Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért válnak el sokan pénzért?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért válnak el sokan pénzért?

Figyelt kérdés

Tudom, megint kapom a lepontozást, az élet kérdései címmel már megint.

De, még sem értem.

Ha valaki belegondol józan paraszt logikával.

Össze jön egy férfi és egy nő. A férfi el veszi a nőt, majd jön a gyermek. Remélhetőleg alapozva az életét, lakás és egyebek. Majd olvasni itt mindenféle hajmeresztő dolgokról. Mint ha a családalapítás nem is az életünk értelme lenne. Majd ami elméletileg szent dolog, máról- holnapra fölrúgják. Majd szaladnak az ügyvédhez, de a leg jobbhoz, aki aztán apait- anyait bele ad.

nem tudom megérteni. A családalapítás nem jelenti azt, hogy le kell mondani sok mindenről, sőtt ösztönzi az embert többre, hogy jó legyen, de ha anno a szüleinél látott rosszat , azt másképp tegye.

Tudom ez falusias gondolkodás, és igaz is. De ez az intézményünk ősidők óta meg volt. Ami egyet jelentett a biztonsággal, a közösséggel, stb. Most ez mind tárgyilagos lett, jön- megy , mint a vonat. Mindenki élni akar, de az élet egyet jelent ennek a fölrúgásával és a másik fél esetlg megalázásával, mint ha lenne joga is hozzá a váló félnek. Az tény, hogy vannak elviselhetetlen esetek, de amikor azt olvasni, hogy már nem szeretem, már nem olyan, stb. Akkor kezdek az ilyenekre érdekesen figyelni, szánalmasan. Ezek azok akik csak elvárnak és adni nem tudnak, csak élvezni az életet.

2012. aug. 25. 19:01
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

Ma már az embereknek nincs idejük egymásra. Nem foglalkoznak eleget a másikkal, ezért nem képesek kiismerni egymást annyira, hogy biztosan el tudják dönteni, hogy jó emberhez mennek-e hozzá. Nincs idejük megbeszélni egymással a problémáikat, és nem csak idejük nincs, hanem nem tanította meg nekik senki, hogyan kell a konfliktushelyzeteket megoldani. Ezért van annyi hülye kérdés itt is, hogy házas emberek problémáznak a kapcsolatukon, és inkább itt kérdezik meg idegenektől (akik amúgy ugyanannyira nem értenek hozzá, mert ugyanezt eljátsszák a saját házastársukkal), mit csináljanak, mint hogy odaálljanak a házastársuk elé és vele megbeszéljék.

Szóval nincs idejük az embereknek helyrehozni a hibás dolgokat, viszont a kapcsolat, a szex, a családalapítás, az már kell nekik, ezért ahelyett, hogy tényleg jóban-rosszban egy életre együtt maradnak azzal, akit kiválasztottak, ha felmerül egy probléma, inkább elválnak és keresnek mást. Ha az se működik, megint elválnak és mennek tovább. Ugyanazt csinálják, mint a használati tárgyaikkal, azokat is régen megjavították, ha elromlottak, ma viszont inkább kidobják és vesznek egy másikat helyette.

2012. aug. 25. 19:13
 2/8 anonim ***** válasza:
muszáj hetente legalább egyszer feltenned ezt a kérdést? Igen vannak nők akik azért jönnek össze, de nem szülnek gyereket, mert az ilyen nők féltik az alakukat. A maradék 90% pedig nem azért jön össze egy férfival h elváljon
2012. aug. 25. 19:23
 3/8 A kérdező kommentje:

most tettem föl, kb másodszor, de még mindig nem értem, tuskó vagyok ehhez, azért teszem föl. ha most azt mondom Neked, hogy a cénél ahol dolgozok, hamarabb megértettem és megoldottam eg y30éves problémát, amit le kell majd védeni. az egy rövid gondolatsor volt, de ezt amit föl tettem vagy teszek, soha nem fogom megérteni, amint mondtam , én családban nőttem föl, nagyon sok rossz volt benne, de meg lett oldva.

nekem a család a gyermek a feleség aki nem cseléd ha nem nő, tabu és szent, ezért nem értem. Annyira könnyen veszik az emberek.

2012. aug. 25. 19:46
 4/8 A kérdező kommentje:
ja, az alak dolgot nem olvastam, de mutathatok Neked 3 gyermek után nőt, akiről meg sem mondtad volna, hogy szült. feszes minden, és nem fitneszel és egyebek.
2012. aug. 25. 19:47
 5/8 anonim válasza:
Én teljesen megértem hogy mire gondolsz, de csak ha abba belegondolok apám hányszor akart öngyilkos lenni vagy éppen minket megölni (házat robbantani/ránkgyujtani ha alszunk) vagy éppen ilyen dolgok, és hiába mondunk neki bármit akkor is azt hiszi neki van igaza. Szerintem sokszor egyáltalán nem elég a "beszélgetés" mert neki is az ég világon mindene meg volt. Hazajött a munkából szinte semmit nem kellett csinálnia.
2012. aug. 25. 21:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, szerinted a kérdésed címe és az alatta leírt dolog között van összefüggés?
2012. aug. 25. 23:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem a pénz miatt válnak el,hanem azért,mert csak az ösztönük,meg a saját önzőségük hajtja őket.Mindenkit csak saját maga érdekel.Nem tudom,létezik e egyáltalán olyan kapcsolat,ahol tényleg azért maradnak együtt,mert tényleg szeretik egymást és nem érdekből.Régen sem lehetett ez jobb,csak akkor még szégyen volt a válás.Undorító faj az ember.
2012. aug. 26. 01:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem úgy érti, hogy pénzért válnak el, hogy inkább kifizetik az ügyvédnek meg mindenkinek a sok pénzt, mint hogy otthon ingyen megoldják a problémáikat kettesben és élnek békésen tovább együtt.

Az egyik válaszolónak meg annyit, hogy más, ha két egészséges emberből áll egy házasság, akik egyszerűen lusták arra, hogy lemondjanak dolgokról vagy bármilyen erőfeszítést tegyenek a kapcsolatukért, és megint más az, ha az egyik fél pszichésen nincs teljesen rendben és beszámíthatatlan. A válások nagy részénél az első eset áll fent, nagyon-nagyon ritka az olyan házasság, ahol tényleg csakis a válás az egyetlen megoldás.

2012. aug. 26. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!