Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tegyek a házasságommal?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek a házasságommal? Szeretem őt de már nem szerelemből?

Figyelt kérdés
Nem tudom mit tegyek, tudom, hogy ezt nekünk kell megoldani, de nem tudom hogyan. Annyiszor beszéltünk már erről vele, azt mondja szeret, de szerintem ez csak megszokás. 10 éve vagyunk együtt , fiatalok vagyunk még, most vagyunk 30 évesek. Van 2 pici gyerekünk, kívülről, akik látnak minden oké, nem szoktunk nyilvánosan veszekedni, meg egyáltalán nem szoktunk vitázni, csak apró összezörrenések vannak. De én úgy érzem, hogy már nekem olyan egyhangú minden... nem csókolózunk hosszú évek óta, nem szexelünk, csak amikor ránk tör a "kell" érzés, ez lehet hogy havonta van. Nekem ez mind hiányzik, vágyom a szerelemre, a bizsergésre. És ezt már mondtam neki is. Szerintem ő sem erre vágyik, ahogyan mi vagyunk egymással. Szépen élünk, nem is ezzel van a gond, imádjuk a gyerekeink, de nekem olyan mintha ez kevés lenne. Nem kívánom már, nem ölelkezünk, elvagyunk egymás mellett! Megrémiszt a gondolat, hogyha nem változik semmi, akkor így éljük le az életünket. Én nem akarom így! Már felvetettem a neki, hogy költözzünk külön, akkor meglátjuk, hogy a megszokás hiányzott vagy valóban egymás... De nem egyezett bele, azt mondja ő nem érzi, hogy gond lenne, ő szeret... De hol van a tűz? Tudom, hogy lenyugszik az ember idővel... de ennyire? egészséges férfi, miért nem kívánja a feleségét??? Abban biztos vagyok, hogy nem csal meg! Nem ezért... Ideje sem lenne, mindig itthon van munka után. Valaki aki tud, adjon tanácsot, vagy csak írja le a véleményét. Köszönöm.

2012. okt. 19. 09:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

ma 10:19 vagyok!

Hiába pontozztatok le,de olvasatok csak utánna!!Egy idő után ellaposodik az a kapcsolat és már semmi ujdonságot nem találsz a másikban.Lehet itt szépíteni de ezt sok helyen leírták hogy nem feltétlenűl jó egy partner mellett lehorgonyozni ilyen fiatalon.Nem én találtam ki!!Én sem tudnám leélni az életem egy emberrel 20 éves koromtól fogva!Ahhoz hogy ott megmaradjon a lángnagyon sokat kell teni a kapcsolatért hogy ne lapsodjon el,mert ha az ember nem foglalkozik vele akkor 35 évesen nyugdíjasnak fogod magad érezni.Amúgy egy párterápia éa a kapcsolatot kicsit izgalmasabbá téetele feldobhatja a dolgot...

2012. okt. 19. 10:32
 12/21 A kérdező kommentje:
*jav. Sőt, már majdnem tökéletes!
2012. okt. 19. 10:33
 13/21 A kérdező kommentje:

Enud!

nagyon szépen köszönöm, nagyon hasznos volt! És van min elgondolkodni!!! Minden jót kívánok neked!

2012. okt. 19. 10:39
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Változtassatok a kapcsolatotokon, még van ra lehetőség.

Nem gondolnám, hogy bármit is számít, hogy hány nő vagy férfi volt az ember életében, a lényeg, hogy működjön.

Nálatok most valamiért nem működik a dolog, meg kell talalni az okát.

A sexet pedig nem szabad csak hiányérzet kielégítésére használni, ki kell élvezni minden percét!

Menjetek el moziba, vacsizni. ( most megy egy jo film, pont nektek valo! A cime: amit a sexrol meg mindig tudni akarsz)

Maszirozzatok meg, kenyeztessetek egymást, (kölcsönösen) és vissza fog jönni minden.

Nem lesz olyan tűz, mint a legelejen, de boldogok lesztek!

Számomra is fura, hogy egy férfinek elég havonta egy sex, de nem vagyunk egyformák.

Sokat dolgozik, sportol valamit? Még, ha "nincs" is ideje, akkor is kellene valamit csinalnia hetente 1-2 alkalommal, mint neked is.

Ez is energizal, csak elkezdeni nehéz!

Okosan hozzatok vissza az erintest, az erzelmeket az eletetekbe,.mert ez nem lehetetlen, pláne, hogy van két picurka is ;)!!!

Sok sikert kivanok!!!!

2012. okt. 19. 10:45
 15/21 anonim ***** válasza:
18%
ügyesek vagytok. jó korán megházasodtatok, jöttek a gyerekek, mivel még nem éltél és más fiúd nem is volt most akarod bepótolni azt, amit fiatalon kellett volna. nem akarlak elkeseríteni, de ebből válás lesz. előbb kellett volna gondolkodni.
2012. okt. 19. 10:46
 16/21 anonim ***** válasza:
93%

Érezd, hogy szerencsés vagy!!! Sok embernek nem jön össze korán egy ilyen főnyeremény kapcsolat. Nekem a 3. élettársam lett a férjem, mert az 1.lusta volt, a 2. kicsapongó...

34 évesen mentem férjhez. Bárcsak korábban jó társra találtam volna.

Nálatok nincs gond, csak a tapasztalatlanságodból adódóan álmokat kergetsz.

Minden kapcsolatért és minden házasságért meg kell dolgozni mindkét félnek, hogy működjön. Ez olyan, mint a járás: járni is megtanultál, de ha nem ápolod a tested, nem adsz ételt magadnak, nincs erőd járni, pedig tudod, hogyan kell.

Nos, egy házasság "étele" a lopott, kettesben eltöltött élmények, ezekben újra csak férfi és nő vagytok és nem csak szülők. Mindig vonzónak, ápoltnak kell maradni, tudni kell nevetni és teret hagyni... Így a gyermekek felnevelése már biztos családban történhet.

Mi is kitaláltuk, hogy minden hónapban 1x leadjuk a gyereket és csak kettesben vagyunk. Olvasunk, mozizunk, sétálunk, szaunázunk, beszélgetünk, főzünk, zenét hallgatunk... Fennséges, hogy közben nem kell másról gondoskodni és ugyanazok a huszonéves embereknek érezzük magunkat, akik lélekben vagyunk :)

Találjatok újra egymásra, lepd meg a férjed, kacérkodj, légy bohém és mindig megújuló, és meglátod, belé is visszatér az a férfi, akibe beleszerettél és akivel közös gyermeket vállaltál.

Még egy példát elmesélek: nagyszüleim 78 és 76 évesek voltak, mikor elmentek. 1 éven belül távoztak, mamám nem bírta papa nélkül. Imádtam velük lenni, mert mindig mosolyogva néztek egymásra, mindig megérintették egymást. Ha papa felbosszantotta mamát, papa odament és hátulról átkarolta a mamát és nyomott neki egy puszit. A viták is max pár percig tartottak (bár mindketten keményen tudtak duzzogni, egyik mindig megadta magát), utána is tudtak egymásra mosolyogni... Annyira szép kapcsolat volt az övék.

Már jócskán 70 felett voltak, mikor véletlenül megláttam, hogy a konyhában főz mamám és a papám hátulról picit megfogdosta :) Meglepett, mert egészen addig eszembe se jutott, hogy ők valaha is szexeltek, egyáltalán ki gondolna ilyesmire... De annyira foglalkoztatott, hogy elmondtam a mamámnak, mit láttam és egyben megkérdeztem, hogy ők ugye már nem izé... szóval hogy ők már ugye nem - mamám kiegészítette a mondatot: "mókuskodunk"?

Még most is emlékszem mamám arcára, pedig kb 15 éve lehett, hogy mennyire belepirult :) Ugyan szóban nem válaszolt igennel vagy nemmel, de tudtam így is a választ.

2012. okt. 19. 11:16
 17/21 anonim ***** válasza:
95%

16-os vagyok: még egy gondoloat eszembe jutott a bizsergésről.

Bizonyára sokat hallatunk az ún. boldogsághormonról, amely endorfin néven ismert. Az endorfinok az agyban termelődő apró fehérjemolekulák, feladatuk a kémiai információ szállítása. Csökkentik a testi és lelki fájdalomérzetet, és boldogságérzést okoznak. Hatásuk akár 12 órán keresztül is tarthat, DE mivel az endorfin termelés nagyban csökkenti az életbenmaradás esélyeit (elvonja a figyelmet, ezért vagyunk kábultan boldogok szerelmesen), ezért szervezetünk nem képes hosszútávon előállítani, maximum 1,5 évig és utána hosszú pihenőt tart. Halkan megjegyzem, a szerelemfüggők (ez egy betegség) maximum 1,5 éves kapcsolatokra képesek, mert mindig kergetik a szerelem érzést.

De visszatérve a bizsergésre...

Egy idegen embernél elérni a bizsergést ugyan olyan munka és erőfeszítés, mint a férjünknél elérni. Annyi a különbség, hogy a férjünknél elérni szívmelengető, önbecsülést erősítő, házasságot összetartó, felemelő érzés... Ezért érdemes tenni.

2012. okt. 19. 11:32
 18/21 anonim ***** válasza:
92%

Tedd azt!Becsüld meg a jó férjedet, és szeressed őt!Ha elbaltázod, egy egész életen át bánni fogod, és akkor jössz csak rá hogy mennyire szeretted is őt...Miért kell azt ami jó elrontani? Nézz körül h mennyi korodbeli szingli van, akik mit meg nem adnának egy szerető normális pasiért! Neked mindez adott, szültél is neki 2 szép egészséges gyermeket, miért tennéd tönkre mindannyiótok életét?

Tegyük fel, találnál egy pasit magadnak. Vajon elfogadná e a gyerekeidet, és tudná e őket úgy szeretni ahogyan azt megérdemlik, vagy ahogyan az édesapjuk szereti őket?? Nem hiszem!!

Inkább újítsátok meg a szerelmet, és ahogy a korábbi kommentelők írták, egy kis közös program, esti romantikus séta, pizzéria, fagyizás, vagy bármi, amit ketten együtt csináltok, ráébreszthet téged arra hogy mekkora baromságot követnél el ha mindezt eldobnád magadtól! Én kívánom nektek hogy találjatok újra egymásra, és oldódjon meg ez a probléma, ha lehet ezt egyáltalán annak nevezni, hiszen minden ok. közöttetek!!!

38/F

2012. okt. 19. 12:22
 19/21 anonim ***** válasza:
28%

x és után már nincsen tűz. Ekkora ökörséget!! És még le is írja! Jézusom!

50 év házasság után is meglehet a tűz, ha nem hagyják kialudni. Házasság, nem befőtt ami elvan a polcon! Törődni kell vele. Tetszik tudni a tűz is kialszik ha nem raknak rá, ha lelocsolják, ha otthagyják a fenébe!

"Megrémiszt a gondolat, hogyha nem változik semmi, akkor így éljük le az életünket. Én nem akarom így!"

Akkor változtass! Ha nem ölitek egymást és nincs semmi komoly problémátok, ha nem üt ver és aláz és hasonlók, akkor rendbe lehet hozni, csak törődni kell magatokkal, egymással és a kapcsolatotokkal! És természetesen ez nem fog magától megváltozni, csak akkor ha ti is tesztek érte!

Még szép, hogy hiányzik a tűz! Hiányozzon csak! Mert nem jó az, ha nincs! Hagytátok kialudni! Élesszétek fel! Hogy hogyan azt nektek kell tudni, ti tudjátok mit szerettek. Menjetek randizni, csináljatok közös és külön programokat, hogy legyetek együtt és legyetek külön is! Legyen közös és külön hobbitok, legyenek gyerek nélküli napok, vagy hétvégék, lepjétek meg egymást, stb.

Ezt meg olvasd el: [link]

2012. okt. 19. 13:39
 20/21 létezem válasza:
Kedves Kérdező! A problémád nem egyedi. A férfiak megnyugszanak a házasságban és ahol az asszony biztonságos, meleg otthont teremt, bizony el is kényelmesednek. Ez nem a szeretet hiánya, de a kényelem a biztonság a szenvedélynek nem tesz jót. Úgy tűnik ezt nekünk nőknek kell felpezsdíteni. Én 27 éve vagyok férjnél és nekem is az első és egyetlen Férfi az életemben a férjem. Ne hidd el, hogy így nem lehet leélni az életet boldogan. A válás nem lenne megoldás, hisz szereted őt, ő is téged és biztonságot nyújt nektek. Ne dobd el, de ne is törődj bele :-) Hidd el van megoldás.Mondok pár tippet, ami biztosan bejön. 1. hívd "titkos randira". Írj neki smst. Találkozzunk a .....helyen, este 7kor. Kívánlak. 2. Tegyél a zsebeibe, táskájába, egy-egy erotikus üzenetet. Ne szégyenlősködj,bátran a férjednek írod. Olyat amibe te is beleborzongsz. 3. Hívd el első randira. Mintha most látnátok először egymást.Légy erotikus, flörtölj vele, de tartsd magad az "első randin nincs szex" szabályhoz. Számolj be róla, hogy működik a dolog és még fejleszthetjük tovább a történetet. Ne feledd a jó szex a hosszú házasság egyik alappillére. Neki is tetszeni fog.Dolgozz értetek megéri, a gyerekeitek hálásak lesznek, ha boldog biztonságos családban nőhetnek fel. Ehhez boldognak kell lennie mindenkinek a családban. Sok boldogságot.
2012. okt. 19. 21:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!