Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyenkor mit kell/lehet csinálnom?
Gondolom a telefonszáma azért megvan, vagy email cím, facebook esetleg, tessék ráirni!
De ez számomra döbbenetes hogy valaki csak úgy lelép a családjátol, előzmények jelek nem voltak?
2012. aug. 12. 06:31
Esetleg próbálkozz az apuka édesanyján, családján keresztül!
Hátha ott megtalálod!
2012. aug. 12. 08:07
A biróagon adj be gyerektartási kérelmet, és kérd, hogy addig is elölegezzék meg neked.
Apuka azért nem tud eltünni, valahol csak él, ha nem jelentkezik, akkor feljelentést is tehetsz a rendörségen ellene.
2012. aug. 12. 08:20
Rendőrségen is be kellene jelenteni az eltűnését!
2012. aug. 12. 09:02
5/18 A kérdező kommentje:
Hívtam,írtam e-mailt,facebookon is kerestem. Facebookon levette,hogy kapcsoltaban vagyunk és kitörölt az ismerősei közül. Szülei meghaltak. Illetve anyukája él,de állandóan részeg nem is nagyon ismerem. Talán a kislányunk születésekor láttam őt utoljára. Tesója/tesói nincsnek. A rendőrséggel még szerintem várok egy kicsit. Megvan valahol. Él és virul. Most néztem rá a fb adatlapjára és nincs neki letiltva. 10 perce még posztolgatot...Ami számomra furcsa,hogy semmi előjel nem volt. Nem veszekedtünk,szerettük egymást. Állítólag ő is engem. Kislányunknak is rendes apukája volt. Ő volt a mindene. De most hogy jobban végig néztem a lakást,összes ruháját,cipőit,borotváját,lap-topját,mindenét elvitte szinte. És amikor lefeküdtem akkor láttam,hogy az ágyba van a takaró alatt egy papír,hogy "Mint látod elköltöztem. Amit itthagytam az mind a tietek,de innentől kezdve felejtsük el egymást(aláírás)" na nesze nekünk....vélemény?? o.O
Kérdező, ex párod mennyi idős? Gyereket közösen akartátok?
2012. aug. 12. 12:46
Azért rá kellene kérdezni, hogy mi ez, mert ez nem ennyi, hogy elmentem és kész. Add be a bíróságra a gyerektartás iránt az igényed azonnal, és próbálj meg kapcsolatba lépni vele.
2012. aug. 12. 12:56
8/18 A kérdező kommentje:
Ex párom 25 éves. A gyereket főleg ő akarta. Én még fiatalnak éreztem magunkat akkor,de ő mondta,hogy ne szedjem tovább a fogamzásgátlót és,ha összejön-összejön,ha nem-nem. Most már nagyon örülök,hogy így alakult,de pont ezért nem értem a "döntését".
A gyerektartás az egy hosszadalmas dolog,arra azért készülj fel.Elsőként: a nevén van?Ha igen,akkor is kell várnod egy két három hónapot,hogy valós legyen a feljelentésed a rendőrségen.Mert bizony,a rendőrségre kell menni először feljelenteni,gyt.miatt.A rendőrség majd tököl rajta egy pár hónapig,míg a bíróságra kerül.Majd a bíróság is tököl rajta mire kitűzi az első tárgyalást.Ha nem tudod az elérhetőségét,akkor még bonyolódik az ügy.A tárgyalást ezért még megtartja a bíróság,csak éppen nem biztos,hogy ott lesz.Ekkor megítélik a tartásdíj kötelezettséget,és az összeget,(amit valószínüleg nem fog küldeni).Ezt követően ha már jogerőre emelkedik az ítélet, azzal végrehajtást kérsz a bírósági végrehajtótól.Ez megint három hónap.Ha megtalálja az még mindig nem minden,mert lefoglalni/letiltani is kéne valamiből.Ha nincs munkahelye,esetleg ingósága ingatlanja,akkor a végrehajtó ad erről egy igazolást.Ezzel bemész a gyámhatóságra,és kérelmezed az állam általi megelőlegezést,ami ismét egy másfél hónap mire utalják.Szóval nem egyszerű.
2012. aug. 12. 17:42
Előző, a Kérdezőnek nincs miért a rendőrségre mennie, és nincs miért feljelentést tennie. A dolog ugyanis úgy működik, hogy először a bíróság hoz egy ítéletet a tartásdíjról, aztán ha azt nem fizeti valaki felszólítás, kutyafüle ellenére se, akkor figyel be a "tartás elmulasztása" c. vétség ami rendőrségi ügy lehet. Amíg nincs jogerős ítélettel megítélve tartásdíj, addig azt elmulasztani sem lehet.
Szóval a Kérdezőnek helyesen először gyermekelhelyezési pert kell indítania az illetékes bíróságon, ahol ítélet születik arról, hogy kihez kerül a gyerek, ki gyakorolja a felügyeleti jogot, a másik fél mennyi tartásdíjat fizet, és mik a kapcsolattartásának a szabályai. És akkor ezután lehet egymást vegzálni a yardon, ha az egyik rendszeresen nem fizet, vagy a másik rendszeresen keresztbe tesz a kapcsolattartásnak.
Ahhoz a történethez, amit a Kérdező leírt, a világon semmi köze nincs a Rendőrségnek, bárki nagykorú szabadon elköltözhet bárhonnan.
2012. aug. 12. 20:55
Kapcsolódó kérdések: