Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyire általános az, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire általános az, hogy válás után a felek még mindig ugyanabban a lakásban élnek, akkor ha lenne hová költözniük?

Figyelt kérdés

Csak magamból tudok kiindulni. Én eleve azért akartam elválni, mert egy perccel sem tudtam volna tovább elviselni a férjem viselt dolgait. (Ivott, és olyankor igencsak erőszakos volt. De ez csak azután lett probléma, hogy kirúgták az állásából, és nem akart másikat keresni.)

Így nekem nagyon érthetetlen, hogy ha valaki már elvált a másiktól és van is hová költöznie, akkor miért lakik még mindig a volt házastársával.

Például az egyik barátom is ilyen. Azért vált el a feleségétől mert iszik és lopott is tőle. Elváltak idén januárban, de még mindig vele él egy fedél alatt, pedig van egy örökölt lakása ahová mehetne. És nekem panaszkodik, hogy már megint lopott tőle.

Vagy egy másik példa. Ott is az ital volt a válóok. Az exférjnek azóta van egy barátnője, akinek saját lakása van. De még mindig az exénél lakik, és panaszkodik, hogy nem hagyja aludni, összehányja a lakást, stb.

A kérdésem az, hogy az ilyen embert mi a fene tartja még mindig a régi lakásban, a volt házastársa mellett?

2012. okt. 4. 14:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Én csak olyanokat ismerek aki vagy elváltak fizikai meg minden szempontból és elment anyjához vagy a másik lakásába, lakókocsiba, albérletbe ha tehette. 2 ismerősöm azért maradt a lakásban, mert ebbe a szar helyzetbe nem tudják kifizetni egymást és albi se jöhet szóba így laknak együtt. Aki tehette elhúzott a másik mellől. Én is ezt tenném, ha lehetne, de nem lehet. :(

24/N

2012. okt. 4. 14:11
 2/10 A kérdező kommentje:
Egy fontos dolgot elfelejtettem. Egyik esetben sem közös vagyon a lakás, tehát szó sincs arról, hogy meg kell osztozni, és ki kell fizetni az elköltözőnek a másik felet.
2012. okt. 4. 14:19
 3/10 anonim ***** válasza:

Az elsö esetben nekem az tünne magyarázatnak, hogy a saját lakását kiadja, hogy legyen elegendö jövedelme.

A másiknál meg nem feltétlen akarja a barátnö, hogy odaköltözzön az exférj.

De lehet olyan is - ismerösöknél van igy, hogy az apa igy napi kapcsolatban maradt a gyerekeivel, mert egyébként az anya nem engedné, hogy akkor találkozzon velük, amikor akarják.

2012. okt. 4. 14:42
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem egy volt kolléganőm volt ilyen helyzetben. Ő is az ital miatt akart válni, de mivel nem tudja kifizetni a férjét, egy fedél alatt élnek, de külön szobában. És még nem váltak el, de a nő már külön életet él, van kapcsolata is.
2012. okt. 4. 14:42
 5/10 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Kiegészítés: a nő szüleinek a házában élnek, de már közösnek számít, mert a férfi évek alatt elvileg oda vitte a fizetését, ezért járna a fele neki.
2012. okt. 4. 14:43
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem a lakás fele járna neki, hanem a házasság alatt lakásra költött pénz fele járna neki.
2012. okt. 4. 16:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Mi közös megegyezéssel adtuk be, én érzelmileg még nem tartottam volna itt, elég lett volna szerintem, ha elköltözik a férjem egy időre, a válást utána is beadhattuk volna. Azt mondta, ha így gondolom, akkor adjuk be most. Beadtuk. Azóta is itt lakik, nagyon rossz, 40 négyzetméteren, egy másfél éves kicsivel kerülgetni. És mégcsak lakást sem keres. A lakás az enyém már 10 éve, 2 éve vagyunk házasok, de lehet, h a végén mi fogunk elköltözni... Azt hiszi szerintem, h most sem fog semmi sem történni, majd megy minden, mintha mi sem történt volna. Neki volt baja velünk, mindent sz@rul csináltam, állandóan csak negatív kritikákat szórt felém, a gyerektől meg nem lehet pihenni. 3 hónapos kora óta állandóan válni akart. Most itt van, és mégsem költözik el. Pedig elég jól keres...Első tárgyalásig kihúzom vele -még 3 hét - aztán valamelyikünk megy.
2012. okt. 4. 23:45
 8/10 anonim ***** válasza:

Ilyenkor az, akié a lakás, miért nem rakja ki az exet kényszerkijelentéssel?

4-es, megerősítem, amit a 6-os mondott: ha történt az együtt töltött évek alatt nagyobb felújítás a házon, akkor annak az árának a fele jár a férfinak, de a ház fele semmiképpen nem lesz az övé csak mert egyszer kicserélték a padlócsempét vagy ilyesmi... kérdezzen ügyvédet az ismerősöd.

2012. okt. 5. 02:46
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
tegnap 23:45: ha a vagyonmegosztás megvolt és a lakást neked itélték, akkor a volt férjedet kiköltöztetheted, ha nem megy, akár hatósági úton is. Nem kell kerülgetned!
2012. okt. 5. 08:02
 10/10 anonim ***** válasza:

ma 02:46 és 08:02

Még az első tárgyalás előtt állunk, addig nem tehetek semmit.

2012. okt. 5. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!