Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Köszönjön a gyerek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Köszönjön a gyerek?

Figyelt kérdés
Férj, feleség elváltak. Férjnek van új nője. Volt feleség féltékeny rá, mert még mindig szereti a férjét. Érthető, hogy köszönésre sem méltatja az új nőt? Sőt, helyesnek tartja a gyerektől, hogy ő sem köszön, pedig a gyerek titokban kedveli a mostohát, csak tart attól, hogy elveszíti az anyja szeretét, ha másképp viselkedik az elvártnál. Ez így rendben van? mi a véleményetek? Egy köszönéstől szerintem még senki sem lesz barátnő, vagy ez már túl sok?

2012. okt. 22. 17:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%
Az én volt férjem néha egy-egy barátnőjével jött a gyerkőcért. Nekem is alig köszönt, a barinőt nem mutatta be sem nekem, sem a gyereknek. Én köszöntem a lánynak, bemutatkoztam, és jó szórakozást kívántam nekik. (kirándulni indultak) É mindig köszönök neki,(k) ő alig motyog valamit nekem...A lányunk szerint, -aki 12 éves- apa bunkó. (pedig én sosem mondok neki ilyet, de mégcsak nem is érzékeltetem vele, hogy szerintem is bunkó dolog így viselkedni.
2012. okt. 22. 21:21
 12/20 anonim ***** válasza:
70%
Attól,hogy nem köszön és még a gyereket is arra neveli,nem fogja visszahódítani a férjét,sőt talán bebizonyítja neki milyen jól döntött.Miért ne lehetne jóban a gyerek az új nővel,hiszen ha az apjánál van láthatáson,biztosan jobban érzi magát,mintha ellenségnek tekinti.A gyerekre nem szabad saját önzőségünket ráerőltetni,majd úgyis rájön ha valami nem jó.Attól még az anyja az aki pótolhatatlan neki.
2012. okt. 22. 21:21
 13/20 anonim ***** válasza:
24%
Ha miattad is ment szét a kapcsolat, akkor megértem, hogy nem köszön(a gyerek meg az ő élete is tönkre lett téve). Ha te utána kerültél a képbe, akkor semmi oka nincs rá.
2012. okt. 23. 09:15
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Én is úgy gondolom, ez nem korrekt, de nem tudok mit tenni. Két éve vagyunk együtt a párommal, több mint két éve nem élnek együtt, és még mindig itt tartunk. Mindez a házunk kertjében, az ajtó előtt állva. Arra neveli a gyerekeket, hogy semmibe vegyék apa új nőjét, és demonstrative név szerint elköszön mindenkitől. :) Aztán megy a csodálkozás, hogy a gyerek parázik attól, hogy nálunk legyen, nehogy véletlenül jól érezze magát és jó kapcsolatot alakítson ki velem (is). Nem értem. A célt és az értelmet nem látom sehol, főleg a gyerek szemszögéből, de az övéből sem. Egyszerűen magát minősíti.
2012. okt. 23. 09:16
 15/20 A kérdező kommentje:

Nem miattam ment szét a kapcsolat, ketten barmolták el. Én viszonylag hamar képbe kerültem, talán a nő még remélte, hogy újra összejönnek.

Amúgy nem ment tönkre a nő, anyagilag jobban él, mint én valaha, de ez nem is volt kérdés. A kérdés az, hogy köszönjön-e a gyerek? Szerintem akármit is érez, nem szabadna a gyereket belevonnia. Különálló személyiség, nincs joga az apját elmarni tőle.

2012. okt. 23. 12:48
 16/20 anonim ***** válasza:
23%

Én azt mondom, én se köszönnék neked, ha még szeretem a volt férjem. Dobjatok meg kővel, de én olyan indulatos tudok lenni, mikor átvágnak, hogy az a legkevesebb, hogy egy szóra sem méltatom azt a nőt, akivel az exem együtt él.

Két év alatt nem kedvelt meg, szóval lehet ő is olyan jellem, mint én. Nem tartom ezt betegesnek, mint ahogy ezt itt sokan állítják. Bár ennyi idő után lehet elszállna a haragom. De az is lehet, hogy dafke nem köszön neked.

A gyerek meg lehet saját magától nem köszön, honnan tudod, hogy kedvel téged?

2012. okt. 24. 19:09
 17/20 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, nem én barmoltam el a házasságukat, és abszolút nem érdekel, hogy mit gondol rólam a nő, pontosan ugyanúgy, ahogy őt sem érdekli, én mit gondolok róla. Engem az érdekelne, hogy a gyereket van-e joga ilyen szinten belevonni az utálkozásba.

A gyerek szeret engem, ezt tudom, mert az első évben minden rendben volt vele, szeretett nálunk lenni, sokat játszottunk, idén júniusban együtt voltunk nyaralni. Nyaralás jó volt, hazaértünk, jött érte az anyja és lesütött szemmel ment hozzá, nem nézett a szemembe és nem köszönt senkinek. Anyuka erre semmit sem szólt. Mivel ő sem köszön, stb... Amikor az anyja nincs ott, a gyerek felszabadult és odabújik az ölembe, legalábbis így volt ez pár hónappal ezelőttig. Aztán szép lassan kezdett a kicsi változni (7 éves), pár hónap után most már pánikba esik, ha arról van szó, hogy apához kell jönni. (Hozzáteszem, semmit nem teszünk ellene, sőt, játszunk vele, normális kajákat adunk neki, stb. Ő otthon akar mostanában mindig lenni a mamájánál.) Agymosott lett szegény.

2012. okt. 25. 09:15
 18/20 A kérdező kommentje:
kieg az utolsónak: az, hogy két év alatt nem kedvelt meg, az az ő döntése, ő egyszerűen levegőként kezel, mintha nem léteznék. Nem lehet vele kapcsolatot semmilyen szinten felvenni, mert még a köszönésig se jutottunk el, mikor egy helyen tartózkodunk. Pedig igyekszem tényleg visszahúzódó és normális lenni mind a gyerekeivel, mind vele. De már tele van a hócipőm ezzel az óvodás viselkedéssel, hogy őszinte legyek.
2012. okt. 25. 12:47
 19/20 anonim ***** válasza:
75%
láthatóan nem is akar téged megkedvelni, persze te erőltetted, hátha sikerül, mert lehet heti szinten találkoztok és így kellemetlen. Szerintem most már hagyd a fenébe, kár a gőzért, ennyi energiát belefeccolni egy volt feleségbe... Hogy a gyerekkel mi lesz, azt nem tudom, ha kicsit nagyobb lesz, biztos meg fogja érteni az egész helyzetet, és a maga belátása szerint, attól függetlenül, hogy mit ültetett be az anyja a fejébe.
2012. okt. 25. 14:10
 20/20 A kérdező kommentje:
Nem erőltettem semmit a volt feleséggel, ő személyesen nem is izgat, az apjának akartam segíteni azzal, hogy a lehető legzökkenőmentesebbé próbálom tenni a kapcsolattartást. De hiába. A gyerek kapcsolata az apjával sínyli meg ezt a nemköszönök,mertutálomőt sztorit (plusz még ki tudja mi zajlik a háttérben). Egyet tudok: a gyereknek hiányzik az apja (akárhogy is viselkedik vele szemben), az apjának hiányzik a gyereke. Anno nem a gyerekétől vált el, hanem csak a feleségétől. Ez az, amit nem tud a nő feldolgozni.
2012. okt. 25. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!