Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van kiút? 2009 - ben váltam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van kiút? 2009 - ben váltam el, de azóta sem tudtunk külön költözni, mivel a házat nem tudtuk eladni, és az otp részleteket fizetni kell.

Figyelt kérdés
39 éves vagyok jelenleg, 2009. - ben elváltam, de akkor nem történt vagyonmegosztás, mivel a házeladás folyamatban volt. Sajnos azóta sem tudtuk eladni a házat, és jelzáloghitel is van rá még 7 évig. Legfőbb problémám az, hogy a volt férjem már évek óta gyakorlatilag semmivel, vagy minimum összeggel száll be a havi kiadásokba, természetesen azt elvárja, hogy minden nap legyen meleg étel az asztalon, hogy ki legyenek fizetve a számlák, stb. Nem ordibál, nem verekszik, de ez így is elég szörnyű, úgy érzem, hogy teljesen egyedül vagyok az anyagi terhekkel, és képtelen vagyok ennyi pénzt havonta előteremteni az egészségügyi fizetésemből. 3 gyerek van, 21,20 és 16 évesek, ketten laknak otthon. Próbáltam már számtalanszor beszélni a témáról, mindig az van, hogy "tudom, igazad van, de most nincs munkám, majd lesz, majd így, majd úgy." Amikor van munkája, akkor a pénz töredékét adja haza, amikor meg nincs, akkor semmit. Így én sem tudok semmit tenni, hogy végre saját életem legyen. Mi a megoldás? Az a baj, hogy eladni nem tudjuk a házat, kitenni nem lehet, mert felerészben tulajdonos, a számlákat muszáj fizetni, ebből sem tudok kibújni.
2012. okt. 7. 19:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk el kéne végre indítani egy vagyonmegosztást. Ha nem tud kifizetni, akkor lakáshasználati díjra kötelezhető.

Gyerektartásra is kötelezhető, az állam megelőlegez 6 hónapot.

A törlesztőrészletek felét is fizetnie kellene.

Amúgy meg mi a bánatért nem teszed ki egy vagyonmegosztás után? Amíg ilyen kényelmes neki, hülye lenne munkát keresni, ha van egy barom aki eltartja és ki is szolgálja.

2012. okt. 7. 19:22
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Ja, létezik bírósági úton kényszerértékesítés, árverezés. Ott biztosan eladják.

A banktól pedig lehet kérni fizetési ütemezést, vagy legalább azt, hogy hiteleket vizsgálják felül és ajánljanak valamilyen kedvező megoldást. Ha bedőltök, akkor végrehajtó viszi a házat és máris ketten lesztek hajléktalanok.

2012. okt. 7. 19:24
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Csak azt tudom mondani, hogy kitartás és vizsgáljátok felül az ingatlan árát. Azért nem szokott egy-egy ingatlan elmenni, mert relatíve(!) túl van árazva. Ami nem azt jelenti, hogy per/pill ennyiből egyáltalán ki lehetne hozni egy hasonlót, hanem azt, hogy ennyiért vannak, akik még értékesebb házat is adnának vagy hasonlókért kevesebbet kérnek. Faramuci ma az ingatlanpiac. Én is árulok egy pont a tiedre emlékeztető helyzetű család házát, szinte szószerint ugyanez van velük, csak ott a hölgy kicsivel idősebb, de még a gyerekek kora és száma is ugyanez.

üdv egy ingatlanos

2012. okt. 7. 19:24
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A gondjaim a következők: 1. 20 év együttélés után én árulónak érezném magam, ha bírósághoz fordulnék, az olyan, mint a hátbatámadás. 2. A másik gond, hogy ha tegyük fel, el is költözne, én akkor sem tudnám fenntartani a házat + fizetni a törlesztőrészleteket. Azzal persze tisztában vagyok, hogy ez neki egy nagyon kényelmes helyzet, és bár már nincs köztünk érzelmi kötelék, nem vagyok képes ártani neki semmilyen formában.
2012. okt. 7. 19:27
 5/16 anonim ***** válasza:
72%
Házasodjatok össze újra :D
2012. okt. 7. 19:29
 6/16 anonim ***** válasza:
Ha kéred a kizárólagos lakáshasználatot akkor neked az ő részére lakáshasználati díjat kellene fizetned, ami majdnem felér egy albérlet árával. Inkább próbáld megbeszélni vele, vagy egy kicsit engedi a lakás árából.
2012. okt. 7. 19:30
 7/16 anonim ***** válasza:
96%

Ekkora balekról, mint te, még soha nem hallottam. Ez már kész kabaré! :D

Soha nem lesz vége, még 20 év múlva is együtt laktok majd, te meg tartod őt.

2012. okt. 7. 19:33
 8/16 A kérdező kommentje:

kedves utolsó válaszoló ( aki baleknak nevezett)

Sajnos egyetértek, és pont ez a gond, hogy úgy érzem, hogy nálam nagyobb balek nincs a földön, mégsem tudom megoldani ezt a helyzetet.

2012. okt. 7. 19:35
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Döntened kell: érzéseidre hallgatsz vagy az anyagi biztonságodat/családod anyagi biztonságát mérlegeled?!

Ha elköltözik: 1. biztosan könnyebb lesz Neked is

2. keresni fog munkát, muszáj lesz neki - és fizetni fog a kiadásokba ami a házatokat illeti

3. legalább megtanul főzni, vagy összeszed még egy "balekot" és nyalja a seggét

Egyébként engem nagyon érdekelne: Te mindent elmondasz neki, ami zavar? hogyha kőkeményen és mindenféle érzelgősség nélkül elmondanád, mi a helyzet, szerintem nem sokáig várná el hogy mindent a segge alá tegyél.

2012. okt. 7. 20:01
 10/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! ha elköltözne, nekem azért nem lenne könnyebb, mert egyrészt furdalna a lelkiismeret, hogy én a házban lakok, míg ő ki tudja hol, milyen albérletben tengődik. viszont nem tudnám fenntartani a házat, mert ha elköltözne, akkor még ha lenne munkája sem adna egy vasat sem. Így általában az a felállás, hogy amikor van munkája, akkor egy részét odaadja, ez általában kiszámíthatlan összeg, de mondjuk tízezer forintonként ezer -kétezer forintot. Ez összesen átlagban maximum hatvan - nyolcvanezerre jön ki ahhoz képest, hogy amikor van munkája, akkor kettő és háromszázezer között keres meg egy hónapban. Az utolsó kérdésre válaszolva már próbáltam minden módon kommunikálni, megbeszélni a dolgokat, a szép szótól a könyörgésen át az üvöltözésig minden volt már, de általában a reakció néma csend, vagy annyi, hogy "igen, igazad van" és másnaptól kezdve minden folytatódik ugyanúgy.
2012. okt. 7. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!