Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ilyenkor mit kell/lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyenkor mit kell/lehet csinálnom?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok. Van egy másfél éves kislányom. Apuka pár napja felszívódott. Balatonon voltunk a szüleimmel a picivel a volt párom pedig Pesten maradt,mert állítólag dolgoznia kellett. Tegnap reggel haza jöttünk és apuka sehol. Majndem elvitte az összes ruháját és az egyik kocsit,ugyhogy biztos,hogy direkt lépett le. Ilyenkor mit kell csinálnom? Gyerektartást hogy fogom tudni rajta behajtatni? Mivel én tanulok és még nem dolgozok. Szüleim el tudnának minket tartani nem arról van szó,de azért apuka is kapjon a "jóbol".

2012. aug. 12. 04:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, ilyen előzmények után én sem érteném a helyedben, és bár nem tett törvénytelent, én is azt gondolom, hogy egy kapcsolat végén a másik felet alapvetően megilleti a megbeszélés és az indoklás. Az ilyen SMS-ben, emailban-otthagyott levélkében szakítást egy ordas tahóságnak tartom bárki részéről, igenis, akinek van bátorsága dönteni, annak legyen bátorsága ahhoz is, hogy a másikkal ember módra megbeszéli a döntése okát.
2012. aug. 12. 21:01
 12/18 anonim ***** válasza:

10-es 66%-os

Feltételezem félreértetted a válaszomat a kérdező felé.Én semmi másért nem javasoltam neki a rendőrséget,mint azért ha az apuka egy jó pár hónap elteltével SEM fizetne a gyermek után tartásdíjat.Ezt viszont elsőként a rendőrségen kell elindítani,ezt hidd el nekem,mert engem is oda irányítottak.A gyermek elhelyezés az valóban a bíróságra tartozik már elsőre,de a gyermektartásdíj nem fizetése az a rendőrségen kezdődik.Elsőként ott kell feljelenteni.Ha nem hiszed, szíveskedjél "jogi oldalakat"olvasgatni ahol fehéren és feketén ugyanez áll.

2012. aug. 13. 13:52
 13/18 anonim ***** válasza:

"n semmi másért nem javasoltam neki a rendőrséget,mint azért ha az apuka egy jó pár hónap elteltével SEM fizetne a gyermek után tartásdíjat." - kedves előző, nem egészen értelek, mit és mennyit fizetne, ha még nem ítélte meg a bíróság? Persze fizetHET, nem tiltja semmi, és az ítélet után elrendezhetik a különbséget.

Ugye a jogszabály, ami rendőrségi ügy, az így szól:

Tartás elmulasztása

196. § (1)486 Aki jogszabályon alapuló és végrehajtható hatósági határozatban előírt tartási kötelezettségét önhibájából nem teljesíti, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2)487

(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a tartás elmulasztása a jogosultat súlyos nélkülözésnek teszi ki.

(4)488 Az (1) bekezdés alapján az elkövető nem büntethető, a (3) bekezdés esetén pedig büntetése korlátlanul enyhíthető, ha kötelezettségének az első fokú ítélet meghozataláig eleget tesz.

Tehát "Aki jogszabályon alapuló és végrehajtható hatósági határozatban előírt tartási kötelezettségét" - amíg ilyen kötelezettség nincs, nincs törvénysértés se, meg rendőrségi ügy se, mint említettem.

2012. aug. 13. 14:03
 14/18 anonim ***** válasza:

Ja, és még hozzá tenném, hogy nem ismerjük a lakás meg az ott maradt gépkocsi tulajdoni viszonyait se, ha közös tulajdont feltételezünk, még az is lehet, hogy Kérdező azzal jár jobban, ha emberünk a levélkéje tanulsága szerint a tartás megváltásaként ezeknek a rá eső felét úgymond ott hagyta, és azzal jár rosszabbul, ha a bíróság elrendeli a vagyon megosztását és a tartásdíjat.

Ebben csak akkor lehetne jó tanácsot adni, ha ismernénk ezeket a fontos részleteket.

2012. aug. 13. 14:09
 15/18 anonim válasza:
Csendben megjegyezném,hogy engem is a lakhelyem szerinti Rendőrkapitányságra irányítottak feljelenteni a volt férjemet tartásdíj miatt.Kettő hónap után került át a bíróságra,négy hónap után lett meg az első tárgyalás.
2012. aug. 13. 14:38
 16/18 anonim ***** válasza:
Újfent elmondom, akkor küldenek a Yardra, ha már volt megállapított tartásdíj, amit nem fizetett az illető. Amíg nincs ilyen, addig nincs mit fizetni se.
2012. aug. 13. 15:05
 17/18 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszoló nem én voltam,de én is a rendőrségre lettem irányítva anno.Ott kellett megtennem a feljelentést,arra vonatkozólag,hogy megállapodtunk,de nem teljesíti a havi 10.000 Ft-ot.Behívták,ő előadta,hogy munkaképtelen így fizetni sem tud,hiába állapodtunk meg.Ekkor került át az ügyészségre,akik gondolom küldték a bíróságra.
2012. aug. 13. 23:15
 18/18 anonim ***** válasza:

"hogy megállapodtunk" - na EZ NINCS a kérdezőnél, ők sem nem állapottak meg még semmiben amit hatóság (bíróság vagy gyámhatóság) tudomásul vett volna, sem bíróság nem ítélt meg semmit. A törvény pedig egyértelmű, ott van feljebb, a #13-ban: "Aki jogszabályon alapuló és végrehajtható hatósági határozatban előírt tartási kötelezettségét..."

De nézd, nem erőszak a disznótor, az megy a rendőrségre, aki akar...

De, hogy legyen még egy kis info:

"A szülők a gyermektartásdíj összegében szabadon megállapodhatnak, a bíróság csak ilyen egyezség hiányában határozza meg a tartásdíj mértékét.

Fontos, hogy a szülőknek nem elégséges szóban, vagy maguk között megkötött írásbeli megállapodásban rögzíteni a tartásdíj összegét, mivel amennyiben később a viszony megromolna, vagy a kötelezett szülő a tartásdíj fizetését más okból elmulasztja, vagy megtagadja, az így megkötött megállapodás nem hajtható végre. A szülők megállapodása kizárólag abban az esetben lesz végrehajtható, amennyiben megállapodásukat a bíróság végzéssel jóváhagyja vagy az közokiratban – pl. közjegyző előtt- kerül rögzítésre."

[link]

2012. aug. 14. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!