Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha törvényesen elválunk a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha törvényesen elválunk a férjemmel, akkor kell azt külön kérnem, hogy az iskolai papírokat, okmányokat stb neki ne kelljen aláírnia? Ez automatikusan így lesz vagy erre való a kizárólagos felügyelet?

Figyelt kérdés
Naponta változtatja, h nem kíváncsi ránk többé -gyerekre sem, vagy épp nincs álláspontja ebben, még nem tudja stb. Szóval megbízhatatlan, h egyáltalán x év múlva megtalálom, ha kell az aláírása. Természetesen láthatja, elviheti a fiunkat, nem ezért kérdezem, csak a hivatalos ügyekben ne kelljen rá várni...
2012. okt. 18. 08:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Kedves 9-es, amennyiben közös a felügyelet, ez így van, nem tájékoztatom félre!

Egyrészt nekünk is így volt, anyukánknak is oda kellett jönni az okmányirodába, mikor útlevelet csináltattunk még kiskorúként, másrészt meg jogászként is mondom, hogy így van.

Más kérdés az, ha kizárólagos felügyeleti jogot kap a nevelő szülő, de azt kérni kell a bíróságon, hogy így legyen. Természetesen lehet ezt is, hiszen bármiben meg lehet egyezni!

2012. okt. 18. 10:49
 12/24 anonim ***** válasza:
11: Jó, csak éppen ezt nem írtad így le amit a 11. válaszban, mert enélkül félreérhető volt.
2012. okt. 18. 11:07
 13/24 anonim ***** válasza:
5-ke! ha te jogász vagy, akkor légyszi írd meg, hogy az előtted szólók milyen buta-félrevezető dolgokat írtak? Egy nem jogász!
2012. okt. 18. 11:14
 14/24 anonim ***** válasza:
Én meg ügyvédtől tudom azt, hogy nem a közös felügyelet az alap, hanem a kizárólagos felügyelet, amit az a szülő kap meg, amelyiknél elhelyezik a gyereket. A közös felügyeletet kell külön kérni, bár abból gond nem lehet, ha Te is kiemeled ezt a bíróságon, hogy azt szeretnél. Úgy tudom, hogy ezt indoklás nélkül megadják, nálunk legalább is, így volt. A kizárólagos felügyeleti joggal jogosult vagy egyedül intézni az ügyeket, csak néhány kivétel van (pl. állandó lakcím megváltoztatása).
2012. okt. 18. 14:05
 15/24 anonim ***** válasza:

1. válási folyamat elkezdődik, ha a szülők meg tudtak egyezni a gyermekekkel kapcsolatban, akkor van a közös felügyelet. Amint jogerőre emelkedett jogerős a közös felügyelet.

2. válási folyamat: mindkét szülő magának akarja a gyerekeket, tehát elkezdődik egy évekig is elhúzodó gyermekelhelyezési per.

Ha nagy a gáz, akkor a bíróság ideiglenes határozatban kimondja, hogy a gyerek kivel éljen, mert pl a szülőnek el kellett menekülnie a gyermekkel a másik szülő bántalmazása, alkoholizmusa stb. miatt..de ez még csak ideiglenes elhelyezés - majd egyszer lesz belőle jogerős is.

Ebben az esetben lesz a kizárólagos felügyelet valamilyik szülő javára - amely ellen lehet fellebbezni, aztán majd jogerőre emelkedés után, ugyebár jogerős határozat lesz.

Melyet 2 év után lehet csak megtámadni!!!

Hát szerintem ez igy működik!!!

Vagy mégsem??

2012. okt. 18. 14:24
 16/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, főleg, aki tapasztalatból írt. Próbálom kiszűrni a lényeget. Közös megegyezéssel adtuk be, gyermekelhelyezésben is megegyeztünk. Ha nem jutok dűlőre, akkor rákérdezek erre a bíróságon is. Csak nem harapják le a fejemet.
2012. okt. 18. 16:14
 17/24 anonim ***** válasza:

14:"Én meg ügyvédtől tudom azt, hogy nem a közös felügyelet az alap, hanem a kizárólagos felügyelet, amit az a szülő kap meg, amelyiknél elhelyezik a gyereket...A kizárólagos felügyeleti joggal jogosult vagy egyedül intézni az ügyeket, csak néhány kivétel van (pl. állandó lakcím megváltoztatása)."

Na pontosan ugyanezt mondta nekem is a váláskor (idén) a bírónő.

2012. okt. 18. 21:05
 18/24 anonim ***** válasza:

"Ha nem jutok dűlőre, akkor rákérdezek erre a bíróságon is. Csak nem harapják le a fejemet."

Kérdezz rá nyugodtan, a bíró elmagyarázza. Én is ott mondtam, hogy az ügyintézés miatt ragaszkodok a kizárólagos felügyelethez, akkor mondta, hogy ha megkapom a gyerekeket, akkor ezzel nincs is gond. Amúgy meg azt láttam, hogy örült, hogy nincs sárdobálás hanem mindenben megegyeztünk, mondta, hogy így is kell, normálisan megegyezni, meg egyszer tett utalást, hogy vannak akik 5 perc miatt is rohannak a rendőrségre meg a bíróságra.

2012. okt. 18. 21:13
 19/24 anonim ***** válasza:
Egy dolgot tudnék neked tapasztalatból mondani. A fiam nyolcadik osztályos, és a továbbtanuláshoz kérik mindkét szülő aláírását!!!
2012. okt. 21. 21:04
 20/24 A kérdező kommentje:

Utolsónak!

Hasonló problémákra gondoltam! Köszi

2012. okt. 21. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!