Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A szülőé vagy a gyermeké?
Sziasztok!
A szüleim elváltak 7 éve, anyukánkkal élünk a bátyámmal. Apu fizet gyermektartást a nevelőapánk számlájára megy(mivel egy háztartásban élünk). Apu ma mondta, hogy csináljak én is bankkártyát mint a tesóm és akkor nekünk utalja a gyerektartást. Anyunak mondtam, és lekiabált, hogy az a pénz a szülőé nem csak a miénk hiszen abból is a családnak vesz ételt meg ilyenek. Na most itt fejenként 7 ezer forintról beszélünk. Amit anyu ránk költ havonta az kb 3-3 ezer forint, bérlet, osztálypénz. Ha kérek tőle pénzt veszekedni kell, a veszekedés végén meg odadobja a pénzt és kész, ezért már kérni sem merek tőle.
Jogilag nem tudom hogy van ez, tesóm már elmúlt 18 ő gondolom megkaphatja a pénzt saját kézbe, én meg nem, én így gondolom. Nem tudja valaki hogy ez hogyan működik??
Kiskorú vagy te nem kaphatod meg.
Amúgy a gyt nem a gyerek zsebpénze hogy ruhára költse ebből kell fizetni az internetet tv-t telefont, kaját, gázt, villanyt....
Nem azért nem kapom készhez. Pont azért csináltatnék bankkártyát, hogy arról ne vegyem le, ott gyűjtögetném azt, amit nem költöttem a sulira meg stb..
Apu nem dolgozik, a mamánknál él, tőle nem fogok pénzt kérni, mert tudom hogy milyen helyzetben van... Az, meg hogy ott eszek nála alap dolog mivel a lánya vagyok, vagy nem?
A BKV havi bérlet ára 3850 Forint.
Akkor miről beszélsz? A suliban eszel? Ki fizeti a suliban az ebédpénzt? Soroljam? Gondolkozz egy kicsit.
A 7000 Forint havi gyerektartás az nagyon szegényes. Az sem elég az eltartásodra. Sok család él szegényes környezetben kevés pénzből. Gondolkozz el egy kicsit és írd le, hogy mi is az ami a pénzből rád megy. Csodálkozni fogsz.
Volán menetrend havi 1750 Ft nekem, mert nem többszáz kilóméterre járok suliba.
Na de zárjuk le a témát, aki nincs a helyemben nem is fogja megérteni. Én értem, hogy 7 ezer forint kevés, de nem havi 7 ezer forintunk van. Köszönöm a válaszokat.
"Pont azért csináltatnék bankkártyát, hogy arról ne vegyem le, ott gyűjtögetném azt, amit nem költöttem a sulira meg stb.."
Bocs, de akkor fotoszintetizálni fogsz? Mert ennyi pénzből nem lehet egy gyereket etetni.
"Az, meg hogy ott eszek nála alap dolog mivel a lánya vagyok, vagy nem?"
Az a kaja is pénzbe kerül amit megeszel, nem csak úgy terem az út szélén ingyen.
Kolis voltam előző évben, barátnőimmel szoktam átjárni a kajáldába, mert nekem későn megy a buszom, ők meg eléggé finnyásak, amíg kolis voltam is mindig én ettem meg a kajájukat, mert szinte mindegyiket csak piszkálták a tányérba, és ott szoktam enni, mert nekik meg muszáj fizetni az ebédet, és ők mondták, hogy inkább egyem meg, minthogy a kárba menjen a pénz.
Nem kell mindenbe belekötni, amit írok, mert ezek csak egy-egy mondatok az életből, az egészet nem tudom leírni, hogy megértsétek.
Hát kicsi szívem, most elvágtad magad! Ne akard bemesélni, hogy a maradék moslékot etted a menzán!
Eddig sajnáltalak, hogy szegényen éltek, de Te is azt mondod, hogy van pénz. Nézz magadba és szégyelld el magad azért, mert anyukádat ilyen ronda színben tünteted fel, hogy moslékot eszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!