Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van kiút? 2009 - ben váltam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van kiút? 2009 - ben váltam el, de azóta sem tudtunk külön költözni, mivel a házat nem tudtuk eladni, és az otp részleteket fizetni kell.

Figyelt kérdés
39 éves vagyok jelenleg, 2009. - ben elváltam, de akkor nem történt vagyonmegosztás, mivel a házeladás folyamatban volt. Sajnos azóta sem tudtuk eladni a házat, és jelzáloghitel is van rá még 7 évig. Legfőbb problémám az, hogy a volt férjem már évek óta gyakorlatilag semmivel, vagy minimum összeggel száll be a havi kiadásokba, természetesen azt elvárja, hogy minden nap legyen meleg étel az asztalon, hogy ki legyenek fizetve a számlák, stb. Nem ordibál, nem verekszik, de ez így is elég szörnyű, úgy érzem, hogy teljesen egyedül vagyok az anyagi terhekkel, és képtelen vagyok ennyi pénzt havonta előteremteni az egészségügyi fizetésemből. 3 gyerek van, 21,20 és 16 évesek, ketten laknak otthon. Próbáltam már számtalanszor beszélni a témáról, mindig az van, hogy "tudom, igazad van, de most nincs munkám, majd lesz, majd így, majd úgy." Amikor van munkája, akkor a pénz töredékét adja haza, amikor meg nincs, akkor semmit. Így én sem tudok semmit tenni, hogy végre saját életem legyen. Mi a megoldás? Az a baj, hogy eladni nem tudjuk a házat, kitenni nem lehet, mert felerészben tulajdonos, a számlákat muszáj fizetni, ebből sem tudok kibújni.
2012. okt. 7. 19:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
86%
Én most voltam 40 éves, és hasonló gondokkal küszködtem a válásom után. nekünk is közös ingatlanunk volt, amin volt hitel. Az én exférjem is bár nem volt agresszív vagy alkoholista, de a válóperi papír nem sokat változtatott a helyzeten. Elváltunk,de egy fedél alatt éltünk, és továbbra is főztem, mostam rá. A számlákat is nagy részben én fizettem. Hasonlóképpen azzal indokolta, hogy nem fizet vagy keveset fizet a törlesztésbe hogy nincs munka, kevés pénze van. Ha kértem adjuk el a házat, nemet mondott. Én 1 évig tűrtem, majd meguntam. Én úgy döntöttem hogy az életem többet ér mint a ház. Élni tudok albérletben is. Így egy nap fogtam magam, és a fiammal albérletbe költöztem. Mondtam a férjemnek, hogy ezentúl csak a fele törlesztőt fizetem, a másik felét ő fizeti. Ha nem fizet, én sem. Ha nem adjuk el, a bank elviszi, engem ez sem fog érdekelni. Végül is áron alul eladtuk. Kifizettük a törlesztő részletet, marad még egy kis pénz amit elfeleztünk. Azóta én szépen boldogulok. A volt férjem is, mivel rákényszerült..
2012. okt. 7. 20:50
 12/16 anonim ***** válasza:
55%

Hiteles házat szerintem elég nehéz eladni, én sem vennék ilyent.

Inkább valahogy az ex férjedet kéne kiköltöztetned még ha érzelmileg nehezedre is esik, van két felnőtt gyerek legalább közülük az egyik segíthetne anyagilag, sőt a 16 évest is el lehet már küldeni diákmunkára.

2012. okt. 7. 20:54
 13/16 A kérdező kommentje:
ezen már én is gondolkodtam, hogy megmondom neki, hogy nem fizetek, csak akkor, ha ő is fizeti a törlesztőnek legalább a felét, sőt ki is próbáltam, élőben, nem nagyon hatódott meg. Aztán volt olyan, hogy elköltöztem albérletbe hónapokra, hogy hátha akkor észhez tér, és megérti, hogy fizetni kell, de nem, akkor sem történt semmi. Én viszont nem tudtam ezt nézni, tehát kifizettem, így az albérlet úszott el. A másik fele, hogy van egy jelzáloghitelem, ami közel hatvanezer forint, emellett van egy személyi hitelem, amit néhány éve azért vettem fel, mert azt hittem, hogy majd megoldást jelent a be nem fizetett számlákra, ez ötvenezer. Emellett ott van a rezsi, a bérletek, a két nagyobb felnőtt gyerekem egyetemista, tehát nem sokat tudnak segíteni, sőt inkább nekem kéne őket. Emellett két éve történt egy baleset, amit az exférjem ittas állapotban, jogsi nélkül, biztosítás nélküli autóban követett el, elütött egy motorost, szerencsére nem lett nagyobb baj, de most a kárt is fizetni kell, igaz részletekben, közel nyolcszázezer forintot részletekben, stb. És sajnos ezt is fizetnem kell, mert ráterhelik a házra. Tehát most már akkor is elviszik a házat, ha bármilyen nagyobb tartozás van, nem csak hitel, hanem mondjuk víz, villany, stb. Az elmúlt években x alkalommal kapcsolták ki nálunk a vizet, a villanyt, és nagy nehezen sikerült csak mindig kifizetni. A gázórát már leszerelték. Szeretnék kilépni ebből az ördögi körből, de nem lehet.
2012. okt. 7. 21:08
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én 3 hónapig tartottam el a férjemet, aztán meguntam, kitenni nem tudtam, hát én költöztem el...

Ott is közös néven volt a lakás, de mivel én költöztem el, ő maradt a haszonélvező, így vastagon lesz*rtam a behajtókat meg a bankokat, meg a miegyebet.

Gyerektartást azóta se láttam egy forintot sem, de tudod mit? Nem is érdekel, most nyugodt, békés életünk van, és ez minden pénzt megér. Te most akkor mire is vársz, tapsra?

2012. okt. 7. 21:10
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Akkor hagyd a fenébe a házat. Nem ér annyit az egész.

Vagy élsz tovább így, és eltartod a volt férjedet, de akkor az életed semmit nem változik, minden marad a régiben. Igaz lesz egy fél házad)

Vagy hagyod a házat, vigye a bank, és te új életet kezdesz.

A választás a tied.

Ha sajnálod a házat, és nem akarod elveszíteni, mondván hogy X éved benne van már annyit dolgoztál érte, akkor nincs miért panaszkodni. Akkor a kérdést is felesleges feltenned.

2012. okt. 7. 21:12
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem a kérdést...neked nem lenne szived kirakni, mert ki tudja milyen albérletben tengődne, de nem fizet...ami zavar, ennek ellenére elé teszed a meleg ételt minden nap...

no komment...

2012. okt. 7. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!