Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A szülőé vagy a gyermeké?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szülőé vagy a gyermeké?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A szüleim elváltak 7 éve, anyukánkkal élünk a bátyámmal. Apu fizet gyermektartást a nevelőapánk számlájára megy(mivel egy háztartásban élünk). Apu ma mondta, hogy csináljak én is bankkártyát mint a tesóm és akkor nekünk utalja a gyerektartást. Anyunak mondtam, és lekiabált, hogy az a pénz a szülőé nem csak a miénk hiszen abból is a családnak vesz ételt meg ilyenek. Na most itt fejenként 7 ezer forintról beszélünk. Amit anyu ránk költ havonta az kb 3-3 ezer forint, bérlet, osztálypénz. Ha kérek tőle pénzt veszekedni kell, a veszekedés végén meg odadobja a pénzt és kész, ezért már kérni sem merek tőle.

Jogilag nem tudom hogy van ez, tesóm már elmúlt 18 ő gondolom megkaphatja a pénzt saját kézbe, én meg nem, én így gondolom. Nem tudja valaki hogy ez hogyan működik??

2012. okt. 14. 20:45
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
Nekem csak annyi a kérdésem, hogy miért veszi mindenki evidensnek, hogy a kérdező csak budapesti lehet? A bérlet miatt kérdezem. Vagy csak ezt lehetett megragadni ahhoz, hogy bele tudjatok kötni? Egyébként meg nem lehet, hogy azért nem kapsz pénzt, mert azonnal elszórod?
2012. okt. 15. 09:15
 42/47 anonim ***** válasza:
74%
Mindenki a szuper anyut védi, hogy neveli a gyerekeit, és szemét pénzéhes kérdező meg milyen gonosz. Én megértem a kérdezőt, az én szüleim is elváltak. Apám mikor - hogy fizetett 5000 Ft gyerektartást. Anyámmal egyedül éltünk sokáig, ő nyakra - főre vette fel a hiteleket, sokszor volt üres a hűtő, alig volt ruhám, ami volt, az is hagyott kívánni valót maga után. A suliban állandóan piszkáltak amiatt, hogy nézek ki, de anyám, ő nem, ő érdekes módon mindig frissen festett hajjal, márkás sminkcuccokkal és krémekkel ("Hisz abból kell a jó, azt a bőrömre kenem!" felkiáltással.) és egy tonnányi ruhával rendelkezett. Mikor néha-néha felhoztam, hogy van ez, akkor jött azzal, hogy az az 5 ezer kell neki, mert be kell fizetni a hiteleket, amit miattam vett fel. Szóval, lehet itt mellett verni, hogy mekkora harcos a kérdező anyja is, de aki így bánik a gyerekével, hogy alig ruháztatja és mindenért üvöltözik vele (ha pénzt mer kérni a gyerek kilométerekről hozzá vágja hosszas vita után), én ezt nem mondanám normálisnak, de még csak jó anyának sem.
2012. okt. 15. 10:15
 43/47 anonim ***** válasza:
Nem ismerem a másik oldal véleményét, de ha valóban sokszor előfordul, hogy megmarad az étel, és kidobják, ezen kívül a másik gyereknek nem kell zsebpénzt adni, ráadásul két családfenntartó él a családban nem is rossz körülmények között, akkor igazán megyezhetnének legalább egy minimális összegben. Ha hetente adnának neki 500 ft-ot, már tudna venni magának hetente egyszer-kétszer valami édességet, vagy ha megtetszene neki egy olcsóbb könyv/parfüm/ruha, akkor tudná, hogy kigazdálkodhatja magának egy-két hónap alatt. Heti 500 ft, havi 2000 ft kiesés lenne a családnak, nem lenne veszekedés, és a kérdezőnek is meglenne a tudat, hogy zsebpénzt kap. Mellékesen jegyzem meg, hogy 17 évesen már van más megoldás is, én anno diákmunkákat vállaltam, regisztrálj néhány diákszövetkezetbe, ha havonta egyszer hívnak egy hétvégi pár órás munkára, már több, mint a semmi, anyukád is büszke lenne rád, és azt a pénzt arra költenéd amire akarod, senki nem szólna bele.
2012. okt. 15. 11:25
 44/47 anonim ***** válasza:
81%

Jól van, a zsebpénz igaz, de ne keverjük a gyerektartást a zsebpénzzel!

A gyerektartás a gyerekre megy, de a szülő kezeli a pénzt.

Ez nem a gyerek zsebpénze, hanem segítség a háztartási költségekben, valamint a gyerek taníttatásában, ruházásában, életben való elindításában.

A szülő kezeli!

Pont!

VISZONT, egy ilyen nagy lánynak tényleg kellene adni zsebpénzt, hetente pár ezer forintot, ami valószínűleg több lenne, mint az egész gyerektartás havonta, de ez már más kérdés, hogy ez a gyerektartás őrült kevés.

Ez nagyon nem jó, hogy mostanában van ez a dolog, hogy "A gyerektartást én kapom, tehát az én zsebpénzem."

Nem a gyerek zsebpénze, hanem az anyjának egy segítség nevelni a gyereket.

Zsebpénz viszont kell, hogy megtanulja beosztani később a jövedelmét.

Az, meg, hogy hozzávágja az anyuka a pénzt, hát...No Comment!

Ez már az anyuka gyengesége, hogy nem tudja normálisan kezelni azt, hogy a lánya 17 éves és nem 5, akinek tényleg vannak kiadásai, suliban, szabadidőben, bárhol...

2012. okt. 15. 11:39
 45/47 A kérdező kommentje:
A zsebpénz témához szólnék hozzá, hogy eddig 3as tanuló voltam, de belehúztam és most csak ötöseim vannak. Nyár végén megegyeztünk anyuval, hogy jó jegyért kapok pár száz forintot, ha rosszat kapok(3asnál rosszabbat) akkor én fizetek. Elkezdődött a suli, megkaptam az első ötösömet és akkor kijelentette hogy ez így nem működik. És jelzem nem a pénz miatt tanultam, mert azóta is jól tanulok. Ha kell segítek itthon bármit, féltesómért szinte mindig én megyek az oviba miután a suliból hazajöttem, a másik testvéremmel sem szoktam veszekedni. Szóval semmi olyat nem teszek, amiért azzal kéne "büntetni" hogy "zsebpénzmegvonás" van. Értem, hogy a gyermektartás nem az én zsebembe megy, ez csak egy feltevés volt, és azért kérdeztem meg itt, mert nem tudtam hogy hogyan működik ez. Nyári munkát egész nyáron kerestem, lett is volna de végül bezárt a bolt ahova felvettek volna pakolósnak, csődbe ment. Egy kis faluban lakom(nem, nem pesti vagyok sajnos, de remélhetőleg 2 év múlva már az leszek:) itt még a szakképzett felnőtteknek is csak a közmunka van, nemhogy nekem 16 évesen(mert nyáron annyi voltam) minden szakképzés nélkül. De köszönöm szépen a sok választ, szerintem okultam belőle egy kicsit, és majd lesz valahogy. :)
2012. okt. 15. 17:23
 46/47 anonim ***** válasza:
Sajnos ha se apukádtól, se anyukádtól nem tudsz zsebpénz kérni, és a közeli városban sem találsz diákmunkát, akkor várnod kell 2 évet.
2012. okt. 15. 18:16
 47/47 anonim ***** válasza:

A gyerektartást ne akard zsebpénzként, ez a lényeg.

A gyerektartás menjen csak anyukádéknak, úgy is kevesebb az a 7000 Ft, mint amit rádköltenek.

Viszont ha házimunkával és jó tanulással sem tudsz egy kis zsebpénzt "kicsirkani", valószínű, hogy anyukád nem híve a zsebpénzes dolgonak vagy nincs állandó anyagi biztonságban, ami alapján meg tudnátok egyezni.

Egyetlen megoldás erre, ha ezt elfogadod és esetleg vállalsz újság kihordást, visszaviszed az üvegeket...

Fel a fejjel, mindenki volt fiatal és csóró, de lesz még neked fizetésed és azt arra költöd, amire csak szeretnéd.

2012. okt. 17. 13:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!