Hosszú kapcsolatban élők! Mi kell ahhoz, hogy jól működjön? Nem általánosságokat, hanem példákat kérek!
Hát akkor mesélek a mi kapcsolatunkról kicsit,ez
legyen a példa.
ha összeveszünk valamin,akkor megvitatjuk hogy kinek a hibálya volt,és az bocsánatot kér a másiktól.
tiszteletben tartjuk egymás döntését,véleményét.
nagyobb dolgokban nem döntünk egyedül,kikérjük a másik véleményét
nem csaljuk meg egymást
és ki mutatjuk az érzéseinket egymásnak
(Zsoka)
Ami az egyiknél beválik, a másiknál kudarchoz vezet. Én például otthonülős vagyok, a párom szintúgy. Ha én heti rendszerességgel jártam volna bulizni, 1 hónapot se bírtunk volna egymás mellett, ahogyan én sem viseltem volna el, ha ő akar mindenfelé menni. De lehet, hogy másoknál az működik, hogy az egyik eljár, a másik nem.
És most jön az általánosság: Nem lehet senki példájából leszűrni azt, hogy az majd nálad is működni fog, ez olyan dolog, amit az embernek magának kell végigjárnia.
Fontos, nagyon fontos, hogy szellemileg egy hullámhosszon legyetek!
Sokszor jobb, ha elengedünk a fülünk melllett dolgokat!(Ez csakakkor érvényes, ha mindig kiállsz a saját igazadért, ha fordítva van, hogy alázaots vagy, akkor inkább épp az ellenkezőjét tanácsolnám!)
Mindenben segítsük egymást!
Legyenek elvárásaink, szabályaink a másikkal szemben!
Figyu! Asszem ezt ne lehet felsorolni, mert minden ember más_! Most azok után, amiket felsoroltam, biztosan lesz, aki nekem ugrik, hogy márpedigazénférjemmindebensegítnekemnemkellkérnem!
Ezeket nked kell kitalálnod, mert egyénfüggő!
A fontos, hogy akarjatok együtt élni!
Az első megállapítás mellett kitartok!
Az egyik legfontosabb dolog:
amit a házasság előtt elnéztél, vagy elfogadtál a partneredtől, ne akard utána megváltoztatni!
Nálunk is vannak ki nem mondott szabályok,amiket tisztelünk.De pl mi tűz és víz,én itthonülős,Ő menős,mégis mindíg megoldjuk.Én is fontosnak tartom hogymindíg mutassuk ki érzelmeinket:10 éve vagyunk már együtt,de mai napig nem megyünk el egymás mellett anélkül hogy meg ne érintenénk a másikat,akár puszi,akár simi ilyesmi.
Mindenből kivesszük a részünket,a párom is mindenből,gyermek kőrüli teendők,háztartás.Mindíg figyelmesek vagyunk egymáshoz,kis apró ajándék,kedvesség:pl szokott nekem főzni,vagy reggelit hoz nekem az ágyba,megmaszíroz..és ez vissza is jár :D
24/L
13:47-es vok
És a legfontosabb a humor.Sok vitát beszélgetést megoldhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!