Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A szülőé vagy a gyermeké?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szülőé vagy a gyermeké?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A szüleim elváltak 7 éve, anyukánkkal élünk a bátyámmal. Apu fizet gyermektartást a nevelőapánk számlájára megy(mivel egy háztartásban élünk). Apu ma mondta, hogy csináljak én is bankkártyát mint a tesóm és akkor nekünk utalja a gyerektartást. Anyunak mondtam, és lekiabált, hogy az a pénz a szülőé nem csak a miénk hiszen abból is a családnak vesz ételt meg ilyenek. Na most itt fejenként 7 ezer forintról beszélünk. Amit anyu ránk költ havonta az kb 3-3 ezer forint, bérlet, osztálypénz. Ha kérek tőle pénzt veszekedni kell, a veszekedés végén meg odadobja a pénzt és kész, ezért már kérni sem merek tőle.

Jogilag nem tudom hogy van ez, tesóm már elmúlt 18 ő gondolom megkaphatja a pénzt saját kézbe, én meg nem, én így gondolom. Nem tudja valaki hogy ez hogyan működik??

2012. okt. 14. 20:45
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:
Én elhiszem hogy nem sok pénz, de nem könnyebb lenne, ha nem kéne mindig pénzt kunyerálnunk hanem elintézném magamnak a bérletet, suliban a kiadásokat, egyéb dolgaimat. Soha nincs pénzem, semmit nem tudok magamnak venni csak ha kérek anyutól, aki rendszerint veszekszik velem és odadobja a pénzt. És nem bulizásra kérek pénzt, nem drogokra.
2012. okt. 14. 21:04
 12/47 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem is jobb lenne, ha a ti számlátokra utalná. Nálunk legalábbis így csinálták. Legalább megtanulnád beosztani a pénzt, meg használni a kártyát...
2012. okt. 14. 21:05
 13/47 A kérdező kommentje:

Na igen. A másik amiért mindig kapom a szidást, ha évente 2x kapok pár ezer forintot a rokonoktól szülinapomra meg névnapomra, és az is pár napig tart nekem, mert "égeti a zsebemet a pénz"... És tudom magamról, ha van akár 100 forintom is akkor késztetést érzek hogy egy csokit vagy akármit vegyek, csak hogy használjam valamire.

Sosem fogom megtanulni beosztani a pénzemet.

2012. okt. 14. 21:07
 14/47 anonim ***** válasza:
100%

Anyukáddal szívesen felvenném a kapcsolatot, ha valóban 3000 forintból fedezi egy gyerek költségeit. Lenne mit tanulnom tőle, úgy érzem. :-P

A gyerektartás a szülőé, a gyerekre kell fordítania. Bárhogy csűröd és csavarod. Az más kérdés, hogy a kapcsolatod az anyukáddal eléggé tré, de ennek semmi köze a gyerektartáshoz.

2012. okt. 14. 21:11
 15/47 anonim ***** válasza:
86%
Nem a gyerek kezebe kell keruljon a gyerektartas. Szep is lenne, elkoltened nyalokara. Latszik, hogy nem sokat tudsz az eletrol, mennyibe kerul egy haztartas. Majd meglatnad, hogy az altalad emlitett 3 ezer forint mire eleg. Jo lenne, ha megneznel par szamlat, vagy csak kerd el a blokkot anyukadtol, minden heten, es szamold ki, hogy ti abbol mennyit fogyasztotok tesoddal. De kovetelodzosek a mai fiatalok. Lehet, hogy mikor vitatkoznod kell zsebpenz miatt, mas is all a hatterben, mint ahogy azt te gondolod. Megerdemled, hogy kapj, egyaltalan van mibol adnia anyukadnak? Lehet, hogy minden alkalommal elered a celod es ad penzt es ezzel neked ugy tunik, hogy van penze, de lehet, hogy a tartalekbol ad, amit veszhelyzetre szant. Kicsit eloszor fel kene noni, aztan penzt a kezedbe adni. Most ezen felhaborodsz, de 25 eves fejjel mar ra fogsz jonni, hogy igazam van.
2012. okt. 14. 21:12
 16/47 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy a kaja felét kidobjátok, az még pénzbe kerül, ahogy a fűtés, a víz és a világítás is. Elhiszem, hogy maguknak is fűtenének, de ha bárkivel összeköltözöl (albérlet), ott is közösen fizetik a rezsit a bérlők. Tehát a pénz nem a te zsebpénzed, hanem a költségeid fedezésére szolgál. 18 év felett pedig akkor jár gyerektartás, ha nappali tagozaton tanultok. Tehát ha érettségi után nem vesznek fel sehova, egyetlen fillér sem jár. És a tesód is csak akkor kaphatja meg a pénzt, ha saját magát tartja fent - nem a szülői házban.

Magyarul: a tartásdíjat a szülő költi a gyerekre. A gyereket illeti, de nem készpénzben, hanem kajában, fűtésben, oktatásban, könyvben, ruhában stb.

Tudod, hogy havi 7000 Ft milyen kevés egy emberre? Ha magadnak kéne fedezni a kiadásaidat (a kaját is!!!), 1 hétig sem jönnél ki belőle.

Még így is egy csomót költ rád anyukád, megnyugodhatsz. Nem lop meg senki.

2012. okt. 14. 21:13
 17/47 A kérdező kommentje:
Trének nem mondanám a kapcsolatunkat mert beszélgetünk, csak van egy ******* férje, aki teli beszéli a fejét állandóan, és anyunak a szájából a nevelőapánk szavai hallhatóak minden ilyen ügyben. Na szóval akkor magyarul nem kaphatjuk meg kézben. Ennyit szerettem volna megtudni, köszönöm a válaszokat!!
2012. okt. 14. 21:13
 18/47 timike26 ***** válasza:
88%

mièrt nem kèrsz apudtol zsebpènzt?jo kapcsolatod van vele/gondolom ha nàla eszel/

ennyi belefèr a gyeretartàson kivul....

2012. okt. 14. 21:14
 19/47 anonim ***** válasza:
68%
Magad írod, hogy nem tudsz bánni a pénzzel, addig nem nyugszol, míg az utolsó fillérig el nem költöd. Ebben az írásodban keresd az okát, miért nem kapod kézhez...
2012. okt. 14. 21:16
 20/47 A kérdező kommentje:
Megértem azokat akik úgymond "lenéznek" meg hasonlók, mert kiírtam ezt a kérdést, mert nem vagytok a helyemben. Van pénzünk, anyum is dolgozik, nevelőapánknak alkalmi munkái vannak, de olyan hogy ha egy fél napot dolgozik 100 ezer forintot keres. Egyszer beszélgettünk arról, hogy mire is költik a gyerektartást, meg is mondták kerek perec hogy azt nem csak ránk költik, mivel van egy kisebb testvérünk is(nem a mi apukánktól van) és mivel ő nő neki több ruha kell. Hát több is van neki 5 évesen mint nekem 17 évesen, de ez is egy más téma.
2012. okt. 14. 21:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!