Mi lesz a házasságommal?
Szerintem természetes, amiket írsz, előbb-utóbb minden hosszú kapcsolatban bekövetkezik egy ilyen eltávolodós hullámvölgy. Aki még rózsaszín álomvilágban él és 1-2 éve vannak együtt, szerelmes, nincsenek gyerekeik, talán meg sem érti.
Mi 11 éve vagyunk együtt, 20 éves korunk óta. Már nem az a lángoló szerelem, nehéz a mindennapi taposómalom nyűgjeit nem egymáson levezetni, amiben persze nagy szerepet játszik a korábban is emlegetett pénztelenség.
Viszont hidd el, ha a párod alapvetően normális pasi, meg kell becsülni. Bárki mással is eljutnál erre a pontra egy idő után, törvényszerű. Egy életen át nem lehet lángolni és kis pillangókat érezni a gyomorban. Szerintem fontosabb, hogy együtt hogy kezeli a pár a kicsit kiüresedett helyzetet, mint hogy valami nem tetszik és lehúzzuk a rolót.
A párkapcsolat ugyanolyan, mint egy növény: megkapod, gyönyörűen virágzik, minden nap örömmel nézegeted, de ha nem gondozod, ápolod folyamatosan, el fog pusztulni, akármilyen szépen is indult. Az ápolgatás persze időigényes dolog, de hosszú távon megéri. A kommunikáció és az érzelmi odafigyelés nem kerül pénzbe! 1-1 estére meg lehet olcsó, gyerekmentes programot szervezni, ha ez nektek tényleg fontos!
Kívánom, hogy meg tudjátok oldani!
hajnali 4 kor kel minden nap, nem tudunk sokáig fennmaradni, nincs egy óránk egymásra naponta.
Szerinted mivel használom ki? Gyerekekkel és házimunkával nem kell foglalkozni, "csak" azzal, hogy dolgozzon.
Ne így állj hozzá! Nem azt nézed, hogy lehetne, hanem a "hogy nem lehet"-et keresed. Megértem a reménytelenséged, de más nem fog helyetted megoldást keresni. Ha heti 1x 1 órát tudtok kettesben együtt tölteni, már az is több, mint a semmi. De szerintem nem is az idő az elsődleges gond, hanem a negatív hozzáállás. Mindketten hiányérzettel küszködtök belül, mélyen magatokban; vszínű ő is azt éli át titokban, amit te. Nem beszéltek róla, nem kértek odafigyelést a másiktól. Valamiért együtt vagytok, egymásba szerettetek. Alapból ugyanazok az emberek vagytok, akik egyszer szerették egymást, még ha meg is változtak a körülmények.
Először a fejedben tegyél rendet, döntsd el, hogyan tovább, és AKTÍVAN képviseld is azt, tegyél az érdekében.
Benne ragadhatsz a jelenlegi állapotban, de akkor ne panaszkodj a langyos pocsolya-életre, mert meg sem próbáltál változtatni. Próbálkozni nem egyszer, nem kétszer kell, ha fontos valami.
Bocs, ha kemény voltam, de néha az kell az embernek, hogy felrázzák, ami sokszor nem arról szól, amit hallani szeretne :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!