Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan magyarázzam meg egy 10...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan magyarázzam meg egy 10 évesnek, hogy "randizgatok" az apjával a válásunk után? Vagy hazudjak?

Figyelt kérdés
5 éve váltunk el. Most nincs egyikőnknek sem senkije. Egyre többet beszélgettünk, változtunk mindketten, kicsit visszataláltunk egymáshoz, de még nem tudom mi lesz belőle, nem akarjuk elsietni a gyerek miatt. De ő sem vak, látja, hogy valami alakul közöttünk. Pedig vigyázunk, nem érünk egymáshoz előtte, eddig sem volt feszült a kapcsolatunk, ez sem nagy változás. Mégis érzi, kérdezget. Mi meg még nem vagyunk arra felkészülve, hogy azt mondjuk neki, hogy újra együtt vagyunk. Hazudjak, vagy próbáljam neki elmagyarázni, hogy ehhez idő kell, de ha beleéli magát és nem sikerül az nehéz lesz. Gondolkodtunk már azon is, hogy akkor fejezzük be, de ezt sem akarja egyikünk sem.

2012. nov. 30. 13:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenképpen az igazat mondanám, úgy is érzi valamilyen szinten.

Próbáld neki megmagyarázni, hogy ehhez tényleg idő kell, ennél többet még ti sem tudtok jelenleg. Pozitívan álltok egymáshoz, a jövő pedig majd adja magát.

2012. nov. 30. 13:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Húzd a válaszadást, és döntsetek! Mert ez nem csak a gyereknek nem lesz jó hosszú távon, hanem az elvált szülőként működő kapcsolatotok is megsínyli, ami szintén a gyerek kárára lesz.
2012. nov. 30. 13:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Sose hazudj!!!!

Inkább magyarázd el. Nem hülye, hanem gyerek! :)

2012. nov. 30. 13:26
 4/7 anonim ***** válasza:
Azért egy átlagos mai 10 éves ilyet már felfog.
2012. nov. 30. 13:43
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

szerintem is felfogja egy 10 éves...

Amikor 10 voltam anyám a második férjétől vált el, és hozzáment az ofőm férjéhez... szép mi? Na mindegy. Csak azt akarom mondani, h mindent kristálytisztán értettem és nem is viselt meg a dolog. A gyerekek rugalmasak.

2012. nov. 30. 13:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindig őszintén, a gyerek szintjén kell elmondani. Hidd el, a hazugság kiderülése jobban fájna neki, mintha mégsem sikerülne a volt férjeddel az új kapcsolat.

Egyben szeretnék gratulálni is, mert sokan nem merik felvállalni válás után a vonzalmat volt partnerük iránt.

Sok sikert kívánok nektek.

2012. nov. 30. 13:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát, már amelyik rugalmas.

Nem egy gyereket ismerek, aki szó szerint bekattant a szülei válása után. Nem is kicsit szerencsétlen :( Évekig orvoshoz kellett járnia :(

Nem mindenki olyan erős és vaslelkű. Ez minden gyereknek árt.

Na de a témára visszatérve, nem egyszerű kérdés. Talán inkább mondd azt neki, hogy idővel elmondod. A dolgokat megérti egy gyerek és azt is meg fogja érteni, hogy majd csak később szeretnél mondani neki bármit.

2012. dec. 1. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!