Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van esélye elvenni tőlem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van esélye elvenni tőlem a kicsit?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet hogy 7hónapja elköltöztem a férjemtől az autista kisfiunkal (3és fél éves).El is indítottam a válást akkor már volt egy békítő tárgyalásunk is amin igazából nem történt semmi nem békültünk.Lassan majd mennem kell a következőre....nemrég viszont a fülembe jutott az hogy a volt férjem szeretné a gyereket magának.Van esélye elvenni?anyukámnál lakom a kicsivel van külön szobánk jó környezetben az apukától pár háznyira....szinte a szomszédba.Annak ellenére hogy ilyen közel vagyunk egymáshoz volt hogy majdnem 3 hónapig nem jött a gyerek felé sem.Nem fizet semmi gyerektartást holott egy igen drága oviba járatom vagyis kell járatnom hisz azt akarom hogy minél többet fejlődjön mert azt mondták 6éves koráig fejleszthető.Én erőmön felül mindent megadok a kicsinek holott csak gyest és családit kapok.Nem találok munkát hisz heti 4napban 4-6órában tudnék mellete dolgozni és szinte lehetetlen valami ilyesmi munkát találni.De akkor is akár egyedül is megoldok mindent.Nem iszok nem drogozok nem csinálok semmi hasonlót.Elveheti tőlem a fiam?Tapasztalatokat véleményeket várok.Köszönöm hogy elolvastátok.

2012. okt. 4. 07:56
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
ja még annyi hogy ahol dolgozik ott a mai napig is felveszi a gyerek után járó kedvezményeket 11-12 ezer de a kicsinek nem adja oda....nem akar fizetni.Meg pár hete kapott egy felszólítást az önkormányzattól mert olyan hangosan hallgatta a zenét hónapokig hogy több lakos is feljelentette.Én is szóltam neki többször szépen hogy a saját fia nem tud tőle aludni de nem hatotta meg....
2012. okt. 4. 08:00
 2/17 anonim ***** válasza:
29%

Kedves Kérdező!

Szerintem nem kell aggódnod, ritkán veszik el az édesanyától a gyermeket, pláne ha ilyen kicsi. Amíg minden szükségeset meg tudsz neki adni, addig nem lehet gond. Azért ügyvéddel érdemes beszélned, ha futja miből, vagy ingyenes napon. Sok sikert!

2012. okt. 4. 08:10
 3/17 anonim ***** válasza:
53%

Ez csak egy gyenge próbálkozás akar lenni!Ne aggódj..nem veszik el a gyermeket tőled az biztos..főleg, hogy beteg.Majd amikor eljuttok a bíróságra, akkor majd mind ezt amit itt leírtál mond el, és esélytelen a pasas!!Gyerektartást is fizetnie kell, sőt fél évre visszamenőleg igényelheted is, hisz nem fizet semmit.

Nem irigyellek, nem lehet könnyű, és még most jön a neheze a "volt" férjeddel!De ne hagyd magad..a gyerekednek jár a pénz, főleg a betegsége miatt..

Sok erőt és kitartást nektek!!!

2012. okt. 4. 08:11
 4/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm.Még annyit hogy nem tudjátok hogy ha én beadtam a békítő után a papírt hogy folytatni akarom a tárgyalást de a volt férjemnek esze ágában sincs ilyen papírt beadni attól még írnak ki uj tárgyalást ugye?Tegnap járt le a 30 nap hogy beadtam a kérelmet a folytatásra.
2012. okt. 4. 08:15
 5/17 anonim ***** válasza:
69%

Persze hogy fenyegetőzik hogy el akarja venni.

De megnyugtatlak az ég világon semmi esélye nincs rá!

Magyarországon az esetek 99%-ában az anyának ítélik a gyermeket. A maradék 1%-tól amiatt veszik el, mert alkalmatlan a gyereknevelésre:pl. bántalmazza a gyereket, alkoholista, börtönben van, drogos stb.

Tehát mindenképpen olyan indok, hogy veszélyezteti a kicsi testi-lelki fejlődését.

Te egyik kategóriába sem tartozol. Nincs mitől félned!

2012. okt. 4. 08:16
 6/17 anonim ***** válasza:
76%

Elöször is semmi esélye arra, hogy neki itéljék a gyereket, mert egyrészt eddig is te foglalkoztál vele, másrészt meg eleve nem keresi a gyereket, harmadszor ilyen kicsit csak nagyon indokolt esetben vesznek el az anyjától.

De ettöl függetlenül kérd a biróságon az ideiglenes gyerekelhelyzést, a megemelt családi pótlékot - ez a külölélés/válási szándék bejelentése óta neked jár -, a gyerektartásra az igényedet szintén ettöl kezdve - ezt ugyanis legkésöbb a válás kimodása, illetve a gyerekelhelyezés rendezése után visszamegöleg attól a naptól ki kell fizetnie. A gyerek utáni juttatásokat nem veheti fel, viszont nem mindet fogod te kapni, ha nincs munkahelyed , mert több olyan van, amit amunkahelyen keresztül adnak csak.

(Félnapos munkát mindenképpen célszerü lenne keresned, több okból is.)

Szóval ne idegeskedj, a gyerek marad nálad, az apukának meg fizetnie kell.

2012. okt. 4. 08:16
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha te adtad be a válókeresetet, akkor teljesen mindegy, hogy az apa ehhez hogy áll hozzá. HA ö egyetlen tárgyalásra sem menne el, akkor is a válást kimonják, feltéve, hogy TE minden esetben megjelensz.

Az meg, hogy fél évre visszamenöleg adják meg a gyerektartást, annyiban nem igaz, hogy az igény bejelentésétöl számitott visszamenöleges fél év számit, tehát ha te most kéred a különéléstöl számitva, azt akkor is megitélik, ha netán a per több évig tartana, tehát nem a befejezés illetve itélet idöpontja a döntö.

Viszont most is kérheted, hogy az átmeneti idöre is kötelezzék a férjedet a gyerektartásra, ha van ideiglenes gyerekelhelyezés - és ezt megadják, ha kéred.

Mellékesen az apának kimondottan rossz pont, hogy nem fizet a gyerekre önként, illetve hogy felvesz juttatásokat és nem adja oda nektek.

2012. okt. 4. 08:21
 8/17 anonim ***** válasza:
Ilyen körülmények között sztem esélye sincs (hacsak nem korrupt a bíró, de az sztem nem annyira gyakori, mint ahogy azt itt egyes válaszolók beállítják). 1. A gyereket nem bántalmazod, nem drogozol, nem vagy alkoholista, sem mentálisan beteg, és anyától ilyenkor szokták főleg elvenni. 2. Nem látogatta a gyereket, és nem küldött gyerektartást. 3. Nyilvánvaló, hogy a beledet kidolgozod a gyerekért. Na már most, tisztességes bírónál fel sem merülhet kérdés ebben az ügyben szerintem.
2012. okt. 4. 08:22
 9/17 A kérdező kommentje:
Az számít hogy nekem még nincs munkám?szeptemberben kezdett ebben az oviban a kicsi és szinte még időm sem volt keresni olyat ami jó lenne és mellete csinálni tudnám.Délutánonként itthon fejlesztem magam amennyire csak tudom már fél2.re itthon van és csak hétfőtől csütörtökig tud járni.Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat és várok további véleményeket.
2012. okt. 4. 08:36
 10/17 A kérdező kommentje:
Most ki kell szaladnom boltba meg főzni de hamarosan válaszolok ha visszaértem.Köszönöm
2012. okt. 4. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!