Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek min k tunetei a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek min k tunetei a lelki, erzelmi terrornak? Irjatok peldakat is

Figyelt kérdés
kivancsi vagyok mi az a viselkedesi forma,amit hazassagon belul lelki terrornak neveznetek,honnan tudhatja az ember,hogy o is egy aldozat,irjatok peldakat,hogy mi az ami biztosan lelki terrornak szamit
2012. dec. 11. 12:02
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Az exem azzal fenyegetőzött, hogy ha elmegyek a barátnőimmel szóakozni akkor szakít velem. Hát nekem ez már a lelkiterror kategória volt...

Sokan mondják ilyen helyzetben, hogy ha ilyet mondana a párjuk azonnal otthagynák...mondani nagyon könnyű, de ha az ember szerelmes az mindjárt más.

2012. dec. 11. 12:09
 2/19 anonim ***** válasza:
88%

én szerelmes vagyok a páromba, és amikor ilyesmit mondott, vagy legalábbis rosszallását fejezte ki, h találkozom egy barátommal, barátnőmmel, akkor mondtam, h nyugodtan puffogj, én sem szólok bele, h te kivel találkozol.

amikor pl. az ember inkább meg sem mer szólalni, csak nehogy valami olyat mondjon amitől a párja felidegesíti magát, és jön a csesztetés csőstül.

vannak áldozat-és terrorista típusok. ha ők ketten találkoznak, akkor indulhat a játszma. és ők vannak annyira kattantak, hogy inkább egymást keresik, mintsem kezeltetnék magukat.

2012. dec. 11. 12:14
 3/19 A kérdező kommentje:
csaladon beluli lelkiterror tortent mar veletek?
2012. dec. 11. 12:17
 4/19 anonim ***** válasza:
Amit az első írt, vagy pl.: ha ezt vagy azt megteszed, akkor én pl. abba betegszek bele. Amiért ezt megtetted én azért vagyok ilyen állapotban, így kikészülve. Itt nem olyanra gondolok, mint pl. megcsalsz vagy ilyesmi. Csak olyan apróság, mint pl. elmenni a nőként barátnővel, férfiként haverokkal szórakozni, párod nélkül.
2012. dec. 11. 12:17
 5/19 anonim ***** válasza:
96%

Pár lelki terror párbeszédtéma

-" Azt teszed amit én mondok, különben soha többé nem láthatod a gyerekeidet.

- Ez a tányér nincs elmosva rendesen! Tudod hogy mi jár annak aki ennyire trehány?

- Te egy buta ember vagy, Neked nincs mit mondanod, nincs eszed hozzá

- Ronda vagy! Kinek kellenél te? Egy petyhüdt, kövér disznó vagy!

- Nem ajánlom hogy visszafeleselj ha nem akarod a fogaidat is elveszíteni.

stb..

A lelki terror lényege, hogy az aki okozza a lelki terrort az mindezt teljes lelki nyugalommal tudja megtenni. A legtöbben nem kiabálnak veled, hanem szinte halkan, vészjósló hangon mondják amit mondanak. Az akit terrorban tartanak annak elég ha a kínzója szemébe néz, és tudja képes lenne akár szarrá is verni őt ha ellenkezne vele.

Vannak akik a lelki terror mellé alkalmazzák a testi terrort is, vagyis a verést.

Ha látni akarsz egy igaz testi-lelki terrort, és meg akarod érteni akkor ajánlom a következő filmet.

- Egy ágyban az ellenséggel. Nagyon jó és izgalmas film, és teljesen átérzed a nő szenvedését.

2012. dec. 11. 12:33
 6/19 anonim ***** válasza:
48%
pl;mindent elkövet, hogy csakis neki lehet igaza, lehuz,megaláz mindenki elõtt, ha megszólalsz,akkor hangosan rád ordit,mindenfélének elhord, hazudik és tiltakozik az igazság ellen.Tehát erõt fejt ki irántad lelkiekben, amivel a másik nem tud mit kezdeni.Azt mondják a lelki terror rosszabb, mint a fizikai terror, mert az elõzõ nem bizonyitható.
2012. dec. 11. 12:48
 7/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, te mit tapasztaltál?
2012. dec. 11. 13:15
 8/19 Dia90' ***** válasza:
94%
Lelki terror a zsarolás, a gyakori megalázás; az, amikor az ember folyamatosan azt hallgatja attól a személytől, aki állítólagosan "szereti", hogy pl. hülye, semmirekellő, ronda, kövér, még "ezt-azt" se tudja rendesen megcsinálni, ügyetlen, stb...amiket a többiek is írtak. Ha valakit állandóan ilyen jelzőkkel illetnek, akkor egy idő után -tévesen- elhiszi magáról, hogy ő tényleg nem jó semmire, ezáltal az önbizalma egyre csökken, +akár az életkedve is elmehet, depresszióssá válhat.
2012. dec. 11. 13:19
 9/19 anonim ***** válasza:

Bármi, ami a másikat megfélemlíti, vagy gátolja bármilyen szabadságjogát.

A becsmérlés, külső vagy belső tulajdonságok lekicsinylése, a másik korlátozása, félelemkeltés.

Nálunk becsmérlő megnyilvánulás egyetlen egyszer hangzott el, egy megbocsátható helyzetben: egy flakon mézet betettem a mikroba, mert beszáradt. Elfeledkeztem róla, kértem a férjemet, hogy kapcsolja le gyorsan és vegye ki. Ahogy benyúlt érte, a tűzforró méz a kezére robbant (komoly égési sérülést okozva). Akkor ordított fel, hogy mekkora egy f.sz vagyok.

Néhány perccel később elnézést kért, a fájdalom beszélt belőle. Ezt az egyet azért tartom megbocsáthatónak, mert a csuklója, tenyere tele lett hatalmas vízhólyagokkal pár órán belül, tehát tényleg váratlan és erős fájdalom érte.

De lássuk be, hogy ilyen helyzet ritkán áll elő és fájdalmában mindenkiből kiszalad egy ízesebb káromkodás.

2012. dec. 11. 13:26
 10/19 Shaddark ***** válasza:
54%
Felrobbantani a párod kezét meg már testi terror ám :)))
2012. dec. 11. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!