módjára, és ha ez nem vezet eredményre, akkor éljen a jog lehetőségeivel, váljon el. Nem köteles senki sem elviselni olyat amit nem akar, mindenki maga dönt, hogy mit akar.
2012. dec. 19. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!