Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hosszú kapcsolatban élők! Mi...

Hosszú kapcsolatban élők! Mi kell ahhoz, hogy jól működjön? Nem általánosságokat, hanem példákat kérek!

Figyelt kérdés
2010. márc. 3. 13:29
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
88%

Hát akkor mesélek a mi kapcsolatunkról kicsit,ez

legyen a példa.

ha összeveszünk valamin,akkor megvitatjuk hogy kinek a hibálya volt,és az bocsánatot kér a másiktól.

tiszteletben tartjuk egymás döntését,véleményét.

nagyobb dolgokban nem döntünk egyedül,kikérjük a másik véleményét

nem csaljuk meg egymást

és ki mutatjuk az érzéseinket egymásnak

(Zsoka)

2010. márc. 3. 13:37
 2/23 anonim ***** válasza:
95%
kommunikáció. ha valami zavar megmondani a másiknak, megbeszélni kompromisszumot kötni.Még ha apró dologról is van szó. nem csak otthon ülni hanem aktívan kihasználni a szabadidőt. közös sport , utazások, mozi, színház, stb. szabadságot hagyni a másiknak, tehát ha a barátaival el akar menni valahova akkor engedni és nem rácsimpaszkodni, ugyanez fordítva is. saját baráti körnek is lennie kell, nem szabad feladni saját magadat a másikért. össze lehet egyeztetni a kettőt.
 3/23 anonim ***** válasza:
94%

Ami az egyiknél beválik, a másiknál kudarchoz vezet. Én például otthonülős vagyok, a párom szintúgy. Ha én heti rendszerességgel jártam volna bulizni, 1 hónapot se bírtunk volna egymás mellett, ahogyan én sem viseltem volna el, ha ő akar mindenfelé menni. De lehet, hogy másoknál az működik, hogy az egyik eljár, a másik nem.

És most jön az általánosság: Nem lehet senki példájából leszűrni azt, hogy az majd nálad is működni fog, ez olyan dolog, amit az embernek magának kell végigjárnia.

4/23 anonim ***** válasza:
93%

Fontos, nagyon fontos, hogy szellemileg egy hullámhosszon legyetek!

Sokszor jobb, ha elengedünk a fülünk melllett dolgokat!(Ez csakakkor érvényes, ha mindig kiállsz a saját igazadért, ha fordítva van, hogy alázaots vagy, akkor inkább épp az ellenkezőjét tanácsolnám!)

Mindenben segítsük egymást!

Legyenek elvárásaink, szabályaink a másikkal szemben!

Figyu! Asszem ezt ne lehet felsorolni, mert minden ember más_! Most azok után, amiket felsoroltam, biztosan lesz, aki nekem ugrik, hogy márpedigazénférjemmindebensegítnekemnemkellkérnem!

Ezeket nked kell kitalálnod, mert egyénfüggő!

A fontos, hogy akarjatok együtt élni!

Az első megállapítás mellett kitartok!

2010. márc. 3. 13:39
 5/23 anonim ***** válasza:
93%

Az egyik legfontosabb dolog:

amit a házasság előtt elnéztél, vagy elfogadtál a partneredtől, ne akard utána megváltoztatni!

2010. márc. 3. 13:40
 6/23 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk is vannak ki nem mondott szabályok,amiket tisztelünk.De pl mi tűz és víz,én itthonülős,Ő menős,mégis mindíg megoldjuk.Én is fontosnak tartom hogymindíg mutassuk ki érzelmeinket:10 éve vagyunk már együtt,de mai napig nem megyünk el egymás mellett anélkül hogy meg ne érintenénk a másikat,akár puszi,akár simi ilyesmi.

Mindenből kivesszük a részünket,a párom is mindenből,gyermek kőrüli teendők,háztartás.Mindíg figyelmesek vagyunk egymáshoz,kis apró ajándék,kedvesség:pl szokott nekem főzni,vagy reggelit hoz nekem az ágyba,megmaszíroz..és ez vissza is jár :D

24/L

2010. márc. 3. 13:47
 7/23 anonim ***** válasza:
92%

13:47-es vok

És a legfontosabb a humor.Sok vitát beszélgetést megoldhat.

2010. márc. 3. 13:48
 8/23 A kérdező kommentje:
De biztos volt, hogy elegetek volt! Akkor mit csináltatok? Hogy oldottátok meg úgy, hogy minden elsimult haragszomrád nélkül?
2010. márc. 3. 13:59
 9/23 anonim ***** válasza:
87%
Néha nem árt egy pár nap "szünet" sem, pl: elmegyek a rokonaimhoz vagy ő megy munka ügyben vhová pár napra és ha újra találkozunk akkor olyan, mit a legeljén 7 éve vagyunk együtt ebből 2 és fél éve házasok, kisfiunk 8 hónapos. A többi dolog nálunk is hasonlóan működik, mint azoknál, akik már írtak: érintés, dolgok megbeszélése,soha nem fekszünk le haraggal, mert előtte megbeszáljük, sok beszélgetés, nem rácsimpaszkodás a másikra és persze a jó szexről sem feledkezhetünk meg. Persze nincsnek általánosságok
2010. márc. 3. 14:06
 10/23 anonim ***** válasza:
87%
Beszélgetés, az fontos. Utána jön a többi.
2010. márc. 3. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!