Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elvált apák, nem érzitek úgy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvált apák, nem érzitek úgy hogy kidobott pénz a gyerektartás?

Figyelt kérdés
A gyerekek nem tartják velem a kapcsolatot sem a nagyszüleikkel az anyja nevelése végett.Felsem veszik nekem a telefont.60.000 fizetek havonta de emeltetni akarja így is.Annyit tudok hogy túl sokat nem rájuk költ hanem a közös 3. gyerekükre...
2012. aug. 14. 09:49
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
63%

Szeretem, hogy sokan látatlanban is anyukának adnak igazat és nekimennek apukának, csak mert férfi, ergo biztos ő tehet mindenről.

A gyerektartást olyan kontextusban igenis felemlegetheti apuka, hogy ha már peres úton megállapodtak valamiben, ami mindkét felet kötelez bizonyos játékszabályok betartására akkor, ha egyikük (itt apuka) eleget tesz a követelményeknek (és igen, sokak szerint ki is merül annyiban apai feladata, hogy csengessen) akkor a másik fél is tartsa be a feltételeket. Nem arról van szó, hogy sajnálja a pénzt, ha azt valóban arra fordítják amire adja. Az én családomban is van erre példa. Édesanyám férjét 10 évvel a válás után hirtelen felindulásból beperelte a kedves ex. Addig közös volt a gyerek felügyeleti jog, fele-fele arányban volt elosztva minden. Ezen felül havi jelképes összeg gyt-ra. Fél évig nem állt szóba a volt férjével anyuka (hiába próbálták több helyen elérni, letagadtatta magát, lehetetlenné tette a kapcsolattartást), majd jött egy levél újbóli gyerek elhelyezés, gyt emelése. Képes volt a saját jól menő cégénél bejelenteni magát minimálbérre és kiharcolni, hogy anya férjének a fizetéséből automatikusan tiltsák a gyt-t (amikor soha nem késett vele, mindig fizette), ami elég megalázó. Ráadásul az összeg köszönőviszonyban nincs a gyerek szükségleteivel, mivel ruhát, cipőt ezen felül mindig mi vettünk neki, mert szakadt ócska cuccokban járt az irreális gyt ellenére. Akkor mégis mire költötte el anyuka a gyt-t? Mert nem a gyerekre az eléggé feltűnő lett. De anyuka közben házat vett, kompletten bebútorozta pár hónap alatt, két kocsi, 3 nyaralás, 3 síelés évente?! Ha nála van a gyerek nem veszi fel a telefont apukának, ha jönnie kéne megy a kamuzás, mert ne most menjenek érte, mert még nem jó, majd anyuka elhozza, este meg jön a telefon, hogy nem indul a kocsija.

Nem a gyerektartással van a baj. Kapja meg a gyerek amire szüksége van. De akkor anyuka is tartsa magát a játékszabályokhoz. És a minimum az lenne, hogy a pénzt a gyerekre költse a láthatást meg ne akadályozza. Persze ezekkel az indokokkal nem lehet feljelenteni, mert bárki hazudhatja, hogy tényleg nem indult az autó, természeti katasztrófák sorozata sújtott le azért nem tudott jönni és azt is lehet kamuzni, hogy örül ha a kis minimálbéréből fizetni tudja a rezsit (mert pont nem nézte meg senki, hogy amúgy hogy is él).

Nem vagyok férfi, de a gyomrom felfordul az ilyen "anyáktól".

2012. aug. 14. 11:46
 22/29 anonim ***** válasza:
48%

Anyának érzem magam. Van tapasztalatom mindkét oldalról.

1.Kérni kell a gyámügyön a láthatás végrehajtását. 8 napon belül intézkedniük kell. Ha elmúlt 14 a gyerek, akkor a vizsgálatkor hivatkozni arra, hogy a gyerek nem akar menni, az anyja befolyásolása miatt. Ki tudnak rendelni szakértőt, aki meg tudja állapítani igaz-e a befolyásolás. Ha nincs eredmény, bíróságon meg kell állapíttatni, hogy nem alkalmas a gyereknevelésre, hiszen törvény írja elő, hogy köteles úgy nevelni, hogy a gyerek akarja a kapcsolattartást.

Nem könnyű így nevelni, de mindez a gyerek érdekét szolgálja és akik nem képesek közös életre, ez a minimum, amit meg kell tegyenek.

2. Gyt emelés: nem csak apa jövedelmét nézik, hanem anyáét, az azóta életkörülményekben történt változást és nem utolsó sorban a gyerek szükségleteit. Nem emelik minden zokszó nélkül. Legalábbis nem kell belemenni. Nem kell félni attól, hogy bíróságra megy, nem esznek ott embert. Higgyétek el, a bíró is tisztában van a "szokásos" visszaélésekkel. Ha be tudod bizonyítani, hogy kevesebbe kerül a te gyerekeidet eltartani úgy, hogy még az anyai részt is hozzászámítod (persze ez nem feltétlenül Ft-ot jelent, hanem pl. munkát, energiát amit belefektet a nevelésbe) nincs félni valód.

Ne csüggedj, és ne hátrafelé nézegess. A múlton lehet rágódni, de nem érdemes.

2012. aug. 14. 13:29
 23/29 anonim válasza:
74%

Menj ügyvédhez (kimondottan családjoggal foglalkozóhoz), tájékozódj a lehetőségekről.

Az, hogy nem költ rájuk, bizonyitható, de Téged terhel.

Az ellened nevelést a biróság nem mérlegeli, csak a gyerekek eltartásával kapcsolatos dolgokat lehet befolyásolni.

Tudom,mert ugyanez a helyzet a páromnál is.

Én törvénybe iktatnám a gondozást végző szülő rendszeres ellenőrzését és a gyerek pszichológiai vizsgálatát is.

2012. aug. 14. 14:25
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem ide vág, nem tudok segíteni se de elmondom a mai beszélgetést édesapánkkal.

Felhívom, hogy anyum szeretné elkérni a gyerektartást Öcsém után (fater vele nem hajlandó beszélni) azt mondja nekem telóba, hogy mi a kur.vaanyját akar hisz munkanélkülin vagyok!

30.800 forintot kap az államtól a léhűtésért de viszont van egy kocsmája ami az élettársa nevén van és havi szinten kb 5-600 ezer forint haszonja származik belőle...

Aztán a b.uzi neki áll kiszámolni, hogy 30.000 nek a 20 százaléka 6000 forint! Miért nem bújik a pi.csába az ilyen sutyerák? Évente 2-3 alkalommal külföldön nyaral, és 2-3 alkalommal belföldön wellnessezik mert olyan fáradt szegény....

Van egy ismerősünk aki megkérdőjelezi, hogy mire költ hisz nem is él a gyerekeivel, meg jajj ilyen sok a fizetni való erről panaszkodott Páromnak... Párom annyit mondott neki, hogy

"menj az a.nyádba az én egész fizetésem a gyerekemre megy el! Ha nem lettél volna hülye és k.úrsz félre élhetnél boldogan velük, most miért csodálkozol, ha egyiket sem érdekled? És akkor nem csak a fizetésed 40%a menne a gyerekeidre!"

2012. aug. 14. 15:35
 25/29 anonim ***** válasza:
37%
Na persze.Az ellene nevelés legtöbbször az igazság elmondása. Nem konkrétan erre a helyzetre gondolok, de mi a fene jót lehetne mondani egy apáról aki lelép a szeretőjével, aztán nem akar gyerektartást fizetni, kikapcsoltatja a gyerekei lakásából a villanyt, Próbálkozik elárvereztetni a lakást a fejük fölül, Láthatásra havi kb 1x jön, akkor is hajuknál fogva ráncigatja őket? Na, ez az én volt férjem, és a gyerekek véleménye nem jó róla. Persze, ez azért van, mert ellene nevelem őket. Ne általánosítsunk!És aki alkoholista, üti -vágja a családját, akik éheznek emiatt? Válás után ellenenevelés lenne rosszat mondani róla? Állítsuk be példaképnek talán? Ugyan már. Mondjuk a gyereknek az igazat. Viselkedjen mindenki úgy, hogy szeretni, tisztelni lehessen.
2012. aug. 14. 19:42
 26/29 anonim ***** válasza:
63%
Hat nem tudom, ki hogyan latja, de en mint az uj nö egy elvalt apa eleteben azt latom, hogy a nö ugy manipulalja a gyerekeit, ahogy akarja. A paromat teljesen elidegenitette a gyerekeitöl. Korabban semmi gond nem volt köztük, most pedig a gyerekek le se sz*rjak, pedig mindent becsülettel fizet, kötelezettsegeit teljesiti, a hetvegeket alig varja a gyerekekkel, amik többnyire sz*r szajizzel vegzödnek, mert a gyerekek nem akarnak semmit az apjukbol. Amikor hetközben felhivja öket, hazudniuk kell, ha volt iskolai szervezesü program, ahol a szülök is reszt vettek, de az apanak nem akart az anyjuk szolni. Ezek csak kis szösszenetek, vannak ennel joval durvabb dolgok is, csak azert irtam le, mert nagyon jol tudom, mennyire faj ez egy tehetetlen apanak, aki TENYLEGESEN a gyerek erdekeit nezne, de egyszerüen nem osztottak a jatekban lapot. Az sovany vigasz, hogy majd 20 ev mulva talan atlatnak az anyjuk manipulacioin a gyerekek, mert az ertekes gyerekkorbol szinte semmi reszet nem tudja kivenni. Sokszor a parom is - bar elszantan küzd gyerekfronton - azon gondolkodik, hogy feladja, nem küzd tovabb, a sajat eletere figyel, es nem küzd olyasmiert, amiben semmi örömet nem leli, csak fajdalmat okoz neki.
2012. aug. 14. 21:36
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
A válásunkat az apa kezdeményezte, mert beleszeretett egy nálam 15 évvel fiatalabb lányba. Nincs ezzel semmi gond, elváltunk, tök normálisan, annyi gyerektartást fizet amennyit ő megjelölt, akkor viszi a gyerekeket (az egyévest is) amikor ő akarja. Csakhogy vége lett a nagy lamúrnak, és gondolta, hogy hazaköltözik. Én meg mondtam, hogy NEM. Na, azóta minden vagyok, csak fehér ember nem. Mindenkinek arról beszél, hogy kiforgattam mindenéből, (a saját lakásomban éltünk)elloptam a pénzét, tiltom a gyerekeket tőle, stb. A valóság az, hogy azt mondta, hogy ha nem engedem, hogy hazaköltözzön,lesz.rja a gyerekeket, majd lesz új családja, és foglalkozik az új gyerekével, én meg azt csinálok "ezekkel" amit akarok. Gyerektartást még éppen fizet, de nem viszi el őket mostanában egyszer sem, mert neki nincs pénze, hogy etesse őket a hétvégén. Én ezekről sosem beszélek a gyerekeknek, (a másik már elég nagy és okos)de a nagyobb gyerkőc magától mondta, hogy ne is mondjam neki, hogy menjen az apjához, vagy hogy hívja fel, mert állandóan engem szid az apja, és ő eezt nem fogja hallgatni..Hát, ilyen is van..
2012. aug. 14. 22:38
 28/29 anonim ***** válasza:

De igen, mert:

Először is, 60eft az nagyon sok pénz, számolj csak: tegyen ő is hozzá ennyit, +26e a családi pótlék, + ő veheti igénybe az adókedbvezményt, az ekkor a fizetésnél kb 40eft, tehát összesen két gyerekre 186.000 forint.

Ne mondjha nekem senki, hogy egy gyerekét egyedül nevelő anya havi szinten elkölt 186.000 forintot a gyerekekre. Persze el lehet, de ez már pazarlás.

Viszont mi az hogy nem tartják veled a kapcsolatot. 18 év alatt köztelességük, az anyjának kötelessége úgy nevelni, hogy akarjanak hozzád menni, 18 felett meg már rokontartás jár, és ha nem akarja tartani veled a kapcsolatot, akkor azt érdemtelenség miatt meg lehet szüntetni. Úgyhogy tégy lépéseket a gyámhivatalban és a bíróságon és harcold ki a rendszeres láthatást.

2012. aug. 15. 09:15
 29/29 anonim ***** válasza:
Igen mindenre lehet mondani példát mint itt is látszik pont ezért nem szabadna általánosítani.
2012. aug. 15. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!