Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van esélye elvenni tőlem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van esélye elvenni tőlem a kicsit?

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet hogy 7hónapja elköltöztem a férjemtől az autista kisfiunkal (3és fél éves).El is indítottam a válást akkor már volt egy békítő tárgyalásunk is amin igazából nem történt semmi nem békültünk.Lassan majd mennem kell a következőre....nemrég viszont a fülembe jutott az hogy a volt férjem szeretné a gyereket magának.Van esélye elvenni?anyukámnál lakom a kicsivel van külön szobánk jó környezetben az apukától pár háznyira....szinte a szomszédba.Annak ellenére hogy ilyen közel vagyunk egymáshoz volt hogy majdnem 3 hónapig nem jött a gyerek felé sem.Nem fizet semmi gyerektartást holott egy igen drága oviba járatom vagyis kell járatnom hisz azt akarom hogy minél többet fejlődjön mert azt mondták 6éves koráig fejleszthető.Én erőmön felül mindent megadok a kicsinek holott csak gyest és családit kapok.Nem találok munkát hisz heti 4napban 4-6órában tudnék mellete dolgozni és szinte lehetetlen valami ilyesmi munkát találni.De akkor is akár egyedül is megoldok mindent.Nem iszok nem drogozok nem csinálok semmi hasonlót.Elveheti tőlem a fiam?Tapasztalatokat véleményeket várok.Köszönöm hogy elolvastátok.

2012. okt. 4. 07:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Semmi esélye sincs, főleg úgy hogy egy petákot sem fizet, semmiben sem segít. Az elhelyezésnél lehet megkérdezik az óvónőket is, gondolom őket se látta soha, szóval egyértelmű, hogy a te javadra fognak dönteni.
2012. okt. 4. 08:46
 12/17 anonim ***** válasza:
75%

Nyugodj meg,nem lesz baj!!!

A volt férjed csak azért csinálja ezt,mert tudja,hogy a gyermeked (de hiszen melyik anyának nem az) a gyengepontod.

Ki akar készíteni idegileg,azért,hogy a bíróságon egy megtört nőt lássanak./Tapasztalat :( /

De légy erős a fiadért és magadért!Próbálj megnyugodni!Tudom,hogy nehéz,de magatokért tedd.

Ha feszült vagy és félsz a gyerkőc megérzi és ő is nyugtalan lesz.Azt pedig gondolom,Te sem szeretnéd.

Hidd el,nincs az a józan ítélőképességű bíró aki a volt férjednél helyezné el a picit!

Ha Neked úgy könnyebb,és szeretnél róla beszélgetni,akkor nyugodtan írj.

Eszembe jutott még valami,mivel írtad,hogy az apa még igénybe veszi a kedvezményeket (gondolom adó,stb.),így kicsit meg lehetne szivatni.Bár ha jól sejtem az írásod alapján,akkor Te nem vagy az a szemétkedőstípus.Bejelenthetnéd az apehnél.Ott örülnek az ilyen eseteknek.

Kitartást és sok lelkierőt kívánok Neked!A picit pedig öleld meg helyettünk is!De olyan szuper nagy ölelés legyen ám amiből árad a szeretet és a nyugalom!:)

2012. okt. 4. 08:49
 13/17 A kérdező kommentje:
Nagyon Édesek vagytok köszönöm:) Erősnek erős vagyok szerencsére nem esek kétségbe eddig is mindent magam oldottam meg ezután is megoldom a gondjaimat de igen tudja hogy mivelárthat nekem és az egyetlen dolog a fiam.De hát ha ő így akkor én is...próbálok összeszedni mindent amit csak tudok papírt az önkormányzattól meg ilyesmik és még a bíróságon csírában elfolytani remélem sikerül.
2012. okt. 4. 09:48
 14/17 anonim ***** válasza:
34%

Ha az édesapa is harcol a gyermekért akkor az esélyek, az indulás pillanatában 50-50%.

Úgyanis nem ítélnek automatikusan gyermeket az édesanyának!!!

Azonban a te esetedben szerintem is csak fenyegetőzés az apa viselkedése. Ha tényleg nevelni akarná a gyereket, akkor pénzzel és az idejével is a gyermekét segíteni.

Szerintem sem aggódjál...de ne is vedd félvállról az apa fenyegetőzését. Minden tárgyaláson jelenj meg, és folyamatosan bizonyítsad, hogy az apa nem foglalkozik a gyermekével. Te pedig neveld a kicsit úgy, ahogy születésétől tetted!

2012. okt. 4. 10:30
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el a válaszokat, de én is válófélben vagyok, autista gyermekkel.

Nálunk az apuka ripszropsz belátta, hogy az égvilágon semmit nem tudna kezdeni a gyerekkel. Nem tudom, hogy az együttélésetek alatt mennyit foglalkozott vele, de azért egy autit nevelni a mindennapokban nem egyszerű feladat, aki nem csinálja évek óta, annak bizony beletörik a bicskája napokon belül - ráadásul esélyes, hogy most jön még a neheze, 4-5 éves kor között szokott előjönni egy sereg probléma. Gyanítom, hogy válás esetén kirendelnek egy pszichiáter szakértőt is, aki el fogja tudni mondani ezeket.

Arról nem beszélve, hogy auti gyerek mellett apuka sem tudna teljes állásban dolgozni, nem véletlenül van a meghosszabbított GYES. Neked még gondolom anyukád is besegít.

Szóval én amondó vagyok, hogy ha a bíróság nem is rendel ki pszichiáter szakértőt, akkor te kérd ezt, hiszen a gyermek helyzete speciális, különleges elbánást igényel. (Pl. megnézném, hogy apuka mennyire tájékozott vizuális napirend és egyéb autizmus-specifikus fejlesztés ügyében...).

2012. okt. 4. 10:49
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia, sajnos a témában érdemlegesen nem tudok segíteni, mert se gyerekem, se férjem, de munkaügyben eszembe jutott, hogy arra gondoltál már, hogy eljár valakikhez takarítani? Nálunk , amikor még megengedhettük járt takarítónő, fél 9től-kb 1-re mindent szépen megcsinált és sok pénzt kapott(pontosan nem tudom mennyit). Szerintem érdemes megpróbálni, max kisebb házaknál, ott még gyorsabban végezhetsz.. Ezek ráadásul nem is minden napi munkák, hanem egy helyre kb heti egyszer kell menni..
2012. okt. 4. 11:55
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod és igen gondoltam már ilyen dologra is de még nem találtam semmit.Mindenre nyitott vagyok és semmilyen munka nem büdös szerencsére:) remélem azért egyszer csak sikerrrel járok.
2012. okt. 4. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!