Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen láthatás az ilyen? Mit lehet tenni?
Szét kell választani a kérdést. Először is én biztos nem tennék ilyet és valóban nem a legszebb megoldás.
De jogilag törvényes, ugyanis a saját láthatási idejében azt csinál amit akar. Ha ő úgy gondolja, hogy az anyjának is szeretné biztosítani, hogy lehessen a gyerekkel megteheti, és azt sem lehet elvárni, hogy 24 órát vele töltsön nonstop.
Szerintem ebbe ne szólj bele, te csak neveld normálisan abban az időben amíg nálad van, a gyerek előbb utóbb meg majd rájön a különbségre és 18 éves kora után majd legfeljebb nem akar oda menni.
Most előre bocs, nem bántásból, de ne sajnáld te az anyósodat. Ha igazán változtatni akarna, a fia már ma este a kapuban szedegethetné össze a gönceit. Persze, hogy úgy él mint egy hülyegyerek, hiszen asszisztálnak hozzá a családtagok. Húzzon a nőjével albérletbe, majd az elé teszi a kaját - ha elé teszi. Ha nem, így járt.
Tisztán látszik, hogy a gyerekei nem érdeklik. Anyósod úgy látom, rendes kis nő, de ha eddig nem nevelte meg a fiát, éppen itt az ideje.
14/16-os: van abban igazság amit írsz, de a kérdezőnek ez a baja:
" ha már az apjuk úgy sincs a fiúkkal, akkor inkább el se vigye, és tőlem, az anyjuktól ne szakítsa el a semmiért - mert én szívesen lennék velük"
Jól értem?
Az exed új kis ri*bancának célja annyira egyértelmű, hogy csak na - és amíg át nem vágja az exedet, nem fog változni a helyzet. márpedig amíg szerelmes az exed- sokat nem fogsz tudni tenni.
Bár előre érzem, hogy viszolyogni fogsz tőle, de ha valóban az a cél vezérel, hogy a gyerekek az apjukkal töltsenek időt, mert kell nekik - és ezért akarod levakarni az új pic*sát, akkor az jut eszembe, hogy szabadíts rá egy másik csajt az exedre, aki jó sansszal elszereti ettől a ri*banctól....
persze azt nem értem, hogy miért erőlködsz ezen: én is adnék egy ultimátumot az exemnek. vagy ő van a gyerekekkel és olyan programot szervez, amit élveznek a srácok, vagy nem viheti el őket többet, hanem Nálad kell gyakorolja a láthatási jogot. Azaz a gyerekek maradnak, és ő odajöhet.
Ettől talán leesik a tantusz.
A láthatás egyébként egy érdekes téma: a jog szerint nem csak jogosultság, hanem kötelesség is egyben, mind a két szülő részéről. Neked arról kell gondoskodni, hogy a gyerekek várják az apjukat, míg az apának arról kell gondoskodni, hogy azt az időt valóban a gyerekeivel töltse.
Ha ez nem így működik, akkor a gyámhatósághoz lehet fordulni, nyugodtan. Ők fognak küldeni egy mediátort, aki elbeszélget az exeddel, és talán helyére teszi a dolgokat - nem csodálom, hogy spec. rád nem hallgat.
Az pedig, ahogy írtam, egyértelmű, hogy a kis 26 éves el akarja szakítani mindenestül az exed a gyerekeitől, a következő javaslat az lesz, hogy gyerektartást se fizessen, ha úgysincs a gyerekeivel (márpedig ha így folytatja, nem lesz velük).
a kiscsajnak kell minden lóvé - önmaga is gyerek még ezek szerint....
Ahogy te is írtad - a páratlan (1.) hétvégeken is lehetne menni bulizni, és egyebeket....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!