Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ilyenkor mit kell/lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyenkor mit kell/lehet csinálnom?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok. Van egy másfél éves kislányom. Apuka pár napja felszívódott. Balatonon voltunk a szüleimmel a picivel a volt párom pedig Pesten maradt,mert állítólag dolgoznia kellett. Tegnap reggel haza jöttünk és apuka sehol. Majndem elvitte az összes ruháját és az egyik kocsit,ugyhogy biztos,hogy direkt lépett le. Ilyenkor mit kell csinálnom? Gyerektartást hogy fogom tudni rajta behajtatni? Mivel én tanulok és még nem dolgozok. Szüleim el tudnának minket tartani nem arról van szó,de azért apuka is kapjon a "jóbol".

2012. aug. 12. 04:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
58%

Gondolom a telefonszáma azért megvan, vagy email cím, facebook esetleg, tessék ráirni!

De ez számomra döbbenetes hogy valaki csak úgy lelép a családjátol, előzmények jelek nem voltak?

2012. aug. 12. 06:31
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg próbálkozz az apuka édesanyján, családján keresztül!

Hátha ott megtalálod!

2012. aug. 12. 08:07
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

A biróagon adj be gyerektartási kérelmet, és kérd, hogy addig is elölegezzék meg neked.

Apuka azért nem tud eltünni, valahol csak él, ha nem jelentkezik, akkor feljelentést is tehetsz a rendörségen ellene.

2012. aug. 12. 08:20
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Rendőrségen is be kellene jelenteni az eltűnését!
2012. aug. 12. 09:02
 5/18 A kérdező kommentje:
Hívtam,írtam e-mailt,facebookon is kerestem. Facebookon levette,hogy kapcsoltaban vagyunk és kitörölt az ismerősei közül. Szülei meghaltak. Illetve anyukája él,de állandóan részeg nem is nagyon ismerem. Talán a kislányunk születésekor láttam őt utoljára. Tesója/tesói nincsnek. A rendőrséggel még szerintem várok egy kicsit. Megvan valahol. Él és virul. Most néztem rá a fb adatlapjára és nincs neki letiltva. 10 perce még posztolgatot...Ami számomra furcsa,hogy semmi előjel nem volt. Nem veszekedtünk,szerettük egymást. Állítólag ő is engem. Kislányunknak is rendes apukája volt. Ő volt a mindene. De most hogy jobban végig néztem a lakást,összes ruháját,cipőit,borotváját,lap-topját,mindenét elvitte szinte. És amikor lefeküdtem akkor láttam,hogy az ágyba van a takaró alatt egy papír,hogy "Mint látod elköltöztem. Amit itthagytam az mind a tietek,de innentől kezdve felejtsük el egymást(aláírás)" na nesze nekünk....vélemény?? o.O
2012. aug. 12. 11:42
 6/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, ex párod mennyi idős? Gyereket közösen akartátok?
2012. aug. 12. 12:46
 7/18 anonim ***** válasza:
Azért rá kellene kérdezni, hogy mi ez, mert ez nem ennyi, hogy elmentem és kész. Add be a bíróságra a gyerektartás iránt az igényed azonnal, és próbálj meg kapcsolatba lépni vele.
2012. aug. 12. 12:56
 8/18 A kérdező kommentje:
Ex párom 25 éves. A gyereket főleg ő akarta. Én még fiatalnak éreztem magunkat akkor,de ő mondta,hogy ne szedjem tovább a fogamzásgátlót és,ha összejön-összejön,ha nem-nem. Most már nagyon örülök,hogy így alakult,de pont ezért nem értem a "döntését".
2012. aug. 12. 13:38
 9/18 anonim ***** válasza:
A gyerektartás az egy hosszadalmas dolog,arra azért készülj fel.Elsőként: a nevén van?Ha igen,akkor is kell várnod egy két három hónapot,hogy valós legyen a feljelentésed a rendőrségen.Mert bizony,a rendőrségre kell menni először feljelenteni,gyt.miatt.A rendőrség majd tököl rajta egy pár hónapig,míg a bíróságra kerül.Majd a bíróság is tököl rajta mire kitűzi az első tárgyalást.Ha nem tudod az elérhetőségét,akkor még bonyolódik az ügy.A tárgyalást ezért még megtartja a bíróság,csak éppen nem biztos,hogy ott lesz.Ekkor megítélik a tartásdíj kötelezettséget,és az összeget,(amit valószínüleg nem fog küldeni).Ezt követően ha már jogerőre emelkedik az ítélet, azzal végrehajtást kérsz a bírósági végrehajtótól.Ez megint három hónap.Ha megtalálja az még mindig nem minden,mert lefoglalni/letiltani is kéne valamiből.Ha nincs munkahelye,esetleg ingósága ingatlanja,akkor a végrehajtó ad erről egy igazolást.Ezzel bemész a gyámhatóságra,és kérelmezed az állam általi megelőlegezést,ami ismét egy másfél hónap mire utalják.Szóval nem egyszerű.
2012. aug. 12. 17:42
 10/18 anonim ***** válasza:

Előző, a Kérdezőnek nincs miért a rendőrségre mennie, és nincs miért feljelentést tennie. A dolog ugyanis úgy működik, hogy először a bíróság hoz egy ítéletet a tartásdíjról, aztán ha azt nem fizeti valaki felszólítás, kutyafüle ellenére se, akkor figyel be a "tartás elmulasztása" c. vétség ami rendőrségi ügy lehet. Amíg nincs jogerős ítélettel megítélve tartásdíj, addig azt elmulasztani sem lehet.

Szóval a Kérdezőnek helyesen először gyermekelhelyezési pert kell indítania az illetékes bíróságon, ahol ítélet születik arról, hogy kihez kerül a gyerek, ki gyakorolja a felügyeleti jogot, a másik fél mennyi tartásdíjat fizet, és mik a kapcsolattartásának a szabályai. És akkor ezután lehet egymást vegzálni a yardon, ha az egyik rendszeresen nem fizet, vagy a másik rendszeresen keresztbe tesz a kapcsolattartásnak.

Ahhoz a történethez, amit a Kérdező leírt, a világon semmi köze nincs a Rendőrségnek, bárki nagykorú szabadon elköltözhet bárhonnan.

2012. aug. 12. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!