Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Most akkor örökké egyedül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor örökké egyedül kell lennem?

Figyelt kérdés

Április óta külön élünk a férjemmel, a válást beadtam, amelyik nap elköltöztem. 1 éves a gyerek, jött velem.

Azóta hébe-hóba hol felbukkan, hol eltűnik, bánt, zsarol, megaláz, folyamatosan jár a nyakamra. A gyerekkel is kardoskodik, hogy elszakítottam tőle (holott 30 percre költöztem tőle, és hetente többször is átvittem, de akkor is csak bántott, és szidott). Mivel nem volt jövedelme, kirakták a lakásból, munkája nincs, ezért ingázik ide-oda.

Novemberben lesz a válóperes tárgyalás, de azt mondta, nem jön el, és halasztást kér, mert ő nem fogja hagyni, hogy elválasszanak minket. Mivel nem lakik a bejelentett lakcímén, nem kapta meg a hivatalos értesítést sem. Azt mondta, mindent meg fog tenni hogy ne sikerüljön a válás, pedig én MINDENKÉPPEN válni akarok.

Folyton zsarol, hogy kezdjük újra a gyerek miatt. Amikor az a válasz hogy már nem szeretem, azt mondja, áldozatokat kell hoznunk a gyerek miatt. Én pedig nem akarok 20 évet leélni egy rossz házasságban, eltartani a részeges férjemet, csak mert van tőle egy gyerekem!

Amúgy meg rossz egyedül, nem fogad el senki. 22 éves vagyok, van iskolám, van állásom, nem vagyok kisebbségi, és nem :(

Most akkor örökké házasságban kell maradjak? Meddig megy ez így? :(

2012. nov. 7. 11:55
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Egy nő: egyszerre NŐ és ÉDESANYA. Azzal, hogy gyereke lesz valakinek nem kell megszűnnie, mint nő. A kérdező nem panaszkodott, hogy teher számára a gyermeknevelés, vagyis mint anya nagyon is ott van. Mint nő viszont nem tud mit kezdeni magával.

Kérdező: neveld, szeressd a gyermekedet, és nyugodt szívvel keressél magadnak új társat. Ha hetente 1-2x le is "passzolod' a picit, hogy szórakozni mehess, nyugodt szívvel tedd meg. Miért is ne tennéd! Gyermekedet elláttad, és neked is jár a szórakozás.

Azonban ne kapkodj, majd jönni fog a nagy Ő. És ha megjött, Ő a gyermekedet is el fogja fogadni veled együtt.

2012. nov. 7. 12:48
 12/29 anonim ***** válasza:

Ha TE adtad be a válókeresetet, akkor elválasztanak abban az esetben is, ha a férjed egyetlen tárgyaláson sem jelenik meg, feltéve, hogy TE MINDEN alkalommal ott leszel.

A váláshoz nem kell a másik fél beleegyezése, elég, ha te el akarsz válni.

Az, hogy egyelöre nincs újabb kapcsolatod, az ne keseritsen el. Ilyen idösen még rengeteg idöd van újabb párt találni, viszont elötte jobb lezárnia régi dolgokat.

Elöször váljatok el, alakitsd ki a saját életedet a gyerekkel együtt, és ne akarj görcsösen párt keresni. Ismerkedj emberekkel, épits ki baráti kapcsolatokat, és ha már van egy nagyobb ismeretségi köröd, akkor idövel fogsz olyan férfit is találni, akivel fel tudsz újabb életet épiteni.

2012. nov. 7. 13:12
 13/29 anonim ***** válasza:
4%

Szerencsétlen kisgyermek :(((

Néha olyan szívesen mutatnék pár példát a felelőtlen gyerekvállalóknak. Garantálom, hogy elmenne a kedvük.

2012. nov. 7. 13:20
 14/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztató válaszokat! A leszólókat meg nem értem....

Most komolyan engem nevezel felelőtlennek? Dolgozom, fenntartom a lakást, nevelem a kicsit, mi kéne még? Hetente 1 darab szabad estém van, amikor a nagymamájánál alszik (ahová jelzem, szívesen megy), ez ekkora gond?

Nem élősködök senkin, a gyereknek van kajája, ruhája, pelenkája, szereti a bölcsit, ahová irattam, én szépen tisztességesen dolgozgatok, és tényleg ez a legnagyobb bűnöm, hogy rossz egyedül?

Attól leszek rossz anya, mert szeretnék egy párt? Ez komoly?

2012. nov. 7. 13:29
 15/29 anonim ***** válasza:
Én teljesen ebben a cipőben jártam csak én 2 gyerekkel maradtam egyedül 22 évesen.A volt férjem is zsarolt a gyerekkel,meg nem jött a tárgyalásra,nem volt állása,lakása sem,sőt a mai napig sincs neki.Nekem ekkor azt mondták a: házassághoz két ember szabad akarata kell,a váláshoz csak egy emberé.Elválasztottak bár 10 hónapig eltartott a dolog.Aztán jött gyerektartásért harc,meg a láthatásért,mert őkelme azt hitte,majd ő akkor jön és megy a gyerekekhez amikor akar.Aztán két gyerekkel,bár nem könnyen de mégis találtam párt.Amikor már közös gyerekünk született akkor látta be az ex,hogy semmi értelme a hülyeségeinek.Most már 8 éve,hogy végre békén hagy,igaz gyerektartást az államtól kapok,de végre nyugtunk van.Szóval fel a fejjel! Bár nem mondom,hogy könnyű lesz,de egyáltalán nem reménytelen a helyzeted,főleg,hogy "csak" egy gyerkőcöd van.
2012. nov. 7. 13:31
 16/29 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem, hány évesen jöttél össze a férjeddel? És hogy ő mennyi idős volt ekkor?
2012. nov. 7. 13:31
 17/29 anonim ***** válasza:

Nem az a felelőtlen, aki párt szeretne, hanem az, aki nem annak szül, aki arra érdemes.

A gyereknek bár sok szülőnek ez valamiért nem jut el a tudatáig olyan mértékű károkat okoznak, amit felnőtt fejjel is nehéz feldolgozni, nemhogy gyerekként.

Van olyan gyerek, aki esetében ez látványos, de van, akinél nem.

2012. nov. 7. 13:35
 18/29 A kérdező kommentje:
18 évesen ismertem meg, ő ekkor már 30 felett volt, dolgozott, volt lakása. Az első évet nem adnám semmiért, mert csodálatos volt! Mindig is nagyon szerettem volna gyereket, és azt mondta ő is. Aztán továbbtanultam, terhes lettem, örültünk mind a ketten, aztán kezdődtek a gondok... Nem ment be dolgozni, kirúgták, innentől kezdve otthon volt egész nap, agresszívvá vált. 2 hétre visszamentem anyámhoz, akkor összeszedte magát, taxizni kezdett, megint minden helyre jött. Aztán amikor kórházba kerültem toxémiával, akkor jött a második hullám... 2 hétig voltam bent, ez idő alatt felélte az összes megtakarított pénzünket. 5 hónapos volt a gyerek, amikor megint állás nélkül maradt, én meg nekiálltam dolgozni, amint befejeztem az iskolát, akkor azon ment a hiszti, hogy ő nem bébiszitter. Lakbérre alig telt, de neki kellett a napi söre, meg a cigarettája, végül megint agresszív lett, minden hülyeségért kiabált, meg hisztizett, azzal fenyegetett, ha elköltözöm, elpereli tőlem a gyereket. Végül mégis elköltöztem. Utána ugye nem fizettem a lakást, ezért kirakták, és azóta megy ez a terror....
2012. nov. 7. 13:53
 19/29 A kérdező kommentje:
Nagyon el vagyok keseredve, belátom, hiba volt vele ennyi ideig maradni, és hiba volt tőle gyereket vállalni... DE imádom a kislányomat, nem adnám semmi pénzért, és nem gondolom, hogy egy életen át kéne bűnhődnöm egyetlen rossz döntésért. Próbálok boldogulni, de így sajnos nehéz....
2012. nov. 7. 13:55
 20/29 anonim ***** válasza:

"18 évesen ismertem meg, ő ekkor már 30 felett volt,"

no comment, csakis magadra vethetsz, na meg a lila ködre.

2012. nov. 7. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!