Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Túl magas gyerektartást...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kovács68 kérdése:

Túl magas gyerektartást fizetek. Csökkentésért indítottam pert. Milyen esélyeim vannak?

Figyelt kérdés

Első gyermekem után, 2001 óta 25% gyerektartást vonnak a fizetésemből. (Túlóra, jutalom, stb.) Mivel valódi jövedelemmel vagyok bejelentve, így mindenből vonják. Ez átlagosan 60eFt. havonta, attól függően mennyit dolgoztam, van, hogy 70-80eFt-ot. Sajnos 3 éve különváltam élettársamtól, és szintén egy gyermeket hagytam ott. Vele szóban 40eFt-ot fizetek havonta átutalással.

Három éve még azt gondoltam meg tudok élni, de egyre jobban csúszok lefelé. Már az albérletet is ott kellett hagynom, mert nem tudom fizetni, pedig nem keresek rosszul, jó szakmám van. A bruttó fizetésem 270eFt.

De mire levonják a 25%-ot, és kifizetem a 40eFt.-ot, marad 100-120eFt.om. Ebből kell albérletet fizetnem rezsivel, és megélni! Milyen esélyeim vannak a bíróságon!

2012. nov. 7. 14:45
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Szia, ne haragudj a kérdésért, mit dolgozol? Nem gondoltam volna hogy ma Magyarországon van ilyen munka hogy valaki 270e Ft-ot keres bruttó.
2012. nov. 8. 19:52
 22/33 A kérdező kommentje:

Szia! Nem kevered össze a nettót a bruttóval véletlen? Mivel a valós jövedelmemmel vagyok bejelentve, így ez a pontos fizetésem, ami nettóban (tehát miután levonják az adókat), kb. 170eFt. Ebből jön le a 25%, marad durván 130ezer, majd ebből fizetek még 40ezret a másik gyerek után, és a maradékból kellene albérletet fizetnem és élni.

Kérdésedre válaszolva, szakács vagyok, és (mint az a szakmára jellemző) nem fix munkaidőben dolgozom, viszont sokat. Pörgősebb időben van, hogy heti 60-70 órát dolgozom, ilyenkor több a fizetésem, viszont olyankor megugrik a tartásdíj is, így van az, hogy 60-70ezret is utalnak a gyermekem anyjának.

2012. nov. 8. 21:52
 23/33 anonim ***** válasza:
Túlórából meg jutalomból nem lehet gyerektertást vonni, és a bíróság dönt róla menyit kell fizetni.
2012. nov. 10. 19:33
 24/33 A kérdező kommentje:

Na üdv Mindenkinek!

Megvolt a tárgyalás! 2x20% és minimum 40eFt. gyerekenként!

Azt mondta a bírónő, mivel még nincs albérletem, így nem tudja figyelembe, mivel jövőbeni kiadás.

Majd, ha lesz albérletem indíthatok új pert, csökkentésért!

Az első gyermekem anyja, megvette a lakást a fiam nevére, (5100Ft.-ot fizet havi törlesztőt) az össz. rezsijük 50eFt.

A Lányom helyzetét nem írom le, mert ott 170eFt. jön be az anyjának + az én tartásdíjam.

Tehát, Nekem marad (ha sokat sikerül túlóráznom) 100eFt.

Ebből kéne albérletet keresnem, letennem a kauciót, fizetnem a rezsit, meg stb. Ja, meg új pert indítani!

Hát ennyit a magyar igazságszolgáltatásról!

2012. nov. 16. 11:33
 25/33 anonim ***** válasza:

Kérdező. nem tudod megbeszélni a főnököddel, hogy csökkentse le a bejelentett béred a többit meg adja feketén???

Neki is kevesebb járulékot kellene fizetnie. Bár ha multinál dolgozol ott biztos nem fog menni, de ha valami kisebb cégnél akkor lehet hogy lesz annyi emberség a főnökbe.

2012. nov. 16. 12:34
 26/33 anonim ***** válasza:

Amúgy szerintem ez eléggé igazságtalan... :(

Azt figyelembe vette a bíróság hogy a másik anyukának is fizetsz gyerektartást??

Mert ha ott is 20% akkor te már a béred 60%-át fizeted gyerektartásnak és szerintem ezt nem lehetne.

2012. nov. 16. 12:35
 27/33 anonim ***** válasza:
Utolsó, két gyerek van, gyermekenként 20 százalék. A letiltás nem lehet több mint a jövedelem ötven százaléka összesen tartasdij eseten.
2012. nov. 16. 12:47
 28/33 anonim ***** válasza:

jaj bocsánat valóban...

Már korábban válaszoltam erre a kérdésre és valamiért úgy emlékeztem, hogy az első kapcsolatnál két gyermek van.

Elnézést kérek.

2012. nov. 16. 13:29
 29/33 anonim ***** válasza:

Szia

Nem értem az ügyvéded.

Nekünk 2hét múlva lesz gyerektartás per 60

2012. nov. 22. 18:13
 30/33 anonim ***** válasza:

bocsánat előző vagyok

60 ezerről akar az ex élettárs 100 ezer ft-ra emeltetni.

Minket nagyon bíztat hogy nem kap többet mert a mindenkori minimál nyugdíj 28500ft neki is meg kell oldania.és 310 ezer forintból élnek amit tud a bírónő is.

Írok majd hogy nálunk i történt.Szerintem keress majd egy másik ügyvédet...

2012. nov. 22. 18:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!