Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A szülőé vagy a gyermeké?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szülőé vagy a gyermeké?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A szüleim elváltak 7 éve, anyukánkkal élünk a bátyámmal. Apu fizet gyermektartást a nevelőapánk számlájára megy(mivel egy háztartásban élünk). Apu ma mondta, hogy csináljak én is bankkártyát mint a tesóm és akkor nekünk utalja a gyerektartást. Anyunak mondtam, és lekiabált, hogy az a pénz a szülőé nem csak a miénk hiszen abból is a családnak vesz ételt meg ilyenek. Na most itt fejenként 7 ezer forintról beszélünk. Amit anyu ránk költ havonta az kb 3-3 ezer forint, bérlet, osztálypénz. Ha kérek tőle pénzt veszekedni kell, a veszekedés végén meg odadobja a pénzt és kész, ezért már kérni sem merek tőle.

Jogilag nem tudom hogy van ez, tesóm már elmúlt 18 ő gondolom megkaphatja a pénzt saját kézbe, én meg nem, én így gondolom. Nem tudja valaki hogy ez hogyan működik??

2012. okt. 14. 20:45
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
100%
Azért gondolom 3 ezer forintnál többet költ rátok. Ruházkodtok, esztek, rezsi költségetek nektek is van, (villany, fűtés, víz..stb..) Elvileg a gyerektartáshoz anyukádnak még egyszer ugyanannyit kellenen hozzátenni, és 14 ezret rátok költeni, de hidd el, annak a többszöröse elmegy egy gyerekre egy hónapban!
2012. okt. 14. 20:50
 2/47 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy gyerek költsége több mint 3000 ft havonta, mert ruhát kell venni, etetni kell, mosni rád, meg ugyebár használsz villanyt, vizet. Fejenként 7000 elég kevés..
2012. okt. 14. 20:52
 3/47 Pendulum92 ***** válasza:
45%
A gyerektartás tudtommal a gyereknek jár. Vagy is elvileg anya kapja, de a gyerekre kell költenie, nem az egész famíliára.
2012. okt. 14. 20:54
 4/47 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is anyukám kapja a gyerektartást (20ezer havonta) de szerintem ez így is van jól. Végülis ő vesz mindennap kaját, meg egyéb nélkülözhetetlen dolgokat..

Amúgy a diákbérlet eleve több mint 3ezer.

19/L

2012. okt. 14. 20:54
 5/47 A kérdező kommentje:

Nem igazán vesz nekünk ruhát. Tesóm nyáron dolgozott és gyűjtötte a pénzt, ő abból vesz ruhákat meg ami személyes dolga, én meg amit ünnepekre kaptam/kapok ruhákat használom.

Oké hogy eszünk mi is, de ugyan úgy megfőzné azt az adagot ha én nem lennék, mert általában a felét mindig kidobjuk :S

De most nem ez a lényeg. Jogilag mi megkaphatjuk a kezünkbe a pénzt, vagy nem?

2012. okt. 14. 20:55
 6/47 anonim ***** válasza:
100%

A gyerektartás bár gyerek részére megy de a gyámé. Ugyanis a gyerektartásból fedezi az iskolát, a szállást, a villanyt, a ruházkodást, az etetést stb--

Azért nem 3-5 ezer forintot költ rátok anyátok.. Amúgy onnantól titeket illet a gyerektartás és a családi pótlék is, ha külön költöztök, és kell a mindennapi élet fedezésére. Mint lakbér, kaja, stb..

2012. okt. 14. 20:55
 7/47 A kérdező kommentje:
Bérletem 1750 Ft. Tesómnak meg ad pénzt buszra mert kolis, heti 1000 Ft.
2012. okt. 14. 20:56
 8/47 anonim ***** válasza:
67%

A gyerektartást a szülő kapja, nem a gyerek.

Kétlem azt a havi 3 ezer Forintot. Számítsd bele a kaját, ruházkodást, rezsit, lakbért is.

2012. okt. 14. 20:57
 9/47 A kérdező kommentje:
Mondta, hogy a kaja ugyan annyi lenne ha én nem ennék (sőt, itthon vacsorázni szoktam csak ami nálam egy alma egyéb okok miatt, általában suliban eszek meg apuméknál), fűteni nem miattam fűtünk, tehát ha nem lennék is ugyan annyi lenne a számla. Max a víz amit én is külön fogyasztok, akkor nem havi 3 ezer hanem 5. De nem ez a lényeg az egészben.
2012. okt. 14. 21:02
 10/47 anonim ***** válasza:
100%
A gyerektartást a gyerek miatt kapja a szülő és köteles a gyerekre költeni, ami ez esetben biztosan megvan hiszen gondolom nem az utcán laktok...hidd el, ez nem sok pénz.
2012. okt. 14. 21:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!