Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Túl magas gyerektartást...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kovács68 kérdése:

Túl magas gyerektartást fizetek. Csökkentésért indítottam pert. Milyen esélyeim vannak?

Figyelt kérdés

Első gyermekem után, 2001 óta 25% gyerektartást vonnak a fizetésemből. (Túlóra, jutalom, stb.) Mivel valódi jövedelemmel vagyok bejelentve, így mindenből vonják. Ez átlagosan 60eFt. havonta, attól függően mennyit dolgoztam, van, hogy 70-80eFt-ot. Sajnos 3 éve különváltam élettársamtól, és szintén egy gyermeket hagytam ott. Vele szóban 40eFt-ot fizetek havonta átutalással.

Három éve még azt gondoltam meg tudok élni, de egyre jobban csúszok lefelé. Már az albérletet is ott kellett hagynom, mert nem tudom fizetni, pedig nem keresek rosszul, jó szakmám van. A bruttó fizetésem 270eFt.

De mire levonják a 25%-ot, és kifizetem a 40eFt.-ot, marad 100-120eFt.om. Ebből kell albérletet fizetnem rezsivel, és megélni! Milyen esélyeim vannak a bíróságon!

2012. nov. 7. 14:45
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

A "minek csinálsz össze vissza..." kölkösnek üzenem, hogy nem lehet mindenki olyan tökéletes, mint az Ő és a családja (valószínűleg)! Mindkét gyermekem, biztos kapcsolatból született. Az, hogy mindkettőnél évekkel később elromlott valami, lehet, hogy főként az Én hibám, de inkább kompromisszum hiányra vezethető vissza, ami viszont, nem az Én részemről volt. Ja! És a két gyermek közt 11 év a korkülönbség, úgyhogy a másodikat nem kapkodtam el!

Visszatérve a kérdésemre, mivel mindkét gyermekem anyjának biztos fedél van a feje felett, Én kb. 30-30eFt.-ot szeretnék fizetni havonta. Szerintetek ez kevés?

2012. nov. 8. 07:12
 12/33 anonim ***** válasza:
60%
Nem, szerintem ez egy megfelelő összeg.
2012. nov. 8. 07:43
 13/33 anonim ***** válasza:

Ez a gyerektartás rengeteg amit fizetsz!!

még az hogy 30-30-at adnál nekik az is szép összeg.

Nekünk a bíróság 30-at állapított meg KÉT gyerekre összesen. Tehát 15/gyerek.

2012. nov. 8. 08:25
 14/33 anonim ***** válasza:
teljesen jó 30-30 mivel a törvény szerint az itthoni mindenkori minimál nyugdíj,vagyis 28500ft-ból megkel hogy éljen 1 ember 1 gyereknek is elég.pluszz amit az anyuka tesz még hozzá.Fogadj ügyvédet,sokat tud segíteni.Nem tudom milyen a viszonyod az anyukákkal,de nehogy megszivassanak.
2012. nov. 8. 08:31
 15/33 anonim ***** válasza:
Szerintem is korrekt a 30-30, főleg hogy családi pótlékot is gondolom az anyukák kapják mellé. Viszont ha te veszed fel a családi adókedvezményt, azért azt az összeget is szerintem illene odaadni mellé,vagy legalábbis költs el annyit a gyerekre, te is vehetsz neki néha kabátot-cipőt.
2012. nov. 8. 12:39
 16/33 anonim ***** válasza:
A nevelő szülő kap minden állami pénz utolsó.
2012. nov. 8. 12:43
 17/33 anonim ***** válasza:

Hát ez tényleg rohadt sok..

És mire megy el? azt neki bizonyítania kell,és hány éves a gyerek? mert 60-80 nem megy el a gyerekre 1 hónapba.. max ha kur*a drága dolgokat vesz...

Vannak jó esélyeid ne aggódj:))

Gondolod? az én egyik gyerekem költségvetétese eléri a havi százezret, igaz sni gyerek és ételallergiás, én még se kapok egy fillér gyerektartást se. TE honnét tudod, hogy miért lett ilyen összegben megállapítva? valószinűleg indokolt volt.

2012. nov. 8. 14:21
 18/33 anonim ***** válasza:

# 17/17

Na jó de ha beteg lenne az írta volna a kérdező.

De ne mond már, hogy havi 60-80 ezer gyerektartás + emelt családi + a 8. éves korig kapott gyes + még mondjuk te fizetésed 10%.-a megy el a gyerekre. Mert azt én baromira nem hiszem el.

2012. nov. 8. 14:28
 19/33 anonim ***** válasza:

Na jó de ha beteg lenne az írta volna a kérdező.

De ne mond már, hogy havi 60-80 ezer gyerektartás + emelt családi + a 8. éves korig kapott gyes + még mondjuk te fizetésed 10%.-a megy el a gyerekre. Mert azt én baromira nem hiszem el.

én gyerekemnek pl. olyan baja van, amire nem jár gyes, mert jogszabályi időkereten túl van csak reakciója, emelt családi sem jár rá, fenti okok miatt, és nem a fizetésem tiz százaléka megy el a gyerekemre, mert én konkrétan kettő állásban vagyok és az egyik keresetem felemészti az egyik gyerekem, de úgy látom, neked hiába beszélek....

G

Hidd el a fejlesztő pedagógus, a speciális étrend, s az orvosok természetgyógyászok nagyon sok pénzt emésztenek fel.

2012. nov. 8. 14:46
 20/33 A kérdező kommentje:

A vita elkerülése végett, Én mentem bele a 25%-ba még 2001-ben. A gyerekem, hál'isten egészséges. Akkor már a második gyermekem későbbi anyjával laktam, az Ő saját lakásában. Így lemondtam a közös lakásról az első gyerekem javára, és belementem a 25%-ba, akkor még volt munkám bőven. Viszont 3 éve elköltöztem élettársam lakásából, és most itt vagyok lakás nélkül, ráadásul a második gyermekemnek is fizetnem kell. Ez így már nagyon sok! Több, mint 1 éve hol anyámnál, hol barátoknál alszom, az albérletet fel kellett adnom, mert télen nem tudtam fenntartani. Ezért szeretném csökkentetni a gyerektartást.

Egyébként jövőhéten tárgyalás.

Majd írom, hogy sikerrel jártam e!

2012. nov. 8. 18:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!