Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekeim Gyámság alatt. Lehet e gyerekelhelyezés
nélkül elválni ebben az esetben, különválasztható e a
két dolog?
Figyelt kérdés
Gyermekeim családon belüli erőszak miatt (a férjem rendszeresen vert, amiből valóban nem volt kiút) el lettek tőlem véve, a szüleim a gyámok már két éve,szeretnék elválni, az amúgy külföldre menekült férjemtől, de nem tudom, hogy milyen menet szerint zajlana a válás, hisz gyerek elhelyezésnél Gyámok vannak, nem én mint szülő. Én a saját védelmem miatt nem kérek szülői felügyeleti jogot vissza amíg el nem válunk, mert mindig a gyerekekkel zsarolt, de így is szoros kapcsolatot ápolok a lányaimmal, mindennap a munkaidőmet leszámítva Velük vagyok, csak nem alhatok velük, tehát külön lakok.
A gyerekek elhelyezése már megtörtént. Elindítod a válást, ingyenes panasznapon segítenek a bíróságon. Harmincezer forint az illeték, lesz egy tárgyalás, ha a férjed nem jelenik meg, a második tárgyaláson akkor is elválasztanak. Neked viszont személyesen meg kell jelenned.
2012. aug. 29. 13:28
3/11 anonim válasza:
A legegyszerübb, ha bemégy a biróságra az ingyenes panasznapra és ott kérsz tanácsot.
De szerintem ahhoz, hogy elválasszanak benneteket, lényegtelen, hogy a gyerekek a szüleidnél vannak gyámság alatt - mivel egyikötöknek sincs felügyeleti joga, ezért a gyerekelhelyezés sem kérdéses téma.
A válásnál meg a férjednek nem kell sem beleegyeznie a válásba, sem pedig nem kell, hogy ott legyen bármelyik tárgyaláson is. HA ö egyetlen alkalommal sem jelenik meg, attól még - általában 2 tárgyalás alatt - kimondják a válást, feltéve, hogy te minden alkalommal megjelensz.
2012. aug. 29. 13:29
4/11 A kérdező kommentje:
én mindenképp elmennék, hisz másra sem vágyom, mint hogy megszabaduljak tőle!!!! a másik kommentelőnek meg csak annyit, hogy fegyvert vagy kést szorítottak a fejemhez/torkomhoz, hogy ha le merek lépni, akkor annyi nekem...láttam mire képes és h a barátai mire képesek (maffia kategória, de hívhatom csak alvilágnak is )
egyszerűen csak azt szerettem volna tudni, hogy gyerekelhelyezés nélkül is elválasztanak e tőle és hogy az akkor egy külön per lenne e?
2012. aug. 29. 13:36
5/11 A kérdező kommentje:
mennyire biztos, hogy két menetben mindenképp elválasztanak tőle? és ha eljön és azt nyilatkozza, hogy ő márpedig nem akar válni?
2012. aug. 29. 13:37
6/11 anonim válasza:
Ha egyiktek válni akar, akkor elválasztanak. Olyan nincs, hogy kötelező a feleségének lenned, ha nem akarsz az lenni. Mindenkinek joga van házasodni, mindenkinek joga van elválni.
2012. aug. 29. 13:43
7/11 anonim válasza:
Az senkit sem érdekel, hogy nyilatkozik-e ilyet, attól elválasztanak. Ugyanis ahhoz elég, ha az egyik fél nem érzi folytathatónak a házasságot. HA sokat akadékoskodik, akkor lehet esetleg egy harmadik tárgyalás is, de a válást mindenképpen kimondják.
2012. aug. 29. 13:44
8/11 anonim válasza:
mindenképp kimondják ha megjelenik ha nem,ha belemegy ha nem!!!!A gyerek elhelyezés meg nem lesz szerintem de ezt a bíróságon megmondják!!!Miért nem alhtsz velük a szüleidnél???
2012. aug. 29. 13:55
9/11 A kérdező kommentje:
fogalmatok sincs mekkora kő esett le a szívemről a válaszaitok miatt :-)
Talán így majd nagyobb mersszel merek nekivágni, mert féltem az életem, hogy bosszút áll, ugyanis rendőrségi ügy van folyamatban a családon belüli erőszak miatt, és megmondta, hogy ha emiatt mindent elvesznek tőle (gyerekeit) és még én is elhagyom, kiírt.....és az igazságügyi szakértő, aki a rendőrségen kihallgatta, azt mondta, ez a szemét olyan, mint aki a tv-ben hírként jön, hogy nem gondoltuk volna Róla, hogy, de lemészárolta a családját
2012. aug. 29. 13:56
10/11 anonim válasza:
Ahányszor csak megfenyeget, annyiszor menj be feljelentést tenni, pont semmit nem ér, tudom, de legalább legyen nyoma, hogy min mész keresztül. Borzasztó amúgy, hogy egyszer összekeveredik valaki egy ilyennel, és többé nincs kiút, senki nem véd meg tőle. Sok szerencsét neked a továbbiakban, rád férne most már!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!