Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A mostani Barátnőjét akarja küldeni a gyerekért?
Most júniusban válltam el a férjemtől.Van egy éves kisfiunk.Az exnek van már barátője.A bíróságon kikötötték,hogy az exnek kell jönni a gyerekért a lakásra,ha el akarja vinni.Most kitalálta hogy mivel senkisem tud értejönni,csak a barátnője,ezért a barátnőjét akarja a gyerekért küldeni az én otthonomba.Teljesen kiakadtam!Miköze van ennek a nőnek a gyerekemhez.Ne a barátnőjét küldje!!Nem??Én nem engedem be az otthonomba a barátnőjét!!Nem ismerem!Nem vagyok hajlando egy idegennek odaadni a kisfiamat!!
Mi a véleményetek erről?
Ja!Most hogy nem engedtem mégis eltudta intézni az ex,hogy a nagymamájáék jöjjenek érte!!Érdekes!!
Teljesen jogos. Idegennek ne add oda a gyerekedet.
Lehet, hogy most Alig egy hónapja váltatok el, majd ha lesz stabil kapcsolata, és úgy érzed, hogy a gyerekedet a volt férjed családjának adod oda és nem egy idegennek,akkor engedhetsz.
Különben meg ne idegesítsd magad és főként ne mutasd ezt a volt férjednek. Egyszerűen, határozottan kijelented és kész. Egyszer elmondod , és ennyi. hogy értse, nem játék és nem hiszti tárgya az ügy.
Az a véleményem, hogy nem mentes az indulattól a kérdésed kifejése, éspedig nem a gyermekét féltő anya szól belőled elsősorban, hanem a haragtól fűtött nő.
Pár kérdés:
-- "az exnek kell jönni a gyerekért a lakásra,ha el akarja vinni." -->> ez nem csak annyi jelent, hogy nem vagy köteles odavinni hozzá, viszont nemcsak ő, hanem meghatalmazottja is jöhet érte? (Mint ahogy a nagyszülők is mehettek érte? Nemde a meghatalmazottság a releváns ebben is, mintsem a rokoni kapcsolat?)
-- "Fordított" esetben mit tennél? Ha a gyerek apjának barátnője hozza vissza a gyerekedet láthatásról, akkor nem fogadod vissza?
-- Miért kellene, hogy betegye a lábát az otthonodba bárki is láthatás címen? (Ajtóban megkapja, és az ajtóban visszaadja és pont.)
-- Ha kiderül, hogy nem volt igazad, és a volt férjed felnyom a láthatás megakadályozása miatt, akkor tudnád azt mondani legalább a gyerekednek, hogy bocs? (A láthatás kétoldalú! Nemcsak az apának van joga látnia gyereket, hanem a gyereknek is az apját.)
PS. Nem piszkálni akarlak, hanem érdekel az eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!