Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvált apák, nem érzitek úgy hogy kidobott pénz a gyerektartás?
Igen,annyi történt hogy kimentem dolgozni.Az ex unatkozott....
Én meg küldtem haza a nagy pénzeket neki.Amiből még mindíg fizetem a lakás hitelt,akkoriba oda költöztette az új barátját a lakásomban én meg haza kellett költözzek anyá
mákhoz.Most kifizette velem a fele lakást hogy vissza költözhessek mert addig nem költöztek volna el.
Sajnos gyakran van így. Nő létemre utálom az ilyen nőket. :(
A gyereket megcsináltatják, majd lelépnek, persze viszik a gyereket is, ált. még el is sírják mindenhol a "bánatukat", majd a gyereket a férfi ellen hangolják, de azért jól lehúzzák pénzzel. Tucatnyi ilyet látok magam körül. (Persze megint csak tisztelet a kivételnek.)
És ez a fórum is tele van begyöpösödött emberekkel, meg elvadult, férfi-gyűlölő nőkkel - minden kérdésnél, ami arról szól, kerülhet-e apához a gyerek, azonnal lepontoznak, ha megírom az igazat, miszerint: IGEN!!
Kedves Kérdező, én a helyedben nem hagynám annyiban a dolgot. Azt tanácsolom, fordulj a gyámügyhöz meg bírósághoz. De először mindenképp ügyvédhez, ő majd segít.
Sajnos,nagyon sok nő nem a gyerekre költi a pénzt,hanem saját magára. Sokan az apa ellen hangolják a gyereket is.
Az apák nagyon kiszolgáltatott helyzetben vannak.
Nem azért fizetnek gyerektartást,hogy láthassák a gyereküket. Ezt csak azok a nők állítják,akik nem voltak képesek rendbe hozni a házasságukat és a saját sértettségüket az apa elleni uszításban vezetik le.
Az apák tudják,hogy a gyerekre költeni kell. De ugyanannyit kellene költeni rájuk az anyának is. Az nem kifogás,hogy ő neveli a gyereket.
Egyrészt,ha nem válik el,akkor is nevelné a gyerekeket, a rezsi sem sokkal több,mintha egyedül lenne.
Másrészt váláskor a nő ragaszkodott ahhoz,hogy nála helyezzék el a gyereket. Akkor miért nem hajlandó tenni azért,hogy az apa-gyerek kapcsolat jó legyen.
A Gyámhatóság pedig nem törődik a gyerekkel,az anya arra
költi a gyerektartást,amire akarja. Járhat hetente a fodrászhoz,kozmetikushoz, szórakozni,pasizni,miközben a gyerekei kenyéren és parizeren élnek.
Elég sok elvált "anyát" látok ilyent.
Az ilyen nők miatt szégyenlem,hogy én is nő vagyok.
Nem tudom a teljes helyzetet, nekem is elváltak a szüleim, viszont apám nem látogatott, nem vitt el, nem voltak közös programjaink, így nem alakulhatott ki kettőnk közt egy szorosabb apa-lánya kapcsolat. Arról nem is beszélve, hogy nem fizette normálisan a gyerektartást (kevesebbet adott, volt, hogy nem is adott, vagy három hét csúszással fizetett, meg veszekedett anyuval, hogy minek kell neki fizetni, van elég baja nélkülem is...)
Pár évvel később bekattant neki, hogy: Ja, van egy lányom is! Keresett, de nem voltam hajlandó szóba állni vele, mert hol volt, mikor szükségem lett volna rá??
Beperelt, mert 1 évig nem tudott rólam semmit, és azt mondta, nem biztos abban, hogy iskolába járok, így kéri a gyerektartás megszüntetését. Én vittem az iskolalátogatási igazolást, és bár a fizetendő összeget mérsékeltük a kérésére, a bírónő kimondta: Nem lehet kényszeríteni az apámmal való kapcsolattartásra! (bár én már 21 éves vagyok)
Gyanítom, hogy Te nem ebben a cipőben jársz, és elhiszem, hogy a feleséged mondhatott rólad hazugságokat is...
Egyszer kettesben kéne beszélni a gyermekeiddel, hogy mondják el őszintén, mi a bajuk veled. Tudom, hogy ha fizetsz, akkor legalább látni szeretnéd őket, de meg kell értened, itt nem valószínűleg nem a gyerekeid a hibásak, hanem az anyjuk.
Egyik barátnőm is úgy látom, hogy benyeli a gyerektartást, havonta kb. 40et kap igaz van mikor kevesebb van mikor több, ő ebből az összegből törlesztőt fizet a kisfia nem sokat lát belőle. Állandóan panaszkodik, hogy nincs pénze nem tud a gyereknek ruhát venni, nem tudja beiskoláztatni, az apja nem vesz neki semmit. Az apja igaz ritkán viszi el, és ritkán vásárol neki, de amikor vásárol akkor márkásabbnál márkásabb ruhákat, drága játékokat és rohadt sokat költ rá olyankor.
Rendes a barátnőm, meg jó fej, de az ilyen nőktől mint tőle is a gyerektartás összegének legalább a feléről ruha és játékszálát kérnék, hogy valóban a gyerekre költi.
Hüüha, nalatok rosszab a helyzet.
Az en paromnak is van 2 gyereke, akiket a volt feleseg nevel. A lanyanak mar tele tömte minden hülyeseggel a fejet, Ö sem all szoba az apjaval. A fia meg igen.
Mi is fizetjük a gyerektartast, holott nem a gyerekekre költi. (Latom amikor megyünk, vagy jön a fia latogatoba.) Persze sirankozik hogy keves. De ha kevesebbet küldünk, a többit meg csomagban (elelmiszer, ruhak stb...) akkor mi is megkapnank h "Mi van sajnalod a gyerekedtöl?!"
En is nagyon sajnalom a ferfiakat e teren.
Mert ugye a gyerek csak azt tudja, amit az anyja mond. Az meg haat.... minden, csak nem az igazsag.
Engem is mindig lepontoznak amikor irom hogy:"Nem mindenkiböl lesz anya, attol mert szült."
Fordulj ügyvedhez, hogy vizsgaljak ki mert ez csak rosszabbb lesz.
Es talan ha a gyerekeid valakitöl vissza hallanak a te allaspontodat, talan ra neznenek az anyjuk körmere. De nem valoszinü h sikerül.
Haat sok sikert kivanok! De komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!