Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van- e kiút a lehetetlenből?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van- e kiút a lehetetlenből? 9 éve vagyok férjnél van egy 5 éves kislányunk. Sajnos sok alkalommal a vitáink pofonnal zárultak amit mára meguntam és lépni szeretnék. Anyaotthonon kívül nincs hova menjünk. Merjek lépni?

Figyelt kérdés
Külföldön élünk és így mennénk haza de a szüleim nem fogadnak be a férjem pedig 300 Eurót hajlandó havonta biztosítani családival együtt. Építkezünk a telket közösen fizettük de nem tudom bizonyítani mert a többit hitelből álljuk ami a sógornőm nevén van mert mi nem kaptunk hitelt de mindent mi fizetünk. A gyerek jönne velem mert a férjem reggeltől estig dolgozik. Köteles-e segíteni, hogy albérletbe tudjunk menni? És milyen vagyonmegosztásra számíthatok ha ő magától nem akar adni semmit esetleg? Van jogom ahhoz ami nincs a nevünkön de a miénk?
2009. jún. 14. 19:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
A válás esetén mindenképp kell rólatok gondoskodnia (láthatás esetleg és tartásdíjat fizetni), amit te vittél a házasságba az a tiéd, a közös javak pedig megfeleződnek, ha jól tudom. Szerintem lépj, mert nem hagyhatod hogy a lányod lássa hogy ez természetes dolog, ha egy nőre vagy akárkire kezet emelnek. A szüleid miért nem segítenek?
2009. jún. 14. 19:36
 2/13 A kérdező kommentje:
A szüleim csak annyit közöltek amikor megpendítettem, hogy pár hónapra hazamennénk, hogy ez az én életem, én problémám és oldjam meg, őket nem érdekli hogyan. Ott van a kislány és az én bejelentett lakcímem!
2009. jún. 14. 19:56
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Most hol epitkeztek? Kulfoldon?

Mert ha igen, akkor kulfoldon jarjal utana, hogy mi illet meg teged.

2009. jún. 14. 20:02
 4/13 anonim ***** válasza:
87%
Első válaszoló vagyok: De hát attól még hogy a te problémád, segíthetnének valamilyen módon, értesd meg velük hogy a segítségükkel könnyebben rendeződne minden, még ha csak egy kicsit tudnak is segíteni.
2009. jún. 14. 20:10
 5/13 anonim ***** válasza:
87%

Magyarorszagon nagyon dragasag van! Nem is biztos hogy lenne munkahelyed ha hazamennel.

Miota eltek kulfoldon, es dolgozol-e?

En a helyedben mindenkepp kint maradnek, es utanajarnek, hogy hogyan lehet megelni egyeduallokent.

Milyen tamogatasok vannak kint? Ennek jarjal utana. Kapsz csaladi potlekot, gyerektartast, lakbertamogatast...stb. es meg?

2009. jún. 14. 20:21
 6/13 A kérdező kommentje:
Először is Magyarországon építkezünk Pest mellett, csak egy éve kijöttünk mert a férjem itt vállalkozó és így döntött. A szüleimet pedig én sem értem és nagyon váratlanul ért a hozzáállásuk! A testvérem a családjával 9 éve ott él, én 3-4 hónapot kértem de azt mondták felejtsem el. A bajban mindig ott voltam és segítettem amikor kellett nem ezt várnám a saját szüleimtől, elég szégyen nekem.
2009. jún. 14. 20:26
 7/13 A kérdező kommentje:
Mivel nem vagyunk Német állampolgárok és nem itt házasodtunk nem nagyon foglalkoznak a külföldiek érdekeivel itt meg sem próbálok válás ügyben lépni. Szeptembertől visszavennének Magyarországon a volt munkahelyemre ovi is lenne csak az albit kéne valahogy megoldanom.
2009. jún. 14. 20:30
 8/13 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Az én kislányom 1 éves és sajnos mi is most fogunk válni. Nekem annyiból könnyebb, hogy van lakásom, de viszon 38ezer ft.a jövedelmem, ami még a rezsit sem futja. túl sok gyerektartásra nem számolhatok, mert van neki még 2 gyereke oda is 10-10ezer ft.-ot fizet. Viszont én nem vártam meg a pofont. Már hamarabb lépned kellett volna. Ha anyaszálló, akkor az! A lényeg, hogy a gyerekednek jobb legyen. Sok sikert és kitartást kívánok!!!
2009. jún. 14. 20:34
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Szeptemberig gyujtsel meg penzt ami az alberletre eleg lesz.

Felejtsd el a szuleidet, nem tudom mit vetettel ellenuk, hogy igy allnak hozzad, eleg erthetetlen a viselkedesuk, es szegyeljek magukat ezt uzenem nekik igy ismeretlenul is.

Csak magadra szamithatsz akkor te is, legyel eros es ne hagyd magadat!

Szeptemberig gyujtsel penzt. Aztan pedig szerintem meg kint kellene a gyerektartast elintezned. Kint valoszinu egyszerubb lenne elitezni, mint amikor mar hazamesz Magyarorszagra! Ha Magyarorszagon mesz a birosagra, akkor az idobe fog telleni amig gyerektartast utalnak Nemetorszagbol a szamladra.

Amig kint vagy intezd el!

Arra ne adjal amit a ferjed iger neked!

Nehogy neked kelljen havonta telefonalgatod, es konyorogni neki, hogy utalja a gyerektartast.

Akkor is kaphatsz gyerektartast ha meg nem vagytok elvallva. Sok par el kulon, de megis papiron meg hazasok.

2009. jún. 14. 20:48
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem vagytok Német állampolgárok,akkor nem hiszem ,hogy az ottani "segélyek" téged megilletnek.Viszont ha hazamész,otthon kérheted a rendkívüli családi pótlékot,gyerektartást.

Az ingó vagyon az felesbe megy...Az ingatlan vagyon az egy kicsit vitás lesz,mert írtad,hogy nincs a neveteken.Nem írtad ki nevén van az ingatlan,de gondolom papíron is rögzítve van,hogy kié...Van egy mondás:A szó elszáll az írás megmarad!Szerintem nagy a valószínűsége,hogy az írott adatok alapján dől el,hogy kié a lakás...

A szüleid,hogy nem segítenek sajnos nem tudsz mit tenni.Nem lehet őket kötelezni arra,hogy támogassanak..Ez neked lehet nagyon fájó mert nem érted,hogy a testvérednek segítenek neked miért nem,főleg,hogy most jól jönne a támogatásuk...Lehet,hogy valamiért haragszanak rád,vagy úgy gondolják,hogy meg tudod oldani egyedül is...Csak te tudhatod,hogy mi az oka..Próbálj meg velük újra beszélni hátha meglágyul a szívük az unoka iránt....Ha így sem segítenek,akkor tudomásul kell venned,hogy nem számíthatsz rájuk.Írtad,hogy albérletbe mennél...Ez a te döntésed,és nem köteles a férjed az albérletedet fizetni...Lehet,hogy jobban jársz ha ott kint próbálsz meg dolgozni,és valami olcsó albérletet találni...Azért nem árt az apukával is beszélni,hogy nézze a gyermeketek jövőjét,és ha megteheti támogasson titeket...

2009. jún. 14. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!