Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Így elveheti tőlem a gyerekeke...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Így elveheti tőlem a gyerekeket (folyt. Lent)?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 3 évesek az ikreim.Az apjukkal nem jó a viszonyunk, szeretnénk elválni. A férjemet 10 évvel ezelőtt elvonon kezelték(1 évig) azóta meg megiszik napi szinten min. 4-5 doboz sört....kicsit depressziós lettem mellette az elmúlt 1-2 évben, nagyon agresszív(ha nem azt csinálom amit ő mond, akkor elveszi a dolgaimat, pl. mobil, laptop...stb., folyton üvöltözik...) és fenyeget, hogy elveszi tőlem a gyerekeket(nekem semmim sincs, az ő lakásában élünk, maximum albérletbe mehetnék a kicsikkel), azt mondta, hogy elmeszakértői kivizsgálást kér majd a bírótól(ha ez nem fog menni lefizeti a bírót vagy hamis tanukat hozat...), aki majd megállapítja, hogy nem vagyok alkalmas a gyereknevelésre...megteheti ezt? Az ő múltával? Képes vagyok ellátni a gyerekeimet és lakhatást is tudok nekik biztosítani és el is tudom tartani őket...van esély arra, hogy neki ítélik a gyerekeket(pl. a depresszióm miatt)?Köszönöm a válaszokat.
2012. okt. 29. 10:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem kell aggódnod. Magyarországon az anyától csak abban az esetben veszik el a gyermekeket, ha ön és vagy közveszélyes... veszélyes a gyerekek érzelmi és lelki fejlődésére pl.: iszik, drogozik, prostituált, hajléktalan, stb...

Így nem kell aggódnod, főleg hogy a gyermekeid még kicsik.

Mivel az apuka jelenleg is alkoholista így esélytelen a per megnyerésére.

A tanúkra kitérve és a hamistanzásra sajnos egy ilyen peren azt hazudik amit akar... :(

Jelenleg mi is gyermekelhelyezési perben vagyunk és az ügyvéd mondta, hogy nem tehetünk az ellen semmit hogy a gyerekek anyja hazudik, mert itt lehet... :/

Mi szerencsések vagyunk mert a páromnak (apa) ítélték a gyerekeket, mert az anya lemondott róluk. De kihozták úgy az ügyet, hogy 1,5 év után fellebbezhetett... :( Én nagyon félek az anyapártiság miatt, holott már 2 éve neveljük együtt a kedvesemmel a gyerekeket...

És a bírónak nem számít, hogy az anya lemondott a gyerekeiről, hogy 2-3 havonta látogatta csak őket és mindeddig egy ft gyerektartást sem fizetett, holott az kiskorú veszélyeztetésének számít... Most mi félhetünk holott mi tisztességgel neveljük a gyerekeket...

Na ennyire anya párti a bíróság...

Ami nekünk szomorú, de neked jó hír... Sok sikert.

2012. okt. 29. 12:11
 12/15 anonim ***** válasza:
Szia,hasonló cipőbe járok,mint te,annyi különbséggel,hogy az én férjemet nem kezelték elvonón.Az enyém is három-négy dobozzal iszik esténként (többet nem tud,mert sofőr),hétvégén sokkal több is lecsúszik.Soha semmi nem jó,amit csinálok,ha még nem ivott,akkor azért kötekszik,ha már ivott,akkor azért.Ő is azzal fenyeget,hogy elveszi a lányokat tőlem (9 és négy évesek) és sajnos pénze is van és elég befolyásos család tagja.Nagyon szépen hangzik,hogy Mo-on az anyukának ítélik a gyerekeket,de ez nem igaz,csak azokban az esetekben,amikor az apa nem harcol a gyermekéért.Mondja már meg valaki,hogy miként tudom bizonyítani,hogy alkoholista,ha a külvilág felé azt mutatja,hogy nem iszik.Mert az én férjem zugivó,nem előttünk iszik,hanem kivonul egy kinti helységbe.Senki nem gondolná róla,hogy alkoholista.Ilyenkor a bíróság csinál alkoholtesztet?Nyilván szólni fognak előtte és akkor pár napig nem iszik majd.Szóval nem olyan egyszerű ez.Engem is érdekelne,hogy valaki volt-e már konkrétan ilyen helyzetben és miként sikerült megegyezni a gyerekek ügyében?
2012. okt. 29. 13:43
 13/15 anonim ***** válasza:

Mi harcolunk érte, mégis látjuk, hogy nehéz ügy, ha meg szeretnénk tartani a gyerekeket.

Még a fellebbezés lehetőségét is megteremtették az anya számára, holott 1,5 év után nem lehetett volna.

az előző tárgyaláson 4 órát ültek a tárgyalóteremben. És nagyon is próbálják az anya javára kihozni a dolgot a bírónőt az sem zavarta, hogy az ügyvéd már kiabált az anyával, hogy azt mondja amit megbeszéltek (magyarul betanult szöveg). A bírónőt az sem zavarta hogy az anya már belegabalyodott a hazugságaiba.

Jövőhéten lesz a következő tárgyalás már most izgulok...:(

Egyébként kedves utolsó válaszoló mivel a te egyik gyermeked már nagyobb kérvényezheted a bíróságon, hogy bár még nem múlt el 14, de meghallgassák a bíróságon és figyelembe vegyék amit mondd.

És a gyerek döntését csak akkor veszi alaptalannak a bíróság, ha azért akar a választott szülővel lenni mert az engedékenyebb vele vagy valami hasonló indok ami nem szolgálja a lelki fejlődését.

2012. okt. 29. 14:34
 14/15 anonim ***** válasza:

Kérdező...sajna az utolsónak igaza van.

Abban az esetben, ha mindkét szülő harcol a gyermekért az esélyek Egyenlőek.

Ha az egyik fél elég pénzes, befolyásos, akkor hatalmas előnnyel tud nekiindulni a tárgyalásnak.

Simán lehet tanut találni aki hazud, simán lehet szakértőt találni aki tud számára kedvező értékelést kiadni.

Én nem ittam, nem drogoztam, és mindvégig bizonyítottam, hogy én gondoskodtam a gyermekemről. Állásom is volt.

A másik fél hívott tanukat, kettő közülük hazudott. Ezt tudtam bizonyítani, s be is csatoltam a bíróságra a papírt, azonban a bíróság figyelmen kívül hagyta a szavam, és a papírokat.

Gyermekpszichológus össze vissza hablatyolt, önmagát meghazudolta, de ezzel sem foglalkozott a bíróság.

Első körben elvesztettem a gyereket.

Másodfokon nyertem, ez három éves pert jelentett.

Kitartást!!! Fogadj ügyvédet, és legyél nagyon erős.

Ja..a másodfok kizárta a pszichológust, mert személyiségi jogokat sértett, de az első foknak anno ez sem tünt fel.

Ez van!

2012. okt. 29. 14:42
 15/15 anonim ***** válasza:
14-es válaszoló!Te vagy az édesanya?És a gyerekek három évig az apjuknál voltak elhelyezve?Amúgy én vagyok,aki írtam,hogy apa harcolása esetén egyenlő esélyekkel indulnak.Nagyon érdekel,mert gondolkodok a váláson,viszont állandóan azzal fenyeget,hogy elveszi tőlem a lányokat.Csak ezért nem léptem még eddig.Kérlek írj!Köszönöm!
2012. okt. 31. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!